LIVE Ronde van Romandië: Krijgen we een massasprint? | Ronde van Romandië 2022

De derde dag in de Ronde van Romandië wordt aangekondigd als de minst zware brok van deze zesdaagse. Er moet duidelijk kunnen worden gemaakt, maar er kunnen slechts enkele sprinters aanwezig zijn. Grijpen zij hun kans?

 1. 17 uur 10. Steeds meer lieden sturen uit: Hayter, de sprinter van Quick Step-Alpha Vinyl, krijgt het op zijn heupen. Hij wordt nog ondersteund door Cattaneo en Knox, maar het gat wordt groter.  .
 2. 17 uur 08. De Plus en Rivera zijn uitgevoerd, Amador neemt over. In zijn zog zitten de overige ploegmaats: Plapp, Sheffield, Hayter en Thomas.  Gaviria en Hermans zitten vlakbij. Ook Bevin en Arndt houden zich daar schuil.  .
 3. 17 uur 07. Nog 15 kilometer. Er ontstaan ​​rossen meer scheurtjes in het peloton. Bij Ineos dalen ze als gekken en bij een volgende helling draaien ze de vijs nog wat begonnen aan.  .
 4. 17 uur 03. Gaviria heeft zich keurig kunnen gemaakt, maar Ineos verricht slopingswerken. Het gaat nu snel.  .
 5. 17 uur 02. Voor veel renners gaat het percelen veel te snel. Fernando Gaviria verleden de Johan Museeuw-techniek toe van het WK in Lugano: vooraan beginnen op een helling en rustige doorzakken. Zo kun je ook overleven.  .
 6. 17 uur. Nog 20 kilometer: einde verhaal voor de leiders. Het is Laurens De Plus die zich weer tot modelknecht ontpopt. Hij jaagt het tempo nog wat meer de hoogte in en dat betekende het einde van de kopgroep. .
 7. 16 uur 59. In de laatste 20 kilometer liggen er nog wel knikjes waar je het peloton nog wat kunt uitdunnen. Is Ineos Grenadiers daar iets van plan? Zij nemen de rol van UAE en Israel-Premier Tech over.  .
 8. 16 uur 56. Rohan Dennis rijdt bijzonder alert. Ook in deze fase wijkt hij niet uit de top 10 van het peloton.  .
 9. 16 uur 55. De Letse kampioen en de Zwitserse trui geven zich niet gewonnen, maar tegen het jagende peloton zijn ze niet opgewassen. Onder de boog van de laatste 25 kilometer stopt de chrono bij 36 tellen.  .
 10. 16 uur 50. Ethan Hayter is nu toch wat meer opgeschoven naar de veilige sectie. Voor het eerst zakt het verschil met de 2 leiders onder de minuut.  .
 11. 16 uur 48. We bundelen nog eens de snelle benen in dit pakket: Ethan Hayter, Fernando Gaviria, Quinten Hermans, Quentin Pacher, Ethan Vernon, Lawrence Naesen, Jon Aberasturi, Dion Smith, Patrick Bevin en Nikias Arndt. .
 12. 16 uur 43. Nog 2 leiders. Door de versnelling in het peloton wordt de kopgroep gehalveerd. Baptiste Planckaert en Diego Lopez worden meegerekend. Tom Skujins en Nils Brun volharden: 1’15”. .
 13. 16 uur 42. Ik denk dat ik na Fernando Gaviria een van de snelste jongens ben. . Nikias Arndt (DSM).
 14. 16 uur 37. Ook DSM posteert een mannetje op kop van het peloton. Nikias Arndt moet hun troefkaart worden.  .
 15. 16 uur 34. Nog 40 kilometer. Terwijl Fernando Gaviria – weer op zijn originele fiets – aanpikt in het peloton, begint zijn team te werken. VAE en Israel-Premier Tech lossen Jumbo-Visma af.  .
 16. 16 uur 34. Nog eens de 4 leiders. Baptiste Planckaert (Intermarché-Wanty-Gobert) Toms Skujins (Trek-Segafredo) Nils Brun (Zwitserland) Diego Lopez (Kern Pharma) .
 17. De kopgroep geeft zich niet zomaar gewonnen. 16 uur 34.
 18. Lekke band Gaviria. Fernando Gaviria, nog altijd de grote favoriet op de dagzege, wordt op gang geduwd na mechanische pech. Hij kruipt naar de achterruit van zijn volgwagen. Ploegmakers wachten hem niet op. Een teken aan de wand?  . 16 uur 30.
 19. 16 uur 27. Ook vandaag wordt de staart van de kudde bevolkt door Ethan Hayter. De Brit won dinsdag, maar het lijkt toch op de sukkel met zijn gezondheid. .

Leave a Reply

Your email address will not be published.