Luis Sinisterra redt Feyenoord diep in blessuretijd tegen FC Utrecht | voetbal

Feyenoord moest in De Kuip, die tot het eind van het seizoen is uitverkocht, flink aan de bak tegen FC Utrecht. Met het oog op de Europese halve finale van in de toekomst een routineklus beter zijn geweest, is derde en minimale verschil met Twente het al wekenlang vechten voor elke meter en vechten voor elk doel. Dat zal tot de speeldag, uitgerekend de laatste tukkers op een bezoek in Rotterdam, het geval blijven.

Het zwaar in de opdracht tegen de ploeg van interim-coach Rick Kruys zat in de energie die Feyenoord moest geven om de Utrechters op hun helft kapot te spelen. Het was veel eenrichtingsverkeer maar tot de rust zag de thuisclub geen kans doelman Fabian de Keijzer te voorbij.

Laatste horde

Tot de zestienmeter ging het bij de Rotterdammers van een leien dakje, maar de creativiteit bij de laatste horde ontbrak. Luis Sinisterra werkte een van minder gelukkige wedstrijden af ​​en hij is toch de man die de boel op bende brengt van de code van de kluis bij de bovenliggende kan kraken.

De mannen die voor rust het dichtst bij een doelpunt waren, heetten Orkun Kökcü en Bryan Linssen. Kökü zag hoe een vlammend schot nog net van richting veranderde en de inzet van Linssen werd gekeerd. Die laatste had een basisplaats tegelijk met Cyriel Dessers, eerder het hele seizoen stuivertje wisselen was bij dat duo. Maar de afwezigheid van Guus Til én Jens Toornstra leverde een vacature op dichter achter Dessers.

Knullige eigen doel

Sinisterra, dat is wel duidelijk, vormt met Tyrell Malacia een tandem op de linkerflank waar maar weinig verwijderde raad mee weten. FC Utrecht zorgde ervoor dat er precies twee in de tang worden gehouden. Op de andere flank blijft de Engelsman Reiss Nelson meer moeite hebben om een ​​sleutelrol in de aanval te pakken. Snelheid heeft de huurling van Arsenal wel, maar wie zaterdag zijn werkgever Arsenal tegen Manchester United zag flitsen begrijpen dat Nelson in de Eredivisie voorlopig nog beter op zijn plek is dan in de top van de Premier League. Bij Arsenal zou hij hooguit op de bank zitten.

Net op het moment dat het Legioen in de tweede helft van het idee dat het talent uit Londen na een fraaie rush met de achter de mooie keuze gemaakt met zijn voorzet, zag Nelson hoe FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn de keeper de bal in het eigen net kopte: 1-0.

Feyenoord juicht na de zeer ernstige eigen goal.

Feyenoord juicht na de zeer ernstige eigen goal.

Vuurpijlen

Voor de ploeg van Kruys, die natuurlijk wordt bijgestaan ​​door de vorige jaar nog bij Feyenoord begonnen Dick Advocaat, werd het toen pas tijd om meer aan aanvallen te gaan denken. De afwachtende houding bij de bezoekers was goed te begrijpen. Werp een blik op de ranglijst en je weet dat zowel boven als onder FC Utrecht een flink gat zit. Vitesse zit natuurlijk een plaatsje hoger op twee punten maar dan gaat het alleen nog om de zesde van zevende plek richting de play-offs.

Spreker Peter Houtman riep, ook met het oog op het naderende duel met Olympique Marseille, voor de wedstrijd nog eens op dat vuurwerk in de Kuip verboden is en dat het mooie resultaten oplevert. Op een zondagmiddag luisteren de supporters daar wel naar. Er was slechts één man die zich er niet aan beschermde. Feyenoord-keeper Ofir Marciano produceerde met zijn schoten naar voren meer vuurpijlen dan vak S op een Europese avond en daardoor veroorzaakt hij voor veel balverlies.

Blessure Senesi

Dat Feyenoord halverwege de tweede helft zijn speelde was onnodig en mede het gevolg van tal van missers voor het Utrechtse doel. De Zweed Pontus Almqvist prei in eenloze positie beland, maar zette de Feyenoord-defensie met een listige hakbal op het traumatische geweest. Sander van de Streek tikte de gelijkmaker simpel binnen.: 1-1.

Sander van de Streek met de gelijkmaker

Sander van de Streek met de gelijkmaker

Bij die actie kwijtgeraakt Feyenoord ook nog eens Marcos Senesi kwijt met een serieuze spierblessure. De Argentijn kan wel eens een groot vraagteken worden voor de eerste wedstrijd tegen Marseille.

Zeven minuten blessuretijd had Feyenoord, maar goudhaantje Sinisterra had aan de 96e minuut genoeg om de Kuip eens te meer te laten kolken: 2-1.

Utrecht speelde in de slotfase met tien man omdat Tommy St. Jago met een op het oog zware blessure naar de kant ging.

Slot hoop op meespelen Til tegen Marseille

Trainer Arne Slot was met het oog op de derde plaats op de ranglijst „enorm blij” met de wijlen treffer van Luis Sinisterra, die Feyenoord een 2-1-zege op FC Utrecht bezorgde. Slot vond de overwinning terecht en zei dat zijn ploeg bij een beweging van 1-0 vaker had moeten dienen. „Zelfs later maken zij hun eerste schot op doel de 1-1. Dat is het constant herhalende verhaal van dit seizoen”, aldus de trainer.

Verdediger Marcos Senesi viel vlak na de gelijkmaker van Utrecht geblesseerd uit, maar die kwetsuur lijkt volgens Slot niet al te erg. „Hij zei zelf dat het wel meeviel. Wat dat zegt over de wedstrijd van donderdag is nu moeilijk te zeggen”, zei Slot over de 24-jarige Argentijn.

Donderdag speelt Feyenoord thuis in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. Middenvelder Guus Til, die zondag geblesseerd ontbrak, kan in De Kuip misschien weer meedoen. „Ik heb de hoop en de verwachting dat hij dinsdag weer mee kan trainen”, zei Slot.

Dankzij de treffer van Sinisterra in de 96e minuut kwam Feyenoord in de strijd om de derde plek weer op 3 doelen van FC Twente. „We hebben dit heel veel punten nodig om de derde plaats veilig te stellen, dus dat deze overwinning heel erg lekker veilig”, slot zijn blijdschap.

De 22-jarige Sinisterra had genoten van zijn beslissingde rol. „Het was iets heel moois in een hele belangrijke wedstrijd. Dit zijn drie belangrijke punten om te kunnen blijven denken aan grote dingen”, aldus de Colombiaan bij ESPN. Volgens hem begint nu de voorbereiding op de Europese wedstrijd van donderdag. Daar verwachtte Sinisterra „een andere sfeer.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.