KzK-stel gezocht ontmoedigd na zoveelste concessie: ‘Ik word hier pissig van’

Vera en Dyan wonen op de vierde verdieping van een piepklein appartement in Amsterdam-Oost. Hoewel ze het erg naar hun zin hebben in de stad, zijn ze toch op zoek naar iets groters. En dat betekent dat ze hun horizon moeten verbreden. Met de hulp van het ‘Kopen zonder Kijken’-team hopen ze hun droomwoning op de kop te tikken, maar hun wensenlijstje wil daar niet bij helpen. Het stel uiteindelijke uiteindelijke een harde ultimatum: van er moet iets radicaal veranderen óf ze krijgen de opdracht terug.

“Ik raak wel een beetje ontmoedigd, ik heb er niet zoveel zin meer in”

Waar bij veel stellen júist het probleem is dat ze te veel wensen, is het bij Vera en Dyan een beetje het te ontwikkelen: de twee vrouwen hebben echt niet echt een idee van waar ze naar op zoek zijn en waar de woning precies moet liggen. Je denkt dat dit het zoeken een stuk eenvoudiger maakt, maar Alex legt al snel uit dat dit niet zo is. Hij heeft er namelijk geen zin in om achteraf te horen te krijgen dat een huis eigenlijk toch niet is wat ze zoeken en wil daarom dat ze met concrete wensen gaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken nog zeker twee seizoenen te zien

“Jullie eigenlijk met hagel”, zo spreekt makelaar Alex van Keulen de vrouwen toe. “Ze hebben zelf niet echt een concreet beeld van wat ze nu precies zoeken. Ze dromen, maar die dromen worden elke keer anders en dan moet je ze dus zelfs met beide benen op de grond en het concreet maken.” Dit lijkt te resultaat, want de dames komen uiteindelijk op de volgende wensen uit: ze willen een eengezinswoning van minimaal 90m2 met een minimale drie slaapkamers, een zonnige tuin op het zuiden, een ruime achterom voor motoren en dat allemaal in een ruim zoekgebied, namelijk ergens tussen Amsterdam en Heiloo. Hun budget is 375.000 euro.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken bedieningt strenge selectie: ‘Veel gelukzoekers’

Helaas bleek na een dat het Alex niet lukt om een ​​tijdje te wensen te vinden dat hij langs moet gaan zelfs te openen. De dames transacties van een jaren 30-woning te zien en te verhogen hun budget naar 390.000 euro. Helaas zonder resultaat, want na een jaar is er geen niks gevonden. “Er moet iets radicaals veranderen”, zo legt Alex uit. “Of misschien moet de opdracht worden teruggegeven.”

Ook bij aannemer Bob Sikkes is inmiddels flink in de schoenen gezakt. “We zijn 50 bezichtigingen en 50 biedingen verder met als resultaat nul. Er móet gewoon iets van de wensenlijst worden afgeknipt, anders kunnen we het vergeten”, zo spreekt hij de dames sterkte toe. Vera is niet blij met het nieuws: “Ja ik word hier een beetje pissig van, omdat ik gewoon weg wil uit die postzegel in Amsterdam. Ik raak wel een beetje ontmoedigd. Ik heb er niet zoveel zin meer in. Ik baal er wel erg van, dat durf ik wel te zeggen.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kopen zonder Kijken komt met nieuw onderdeel: de concessieklok

Toch besluiten de dames nog één keer hun wensenlijstje bij te stellen. Ze hun budget namelijk naar maar liefst 470.000 euro en dat blijkt zijn vruchten af ​​te werpen, het duurt niet lang voordat Alex een pareltje in Castricum op de kop weet te stoppen. Al voordat de woning verbouwd is, zijn de dames razend enthousiast over het huis. “Ik vind het echt prachtig, het is echt mooi”, zo roept Dyan uit. Ook Vera is meer dan tevreden: “Supercool, ik ben echt onder de indruk.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Team Kopen zonder Kijken neemt huis Martijn Krabbé onder handen

Een huis kopen voor iemand zonder diegene het zelf kan zien, blijft natuurlijk heel spannend. Gelukkige Roos en Bob echte ervaringsdeskundigen te zijn op dit gebied:

Kopen zonder Kijken is elke maandag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.