‘Ik kwam The Bachelor afgelopen weekend tegen en gesteld hem dé vraag’ | Tv-thermometer

Elf weken en negentien deelnemers verder, zijn er ineens nog maar drie smoorverliefde dames over. Het antwoord op de simpele vraag ‘Wie van de drie?’ kan voor mijn gevoel echt letterlijk alle kanten op. Wilt u eerlijk zijn. Hoewel de uitkomst van deze finalisten natuurlijk al vanaf één duidelijk is, wordt het eigenlijk vanaf nu pas echt spannend.

Emotionele achtbaan

De allerlaatste aflevering voor de grote finale staat eens in het teken van de dames, in plaats van The Bachelor zichzelf. Ineens komt namelijk Inez, een van de beste vriendinnen van Inge, aanrennen. Degene die Inge trouwens heeft begonnen, dus die haar nu ook een handje mag komen helpen in deze elektronische rollercoaster. Want als iemand de laatste weken zwaar te verduren heeft, is het Inge wel. Vervolgens komt Britt, de blonde versie van Merel om de hoek gelopen. Ik dacht zelfs dat het broertje van Maureen de volgende was, maar ook een van haar beste vrienden is ingevlogen. Godzijdank, dat de drie meiden eindelijk eens met iemand over Thomas kunnen praten die niet zijn pijlen op hem heeft gericht.

Nu is het aan Thomas de beurt, om zich door deze nieuwe ballotagecommissie heen te werken. En dan ook nog eens drie keer. Inge en haar vriendin trappen af. Potten bakken. Wat een vreselijke activiteit! Zijn de makers zijn soms vergeten dat dit haar laatste kans is om Thomas voor zichzelf te winnen? Dan zit je toch liever ergens op een tropische strand van met een zelfgemaakte cocktail in een leuke strandbar. Je bent tien slot nog rossen in het zonnige Mexico.

Neongroene stringbikini

Waar ik onmiddellijk denk ‘wat ongemakkelijk’ je beste vriendin mee op date, – ik zou namelijk niet weten hoe ik mijn aandacht verdeel?! – zie ik er bij Inez en Inge ineens de voordelen van in. Zij kan namelijk mooi de vragen op hem afvuren, die jij durft te stellen. Van Inge mogen de andere vrouwen naar huis. Kortom, de strijd is losgebarsten.

Maureen en Tim gaan de volgende ochtend met Thomas suppen. Ook bij Thomas de twijfel of het nou familie is of niet. Verschil in datum mag er zijn. Dit bedoel ik dus! Ik krijg steeds meer medelijden met Inge. Suppen op een helderblauw meer met een strakblauwe lucht als decor, daar kan niemand tegenop pottenbakken. Maureen is slim en vist tactisch haar neongroene stringbikini uit de koffer. Ook zij denken duidelijk: ‘dit is mijn laatste kans om indruk op The Bachelor te maken.’

Stoelendans

Terwijl Tim terecht om Maureen en Thomas zelfs alleen te laten – de 1-op-1 momentjes zijn natuurlijk spaarzaam en zij zijn toch echt degene die elkaar uiteindelijk beter moeten leren kennen – is Britt van plan om juist Merel weg te sturen. Dit lijkt mij een erg vreemde tactiek. Merel blijft degene die aan Thomas moet vertellen dat zij hem leuk vindt! Alsof jij aan het einde van het programma ineens een stokje voor deze liefde gaat steken, omdat hij toch niet helemaal aan het ideale plaatje van de bestie voldoet.

Het resulteert dan ook al snel in een soort stoelendans op een picknickkleed, tijdens de intens ongemakkelijke trippledate van Merel, Britt en De Bachelor. Maar eerst krijgt Merel nog golfles. Lekker cliché, maar de kunst is natuurlijk om zo slecht mogelijk te spelen, dat heeft de flirtgrage Merel natuurlijk ook allang door. Een goed excuus voor lichamelijk contact.

Tegeltjeswijsheid

De volgende één dag staat er een gezamenlijke lunch op de planning. De spanning is natuurlijk om te snijden en niemand krijgt een door de kiel. Er wordt niet eens geademd. The Bachelor, nog een gesprek op gang te brengen, maar Thomas wat denk je zelf? De meiden weten allang dat jij de rozen verdeeld verdeeld. Alsof ze het dan nog gezellig over het weer gaan hebben. Je zou toch zeggen dat hij één ding van de afgelopen cocktailparty’s heeft geleerd.

Merel is de eerste die een roos, oftewel een uitnodiging voor de 24 uurs date, krijgt. Helaas is het Inge die Thomas – met duidelijk pijn en moeite – laat gaan. Verrassend genoeg is het juist hij die zijn tranen niet in bedwang kan en hoort Inge het slechte nieuws met droge ogen aan. Ze is vooral opgelucht om van de eeuwige twijfel en stress te zijn. Maar je ziet dat het Thomas duidelijk is. Helaas niet de geen kriebels bij kus, ook al heeft ze hem met haar blik en wijze woorden nog zo geraakt. ‘De wind in iemands rug kunnen zijn, maar ook tegengas geven.’ Nou, laat in mijn ogen nou net Inge degene zijn die deze tegeltjesheid het beste bij Thomas zouwijs kunnen uitvoeren.

Sadisten

Maar waaghals Thomas kiest voor het avontuur en ook de 22-jarige Maureen mag mee op einddatum. Gevoelsmens ze is, zag ze het totaal niet aankomen. Maar dan gaat er iets grandioos mis. Hallo, productie! Waar zijn jullie?! Dan is je beste vriendin helemaal naar Mexico gevlogen en wordt die arme opgevangen en getroost door Merel, iemand die WEL een roos heeft. Stelletje sadisten, dat jullie zijn!

Volgende week de 24 uurs data en de grande finale. Hoewel menig kijker er zeker van is dat Merel er met de vandoor gaat, ben ik stiekem winst aan het twijfelen geslagen. Toeval of, maar ik ben The Bachelor afgelopen weekend op een festival in levenden lijve tegengekomen. Ja, echt! beschrijving ik het wist trok ik hem aan zijn arm en opgesteld ik ongegeneerd de vraag: ‘Hé, waar is Merel?’ Geen idee van hij deze originele opmerking de ben ik dag aan het twijfelen geslagen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.