Kabinet wil voor zo’n 220 miljoen euro nieuwe aandelen in Air France-KLM kopen

Het kabinet is van plan voor 220 miljoen euro nieuwe aandelen van Air France-KLM te kopen. Dat schrijven minister van Financiën Sigrid Kaag (D66) en minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Mark Harbers (VVD) dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Het bedrijf aangekondigd eerder op de dag een aandelenuitgifte aan, om het eigen vermogen te vergroten. Als het huidige belang in Air France-KLM van 9,3 procent zal behouden, is de aankoop van nieuwe aandelen noodzakelijk. De Eerste en Tweede Kamer moeten de uitgave nog kleinere.

Air France-KLM zei dinsdag, bevestiging aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van bedrijf, aandelen te willen verkopen om het eigen vermogen en de balans te versterken. Nieuwe en bestaande aandelen van bedrijf opkopen. Met het betalen geld wil het luchtvaartconcern onder meer de tijdens de pandemie ontvangen staatssteun terug.

Goedkeuring van het parlement dat er “op korte termijn een besluit van beide kamers” nodig is, schrijven de ministers. „We hebben bij Air France-KLM aangedrongen om in de timing rekening te houden” met het parlementaire, maar dat bleek „niet haalbaar” voor het bedrijf. De ministers vinden dat het in het publieke belang is om het aandeel van 9,3 procent in het bedrijf te behouden. kunnen geen plannen door gedrukt van wel stemrecht worden, maar heeft de staat. Als de staat geen nieuwe aandelen koopt, zou het belang naar ongeveer 2 procent terugvallen.

3,4 miljard euro staatssteun

Air France-LM heeft net als de meeste luchtvaartmaatschappijen zware verliezen door gevolgen van coronamaatregelen. Het heeft kabinet het bedrijf ondersteund met een pakket van 3,4 euro: 1 miljard als directe lening en 2,4 miljard aan garanties op leningen van drie Nederlandse en acht buitenlandse banken. De Franse staat steunde Air France haalde 7 miljard euro op. Dat werd verwerkt in aandelen.

Het kabinet verbond voorwaarden aan de staatssteun, zoals het terugbrengen van de kosten met 15 procent door onder meer bonussen stop te zetten. Ook dwong het kabinet het bedrijf te handelen naar de klimaatambities die voor 2030 werden opgesteld voor de luchtvaart. gemaakt van meerdere nachten, naar aanleiding van elke 32.000 vluchtende en vertrekkende vluchten 23.00 en 07.00 uur op Schiphol, naar 25.000. De Franse staat eigendom voorwaarden.

Eerder dit jaar zei topman van Air France-KLM Ben Smith al dat de financiële verplichtingen en de voorwaarden aan de steun het bedrijf meer paarden beperkten in de bedrijfsvoering. In de aankondiging van de aandelenuitgifte schrijft het bedrijf dat kan zijn om „zich te bevrijden van de vastgestelde voorwaarden” die hoorden bij de staatssteun. In totaal wil het bedrijf 1.928 miljoen aandelen verkopen, voor een totaalprijs van 2.256 miljard euro. Daarvan wordt 1,7 miljard uitgegeven aan de terugbetaling van de staatssteun.

De ministers zijn geschreven in de Kamerbrief dat het kabinet de impact van de coronacrisis op het vermogen van het bedrijf onlangs te hebben. Wanneer het bedrijf in het eerste kwartaal van dit jaar veel heeft verdiend, is het “kapitaaltekort” verdwenen. Het stelt vast dat de luchtvaartmaatschappij het overzicht „zelfstandig en zonder steun van de Nederlandse staat” kan oplossen. Ook de Franse staat, de grootste aandeelhouder van Air France-KLM wil nieuwe aandelen in het bedrijf kopen, zodat het belang van 28,6 procent gelijk blijft. Dat zal zo’n 645 miljoen euro kosten.

Lees ook: Met krimp van klimaat is Air France-KLM niet bezig

Leave a Reply

Your email address will not be published.