Langetermijnanalyse | Pérez toont potentie RB18, maar ziet Leclerc in achteruitkijkspiegels

Red Bull Racing en Ferrari lijken qua wedstrijdsnelheid opnieuw de boventoon te voeren. Sergio Pérez was tijdens de lange duur gemiddeld gezien de snelste, maar qua tijd wordt hij op de huid gezeten door de leider in het kampioenschap, Charles Leclerc. Het gat naar de rest van het veld is redelijk groot, aangezien George Russell op ruim drie tienden achterstand staat naar de top-twee. Dit gat tussen Mercedes en de topteams is kleiner dan de weken hiervoor, resulterend in de Duitse renstal tekenen van herstel laat zien.

Pérez klokte volgens Auto, Motor en Sport tijdens de longrun op de mediums een tijd van 1:33,952 over acht ronden. Dit was de coureur van Red Bull gemiddeld gezien de snelste en dat moet een moedigend gevoel geven aan de Oostenrijkse renstal, als het weekend niet geweldig is begonnen. De RB18 van Max Verstappen kwam tijdens de tweede vrije training met meer mankementen en de Nederlander kwam niet verder dan vijftien ronden op vrijdag. Alle last kwam op de schouders van Pérez te liggen. De Mexicaan kon amper een vrije ronde rijden, maar hij houdt van goede statistieken op na. Hij heeft de snelste snelheid en tijd bereikt 336 kilometer per uur de snelste qua top.

Ook bij Ferrari verliep de training niet vlekkeloos. De Italiaanse renstal al haar hoop op Leclerc, onder Carlos Sainz was gecrasht in de tweede vrije training. De Spanjaard heeft dus, net zoals Verstappen, geen data kunnen verzamelen over de longruns, maar de data van de auto van Leclerc is opnieuw hoopgevend voor de Scuderia. Met een tijd van 1:33,962 zit hij in het kielzog van Pérez en lijken de twee renstallen opnieuw aan elkaar gewaagd. De tijden van beide teams zijn goed met elkaar te vergelijken. Pérez en Leclerc reden beiden hun ronden op de mediums, en hun lange runs gemaaktn tien acht ronden.

Russell toont tekenen van herstel bij Mercedes

Russell is terug te vinden op de derde plek als het aankomen op rondetijden. In Miami laat de W13 van Mercedes tekenen van herstel zien. De Duitse renstal heeft enkele upgrades meegebracht aan de vleugels, veroorzaakt de rijhoogte verlaagd die de laatste had van auto luchtweerstand. De W13 dan ook bijna zelfs snel als de F1-75 van Ferrari over de rechte stukken en in de bochten en niet zoveel tijd. Bovendien had Mercedes geen moeite met het starten van de banden, iets wat in het begin van de tiende tien graden was. Russell klokte op medium uiteindelijk319 tijd van 1:34, consequent de achterstand is.

Russell staat niet heel eenzaam op de derde plek. Kevin Magnussen kon in zijn Haasbolide ook een aardige tijd- neerslaan. De Deen reed een tijd van 1:34,347 op de media en daarmee lijkt het gevecht aan te kunnen gaan met Mercedes. Desalniettemin reed Magnussen met minder brandstof aan boord ten opzichte van de rest van het veld. Daarnaast actieve de Haas-coureur veel vaker zijn DRS dan zijn verwijderd in het midden. Bovendien reed hij een ronde minder dan Russell. De tijd van Magnussen is dus niet volledig representatief, zeker niet wanneer er wordt bekeken naar de tijd van Mick Schumacher. De Duitser staat vast met een tijd van 1:35,943.

Hamilton verdrinkt in het middenveld

Waar Russell nog een goede tijd neer wist te zetten, kwam Lewis Hamilton niet verder dan de achtste tijd. De zevenvoudig wereldkampioen reed een rondetijd van 1:34,879 en daarmee is het gat naar Zhou Guanyu, de leider van het middenveld qua racesnelheid, twee tienden. Hamilton echter werd goed naar buiten gestuurd om te ontvangen met verschillende afstellingen en hij was zeer voorzichtig met zijn banden. De Mercedes-wilde banden zijn ontwikkeld en leiden tot reed hij zeer rondrijdend conservatief. Pas in zijn tweede ronde was de tijd van Hamilton gelijkwaardig aan de tijd van Russell.

Het middenveld zit ook in Miami redelijk dicht op elkaar. Iedereen reed op mediums en in totaal acht ronden. Alpine lijkt snel te kunnen dit weekend, aangezien Fernando Alonso met een 1:34,701 maar vier tienden te kort komt ten opzichte van van Pérez. Teamgenoot Esteban Ocon was een tiende geleidelijke dan de tweevoudig wereldkampioen, waardoor het potentieel van de Alpine duidelijk wordt. noodzaak deze longruns nog niets te zeggen voor de Franse renstal. De auto is snel over één ronde, maar Alpine heeft moeite met bandenmanagement. Het team heeft veel tijd ingezet in de longruns en reed, net zoals de rest van de rijders in het middenveld, in totaal acht ronden. Pierre Gasly maakte het middenveld in zijn AlphaTauribolide compleet. De Fransman reed de zevende tijd met een 1:34.739.

McLaren bij de achterblijvers

McLaren was in de race in Bahrein nog één van de achterblijvers, maar eerste heeft het team een ​​weg naar voren weten te vinden. Tijdens de longruns in Miami ging het echter niet goed voor de Britse renstal. Lando Norris wist nog niet zeven ronden te rijden, maar Daniel Ricciardo kwam niet verder dan vier rondjes. Bovendien waren de tijden van de twee McLaren-rijders niet heel bemoedigend. Ricciardo was, met maar vier ronden, marginaal sneller dan Norris met een 1:35.120. De jonge Brit klokte een tijd van 1:35.176.

Dit staat de twee McLaren-rijders achter Sebastian Vettel. De coureur van Aston Martin was slechts negen duizendsten sneller dan Ricciardo, maar de Duister wist wel acht ronden vol te maken. Alexander Albon en Lance Stroll maken de lijst compleet. Het is duidelijk dat de auto’s net te kort lijken te komen voor het middenveld, maar McLaren, Aston Martin en Williams liggen wel heel dicht bij elkaar. Albon riet in totaal zes ronden en riet gemiddeld een 1:35.196, met hij slechts twee honderdsten lang was dan Norris. Stroll klokte een 1:35.218, met de achterstand op Albon was ook ongeveer twee honderdsten van een seconde.

De achterblijvers dezelfde strategie als de rest van het veld. Er werden amper longruns gereden op softs en hards. Alleen Ricciardo en Yuki Tsunoda kwamen op de band met de rode wang naar buiten. De tijden van de twee coureurs waren echter niet om over naar huis te schrijven. In zeven ronden reed Tsunoda een tijd van 1:34,994, resulteert hij achterin het middenveld. Ricciardo reed vier ronden op de softs, maar kwam niet verder dan een gemiddelde tijd van 1:35.543. Een tijd die dus minder is dan zijn tijd op de mediums.

Wedden dat Verstappen de GP van Miami wint? Ontvang 2,5 keer je inzet.

Let op: Gokken kan zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.