Jong Ajax tegen seizoen als zevende na gelijkspel De Graafschap

Jong Ajax heeft in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Een tamme eerste helft zonder echt uitgespeelde kansen werd gespeeld door een tweede helft die het aanzien een stuk meer waard was. Jong Ajax kwam na een achterstand en enkele gemiste kansen nog wel op gelijke hoogte, maar meer zat er op De Toekomst niet in: 1-1.

Het duel kwam wat traag op bende. Met een temperatuur van zo’n twintig graden en bij nog een zonnetje vol op het veld gericht, was het een luie lenteavond op De Toekomst. Het feit dat beide ploegen in wezen niets meer om voor te spelen hadden, kwam de intensiteit van de wedstrijd evenmin ten goede. Er werd ook weinig tot niets gecreëerd in het eerste kwartier.

De gevaarlijke momenten die er waren bestonden uit aanvallen die in de cruciale fase strandden. Zo werd Sam Hendriks goed aangespeeld tussen het Amsterdamse centrale duo in, maar kreeg hij de bal niet goed onder controle, resulterende Jay Gorter kon klemmen. Aan de overzijde had Mohamed Ihattaren een vernuftig balletje op Naci Ünüvar in huis. De linksbuiten van dienst kapte in de zestien zijn man uit en leg terug op Christian Rasmussen, maar het schot van de Deen liet flink te wensen over en miste het doel ruim. Ihattaren kon rechts van het doel nog wel oppikken en waagde uit een lastige hoek nog een poging, maar daar had Hidde Jurjus niet al te veel problemen mee.

De eerste echte kans was een ruim een ​​kwartier voor De Graafschap. Na geklungel achterin, waar onder meer Rio Hillen er niet goed uitzag, kon Kaandorp met de bal aan de voet op Gorter af. De rechtsbuiten wachtte echter lang genoeg met schieten om Hillen de kans te zijn fout met een uitstekend glijdend te herstellen. De rebound kon Gorter voor de voeten van Hendriks weggraaien.

Tien minuten later liet Olivier Aertssen zich te eenvoudig uitspelen door Korte, die daarna door kon de zestien in. Hij schoot wel op tijd, maar niet goed genoeg om het Gorter lastig te maken. Dat akte hij na 35 minuten wel toen hij uit een hoek laag naar de korte hoek schoot. Gorter zag de bal door de mensenmassa voor hem pas laat komen, maar was er nog op tijd bij om hem met een uitstekende reflex uit het doel te halen.

Tussen die twee kansen voor Korte in had Jong Ajax enkele gevaarlijke momenten. Die ontstaan ​​niet geheel verrassend door Ihattaren. De rechtsbuiten van dienst speelde geen wereldpot, maar liet zich zo nu en dan wel zien met slanke balletjes en acties. Uit een hoek van zijn voet vloog de bal na een half uur maar net langs de tweede paal. Enkele minuten later trok de linkspoot van rechts naar binnen en waagde hij een poging in de korte hoek. Zijn schot ontbeerde echter te veel kracht en eenvoudig bij.

De beste kans voor rust liet zelfs op zich wachten, maar enkele minuten voor de pauze prei Kian Fitz-Jim na een slim balletje alleen op Jurjus af te kunnen. De middenvelder trachtte de keeper te omspelen, maar dat maar half. deze kon het schot dat later volgden tot aan de rust op 0-0.

De tweede helft begon met enerverender en de eerste tien minuten na rustn bijna meer vermaak op dan de gehele helft vooraf. Binnen een minuut kreeg invaller Gibson Yah een kopkans uit een vrije trap. De bal belandde bij Rasmussen die binnen prei te kunnen werken, maar hij kreeg de bal niet onder controle en stond buitenspel. Kort daarna kreeg een schietkans van randje zestien, maar zijn schot ging recht op Jurjus af.

Na 54 minuten buiten van dienst de uitgelezen kans om Jong Ajax op te zetten. Een goede actie van Fitz-Jim werd gevolgd door een voorzet van Ihattaren, die via een hoofd bij Ünüvar kwam. De topscorer van Jong Ajax wilde de bal in één keer uit de lucht plukken, maar werkte hem net over. Aan de overzijde was het een minuut later wel raak. Jong Ajax stond te slapen op een hoek van Kaandorp, het resultaat van de bal uiteindelijk via Jeffry Fortes bij de tweede paal in het doel plofte. Kort daarna kreeg De Graafschap zelfs de kans om die te verdubbelen, maar schoot oog in oog met Gorter over.

Nadat de eerste tik van de achterstand te boven was gekomen, begon Jong Ajax met meer urgentie en dus dreiging aan te vallen. Dat leverde goede kansen op voor invallers Jaydon Banel en Ar’jany Martha. Eerstgenoemde kreeg de bal na een goede actie van Liam van Gelderen in de zestien en probeerde het met zijn linker in de korte hoek. Daar stond echter andermaal Jurjus in de weg. Martha het zelfs later proberen uit de rebound, rechts proberen richting verre benadering ging net over.

De Graafschap trok zich terug en liet Jong Ajax meer terug komen. De thuisploeg had dat na zo’n zeventig minuten af ​​moeten straffen, toen invaller Gabriël Misehouy de zestien klopte. Oog in oog met Jurjus proberen het talent het leerwerk naar de verre bleek te werken, maar andermaal de doelman van De Graafschap niet te passeren.

Een klein kwartier voor tijd wist Jong Ajax dan eindelijk de doorbraak te vinden. Banel werd alleen op Jurjus afgestuurd en had de gelijkmaker op de schoen. Even prei de doelman weer als winnaar uit de strijd te komen, toen hij Banels schot met zijn voet stopte. In de rebound was Misehouy echter scherp én onzelfzuchtig. Hij zag Martha vrijstaan, speelde zijn mede-invaller in één keer door de lucht aan en zag hem van dichtbij de 1-1 op het scorebord zetten.

Aangemoedigd door een volgeladen en uitzinnige Toekomst, rook Jong Ajax bloed en zette het nog vol aan voor de overwinning. Die prei er na 83 minuten te komen toen Hlynsson één op één met Jurjus kwam te staan. Grote kansen worden echter al heel 2022 niet aan de IJslander besteed en ook dit hij het net niet te vinden. Jurjus had een redding op Hlynssons schot in huis en wist ook de rebound met zijn voet uit het doel te houden. In de rebound van de rebound zette Rasmussen zijn hoofd van dichtbij tegen de bal, maar hij oorspronkelijk de lat.

In de slotfase geenn de Amsterdamse beloften echte kansen meer. Naar voren gewerkt, maar dat bereikt doel op. Aan de overzijde werd De Graafschap nog wel enkele malen dreigend, maar ook de Superboeren scoorden niet meer. eindigde het duel in 1-1, waardoor Jong Ajax het seizoen afsluit als nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie.

Opstelling Jong Ajax:

Gorter; Van Gelderen, Aertssen (Delgado 69′), Hillen (Yah 46′), Musampa; Warmerdam, Hlynsson, Fitz-Jim (Banel 57′); Ihattaren (Martha 57′), Rasmussen, Ünüvar (Misehouy 69′).

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Van der Sloot, Yah, Delgado, Martha, Misehouy, Banel, Vos, Roggeveen.

Opstelling De Graafschap:

Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Fortes; Schuurman, Neghli; Kaanorp, Brittijn, Korte; Hendriks

Wissels de Graafschap:

R. Baas, Dekker, Gravenberch, Haen, Hilderink, Konings, Opoku, Vaags, Verbeek, Vergara Berrio, Wieggers, Onal

Doelpunten:

0-1 Jeffry Fortes (56′)
1-1 Arjany Martha (78′)

Wedden op Jong Ajax:

Verwacht jij dat Jong Ajax vrijdagavond wint van De Graafschap? Zet in en ontvang 2.65 keer je inzet bij een overwinning van het beloftenelftal?

Let op: Gokken kan zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer trouwtips vind je op www.sportbookies.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.