Indrukwekkend Van der Poel leiderstrui na tijdrit, zege Simon Yates, Tom Dumoulin derde | Giro

Vier Nederlanders in top-10Mathieu van der Poel heeft op de wijze wijze zijn leiderstrui gewonnen in de tweede etappe van de Giro d’.

Gisteren won de tweede etappe in Hongarije in de roze trui. De dagzege in de race tegen de klok ging naar Simon Y eindigde als derde.

In de straten van Boedapest stonden de renners een tijdrit van 9,2 kilometer te wachten. De eerste acht kilometer waren vlak, gevolgd door een slotklimmetje met een hellingspercentage van zo’n vijf procent. Dat bleek de Nederlanders liggen, willen liefst vier landgenoten de top-tien in de dag uitslag: naast Van der Poel en Dumoulin ook Wilco Kelderman (zevende) en Thymen Arensman (tiende).

klassementen
Check de rituitslag van vandaag, de klassementen en het rittenschema van de 105de editie van de Giro d’Italia hier.

Yates dook vijf seconden onder de tijd van Dumoulin. De Nederlands kampioen tijdrijden van Jumbo-Visma, eindwinnaar van de Ronde van Italië in 2017, had vlak daarvoor met 11.55 de tijd van Matteo Sobrero, Italiaans kampioen tijdrijden, verbeterd.


Van der Poel (Alpecin-Fix) prei voor een loodzware opgave wil zijn loodz op Yates, slechts veertien tellen. Aan de finish was MVDP echter slechts drie seconden minder snel dan de Brit van Team BikeExchange-Jayco en dus blijft de roze trui in het bezit van de 27-jarige Nederlander.

Zondag volgt de laatste rit op Hongaarse bodem, een vlakke rit van Kaposvar naar Balatonfüred. Maandag vliegen de renners naar de Giro dinsdag verder gaat. In het algemeen heeft rozetruidrager Van der Poel een klasse van elf seconden op Yates. Dumoulin volgt op zestien tellen. Ook Kelderman (vijfde op 24 seconden) en Bauke Mollema (achtste op 28 seconden) staan ​​in de toptien.

Bekijk hier de reactie van Van der Poel:


Mathieu van der Poel.

Mathieu van der Poel. © REUTERS

Tom Dumoulin.

Tom Dumoulin. © foto: Cor Vos

Simon Yates.

Simon Yates. © AP

Bekijk hier de reactie van Dumoulin:

Bekijk hier alle klassementen:


Bekijk hier het geschreven schema:
Wil je de tijdrit nog eens herbeleven? Lees hieronder het liveblog terug:

Bekijk hier al onze video’s over wielrennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.