Levering Lotus Emira stap dichterbij

Lotus is van start gegaan met de bouw van de Emira, de sportcoupé van de Engelse autobouwer die een nieuw hoofdstuk opent en er een afsluit. De bouw heeft plaats in een spiksplinternieuwe fabriek, dat sinds vandaag officieel geopend is. Niemand minder dan denkin Chapman’s grondlegger Colbeeldig het lintje door.

Waarom de Lotus Emira er bijna niet was gekomen – Sjoerds Weetjes 266

Met de Emira brengt Lotus eindelijk weer een nieuwe sportwagen. De sportcoupé is de eerste serieproduct sinds de lancering van de Evor in 2008 en de nieuweling betrekking tot ook de Evora plus de Elise en Exige. In vergelijking met het drietal is de sportwagen groter, zowel in lengte als in breedte. De coupé moest ook plaats bieden aan nieuwe technieken, die de Europese Unie tegenwoordig opdringt. Het zorgt ervoor dat de Emira tal van primeurs kent, zoals de kostbare en ingrijpende ADAS-veiligheidssystemen.

Viercilinder van AMG

De Emira kent nog een primeur. Het is de eerste Lotus die met een viercilinder turbomotor van AMG komt. Daarnaast gaat de Emira de geschiedenisboeken in als de laatste straatauto van het legendarische merk met een verbrandingsmotor. De fabrikant presenteert hierna nog niet elektrisch modellen, waarvan de in 2019 gepresenteerde presenteert. Die in gelimiteerde oplage gebouwde auto zal vooruit gaan, zijn dat er minder geplande dan de geplande 130 stuks, want de gelimiteerde oplage is nog niet uitgevoerd.

Elektrische Alpine

Voor de Emira heeft Lotus een nieuwe sportwagenfabriek in Hethel neergezet. Het is de thuishaven van alle toekomstige sportwagens, al dan niet met geblazen benzinemotor. Vooralsnog bedragen de productiecapaciteit 5000 stuks op jaarbasis, wat tevens de verkoopverwachting van de Emira voor over enkele jaren is. Sowieso blijft Lotus zijn sportwagens in Engeland bouwen en mogelijk komen daar ook de elektrische sportcoupés van Alpine bij. Laatstgenoemde fabrikant is een overeenkomst met Lotus aangegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie sportwagens. De Engelsen nemen op alle vlakken het voortouw, maar de Fransen verzorgen het ontwerp voor de Alpine-types.

Lifestyle-modellen

Van de Emira en elektrische sportwagens zal ongeveer 2027 zo’n 10.000 op jaarbasis bouwen. Dat staat gelijk aan 10 procent van het verkoopdoel voor dat jaar. Zo’n 90.000 auto’s met Lotus-badge moeten in China het levenslicht zien. De autobouwer omvat die Chinese typen twee lifestyle-modellen, bestaande uit een sportsedan. Het eerste type is riet onder de naam Eletre geeft. Komend jaar volgt een kleinere SUV, gevolgd door een sedan in de klasse van de compactere SUV.

Nieuwe lakstraat en testbaan

De productiefaciliteit is het ‘Chapman Production Centre’ gedoopt, uitgifte naar de grondlegger van het autosportmerk. Tijdens de opening waren Matt Windle, Managing Director van Lotus Cars, en Clive Chapman, Managing Director van Classic Team Lotus en de zoon van Colin Chapman, aanwezig, de zus van Clive, te weten Jane Payton. In de productiefaciliteit komen 300 personen te werken, die zich bezig houden met de productie van de Lotus-sportwagens. Op het fabrieksterrein staat ook een nieuwe lakstraat. De gebouwen waar eerder de auto’s van Lotus tot stand kwamen zijn omgebouwd. Ze maken nu deel uit van de subassemblage. Verder beschikt het terrein met betrekking tot het Productiecentrum over een nieuwe fabrikant van dynamische testcontrole van alle (!) productieauto’s start.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.