Kritiek op Beaupooier, Yvon Jaspers ‘van Erven Dorens’

Er is weer eens wat te doen op social media om een ​​mededeling in een talkshow. Dit keer is van Erven Dorens aan de beurt, die volgens een misplaatste opmerking maakt over de rol van Yvon Jaspers in Boer Zoekt Vrouw. Hij noemt haar namelijk „een poier”. In de studio zelf ontstaan ​​ook direct verontwaardiging vooral uit de hoek van Marc-Marie Huijbregts (die al eens eerder zei dat hij ‘verliefd’ is op Mauddie tot zover wij weten nog gelukkig is met boer Evert).

Boer Zoekt Vrouw heeft dit seizoen een, zo lijkt, sterkere grip op tv-kijken Nederland dan normaal. Met kijkcijfers in de miljoenen, willen veel mensen maar wat graag weten hoe het hun favoriete boerenvergaat. Onlangs waren kijkers dolblij omdat Evert uiteindelijk voor Maud koos. Maar er zijn hier en daar ook ongemakkelijke momenten, zoals de zoenen van boer Rob voor Wendy en Sonja. „Twaalf hommelkasten en één kloothommel“, was het oordeel van kijkers.

Beau van Erven Dorens: ‘Yvon Jaspers is een poier’

Maar nu is juist Beau van Erven Dorens die ‘kloothommel’, lijkt wel. Tijdens een gesprek over het boerenliefdesprogramma gooit hij er namelijk een opmerking in over Yvon Jaspers, die nogal slecht ontvangen wordt. Aan tafel bij de talkshowhost zitten Huijbregts (een van Nederlands grootste BZV-fans) en BBB-politiek Caroline van der Plas. Het „liefdesleven van de boer”, Huijbregts het. Daar haakt Van der Plas op in met: „Ik ken heel veel leuke boeren.” Maar dan moet Beau toch even zijn ei kwijt: „Maar Caroline, het is een datingprogramma. Yvon Jaspers is gewoon een poier.”

„Nou, nou, nou, nou, nou, nou”, komt het al snel uit de hoek van Huijbregts, verontwaardigd. „Ze is de boeren aan het koppelen aan leuke vrouwen, het is toch gewoon zo?”, vraagt ​​Beau nog, zich van geen kwaad bewust. Volgens Huijbregts klopt dat echter niet en is Jaspers juist „een matchmaker”. „Oké, een hippe pooier”, gaat Beau akkoord.

Wanneer Huijbregts dan vertelt hoe mooi hij het vindt dat boeren die “maar tussen de koeien zitten” alleen gaat Jaspers bereiken iemand kunnen vinden, de presentator er weerin. „Er zit een soort moeizaam figuur tussen de koeien en dan komen er drie vrouwen en die worden gewoon door de ‘pimp’, Yvon, neergegooid, iemand moet met hem het leven gaan delen. Ik vind dat best wel ranzig.”

Huijbregts hoort dit met klapperende oren (en heel grote ogen) aan en brengt er nog tegenin dat het juist niet ranzig is. Tegen Beau: „Ja, wat jij zegt is ranzig. Maar zo maak je alles ranzig.”

Kritiek van kijkers

Hoewel wat mensen in de studio zeker konden lachen om deze opmerking, is dat bij kijkers thuis wel anders. Niet gek ook, als je de eerder opgebouwde kijkcijfers erbij pakt. Er zijn namelijk heel wat mensen die flink genieten van Boer Zoekt Vrouw en dit soort opmerkingen dus niet waarderen. „Wat een niveau”, „au wil de kijkers van Derksen”, zijn een begin laag op sociale media voorbijkomen. Toch vragen mensen zich ook af ‘of er wat minder Marc-Marie Huijbregts op tv mag’.

Wil je Beau terugkijken? Dat kan hier.

S10 afwikkeling in juryshow: ‘Als de sterren goed staan, haal ik finale’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Kritiek op Beaupooier, Yvon Jaspers ‘van Erven Dorens’

Leave a Reply

Your email address will not be published.