Katja Schuurman inbegrepen ophef fotoshoot lastig: ‘Je doet het al snel niet goed’ | Tonen

ontmoet videoKatja Schuurman (47) vindt het ‘lastig’ dat er ophef is over de fotoshoot die zij akte in Zanzibar voor een schoenenmerk, ontworpen ook twee lokale kinderen staan ​​die juist beginnen te dragen. Ongelijkheid in beeld, velen, maar Schuurman betwist dat. ,,Je doet het snel niet goed”, zei ze bij Jinek.

De actrice, nu te zien in de nieuwe Costa-film, zich wel dat er gedoe over de foto is, die destijds nu van sociale media is verwijderd. ,,Omdat er tegenwoordig veel dingen snel ophef zijn, hè. Je doet het snel niet goed.” Het was ‘vanzelfsprekend’ niet de bedoeling om beeld te maken ontstaan ​​als zij neerkeek op de kinderen, zegt Schuurman aan tafel bij Eva Jinek. ,,Geen ‘kijk, wij lopen hier op schoenen en jullie zielige…’ Dat was natuurlijk niet wat we wilden uitstralen. Ik bedoel: ik werk al vijftien jaar voor de organisatie Return to Sender, waarbij wij mensen helpen in arme landen op basis van gelijkwaardigheid.”

Schuurman zegt dat ze na de shoot direct haar sandalen heeft uitgetrokken en op blote voeten is gaan lopen, ‘dat doen ze in dit dorp allemaal’. ,,Maar ze hebben schoenen.” De foto is volgens haar genomen in een dorp waar mensen het ‘echt prima’ voor elkaar hebben. ,,Mensen leven in huizen en kinderen gaan naar school. We hebben afspraken gemaakt met de ouders van de kinderen en er is voor betaald.”


Ze vindt het lastig om het ‘ophef’ te noemen, net als dat ze het makkelijk vindt dat mensen kritiek hebben dat ze vliegt naar Zanzibar. ,,Het is per definitie slecht voor het klimaat en daar kun je een vraag stellen over stellen. Maar als je je druk maakt om het milieu, wat helemaal niet duurzaam is. Die miljarden kunnen ook gaan naar het ontwikkelen van duurzame kerosine. Dat zou ik een essentiële keuze vinden.”

Schuurman enigszins sarcastisch de kritiek voor de volgende campagne mee te nemen. ,,Ik zal zeker sandalen volgende keer aantrekken”, zegt ze over de kinderen op de foto. Ze valt zelfs stil en vult dan aan: ,,Het is niet dat ik het niet serieus neem, hè, dus mea culpa voor iedereen die zich enorm gekwetst voelt door deze foto. Het was niet bedoeld.”

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Katja Schuurman bij Jinek, met op de achtergrond van de bewuste foto.

Katja Schuurman bij Jinek, met op de achtergrond van de bewuste foto. © RTL

Leave a Reply

Your email address will not be published.