Jumbo-Visma kiest met Tourselectie voor slagkracht in Denemarken en Noord-Frankrijk

Eigenlijk is de Tour de France een bokswedstrijd, verdeeld over 21 rondes. Daarbij kan het een strategie zijn om de snelle pijn te doen door snelle rake klappen uit te delen, of juist door het gevecht op uithoudingsvermogen te winnen. In dat overzicht is de Tour de France-selectie van Jumbo-Visma een zeer interessante samenstelling van renners.

Primoz Roglic, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Sepp Kuss en Nathan Van Hooydonck; dit achttal moet Jumbo-Visma de eerste Tourzege in het bestaan ​​van de ploeg en haar inspanningen leveren. Rohan Dennis, Robert Gesink en Mike Teunissenn haalden de selectie niet, waarbij met name de afwezigheid van die eerste opviel.

Chaotische eerste Tourweek in het verschiet

Zo gek is het echter niet dat de Nederlandse ploeg voor Van Hooydonck heeft gekozen sinds 2015. Toen begon de Tour in Utrecht, om vervolgens via de Zeeuwse wind, de Muur van Hoei en de Noord-Franse kasseien het Franse binnenland in te trekken. Na zes dagen stond het volledige klassement op zijn kop.

Chris Froome was destijds de enige klassementsrenner die stand beschermd, het oordeel voor (schaduw)favorieten als Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Joaquim Rodriguez (twee minuten), Romain Bardet (drie minuten), Jakob Fuglsang (vier minuten). minuten), Thibaut Pinot (zes minuten), Simon Yates (twaalf minuten) en Wilco Kelderman (27 minuten) al hard was.

Het is niet gek dat we deze Tour aanhalen als voorbeeld. Sterker nog: ASO-baas Christian Prudhomme heeft het parcours van de eerste week gebaseerd op die Tour met de Nederlandse wind. Dat vertelde de organisator van het Grand Départ in Denemarken, Alex Pedersen, in een interview met In de Leiderstruik die donderdag online komt.

Jumbo-Visma kiest met Tourselectie voor slagkracht in Denemarken en Noord-Frankrijk
Waaiers in Parijs-Nice dit voorjaar

Jumbo-Visma kan Pogacar vroege stoot uitdelen

Met de keuze voor Van Hooydonck, Laporte, Benoot en ook Van Aert heeft Jumbo-Visma voldoende slagkracht om de Pogacar in de Deense en Noord-Franse wind lastig te maken. Ook in de kasseienrit zou de supermarktformatie de Sloveense rivaal onder druk kunnen zetten, daar Jumbo-Visma in die etappes numeriek gewoon een voordeel heeft ten opzichte van UAE-Team Emirates. Dat de ploeg dit uit kan spelen, bewees het al in Parijs-Nice dit voorjaar, met een gelijkaardige ploeg.

Pogacar trekt – zoals het er nu naar lijkt – met klimmers als Brandon McNulty, Marc Soler, Rafal Majka en George Bennett naar de Tour, tijdens Vegard Stake Laengen, Matteo Trentin en Mikkel Bjerg voor de ondersteuning op het eerst moeten zorgen. Goede renners, niet van, maar niet de mannen die je over de kasseien sleuren: zelfs Trentin, toch een bekende klassiekerspecialist, eindigde nog nooit nooit meer deelnames in Parijs-Roubaix.

In de mogelijke mogelijkheden kan Jumbo-Visma op 2020, eigenlijk de enige keer dat de Pogacar en zijn ploeg echt kwetsbaar waren. Destijds strijd Pogacar in de zevende rit anderhalve minuut in het waaiergeweld, in een door Van Laert gewonnen rit nar. Het witten van de laatste scheurtjes die de Sloveen afgelopen.

Twee vs. één in de bergen

Ook het strijdplan voor de bergen lijkt op het Critérium du Dauphiné duidelijk bij de Nederlandse ploeg. Jonas Vingegaard en Primoz Roglic doen niets tot weinig voor elkaar onder en kunnen zo het spelen spelen zoals ze dat deden in het Critérium du Dauphiné van dit jaar van de Ronde van het Baskenland van vorig jaar. Mocht iedereen fit en heel blijven natuurlijk.

Pogacar? Die zich er allemaal niet druk om te maken, maar achter de schermen zullen ook bij UAE-Team Emirates op de plannen ontstaan. Het gevecht wat zij aan willen gaan, man tegen man, gaat door Jumbo-Visma zoveel mogelijk ontweken of in ieder geval op geanticipeerd worden. En dat kan wel eens voer zijn voor een zeer, zeer interessante Tour de France, waarbij Jumbo-Visma in het schaakspel het voordeel heeft van twee koninginnen.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)

Leave a Reply

Your email address will not be published.