Luis Sinisterra schiet Feyenoord in blessuretijd langs tiental FC Utrecht | Eredivisie

met videoDe generale repetitie van Feyenoord voor duel met Olympique Marseille leverde lang geen lachende gezichten op. FC Utrecht prei een puntje mee te pikken uit de Kuip en Marcos Senesi vertrokken vier dagen voor de strijd met de Fransen strompelend het veld. Tot Luis Sinisterra uitkomst: 2-1


Sportredactie


Laatste update:
24-04-22, 19:51

Door Mikos Gouka

De zeven minuten extra tijd gebruikte Feyenoord om op het doel van FC Utrecht te blijven beuken. De overwinning tegen het tiental van trainer Rick Kruys kwam er vlak voor het laatste fluitsignaal toen Sinisterra zich vrij speelde en afrondde.

Het vuurwerk voor de pauze kwam in de Kuip uit het uitvak. Letterlijk een enorme knal met een aanhouding door de politie als gevolg. Verder was het tijdens Feyenoord-Utrecht vooral lekker in het zonnetje. De bezoekers weinig weg, maar konden aanvallende ook geen vuist maken. Feyenoord speelde met Bryan Linssen kort achter Cyriel Dessers. De Limburger als aanvallende middenvelder aan de bak omdat Jens Toornstra en Guus Til niet beschikbaar waren, en was Patrik Walemark tijdens de aanloop naar het duel geblesseerd van het trainingsveld gegaan. Slot schrapte hem als optie voor een basisplaats, maar de Zweed nam wel plaats op de bank.

Opgeluchte Kökcü blij met zege

,,Ik ben opgelucht dat we hebben gewonnen”, volgens Orkun Kökcü na afloop van de wedstrijd tegen ESPN. ,,We hadden het er voor de wedstrijd nog over dat we een goed gevoel richting donderdag willen werken. Je hoort er eigenlijk niet aan te denken, maar als je het doet: denk dan aan het goede gevoel dat je wilt krijgen.”

Die bank sprong kort na roest toch opeens juichend op. Simon Gustafson leed alweer balverlies met de jagende Linssen in zijn nek. De voorzet van Reiss Nelson leek nog wel onschadelijk gemaakt te kunnen worden maar Mike van der Hoorn kopte de bal over zijn keeper Fabian de Keijzer in het doel. De snelle gaf Feyenoord wat meer rust in het spel en dat was welkom. Natuurlijk zijn de spelers ook al bezig met de halve finale van de Conference League donderdagavond in de Kuip tegen Olympique Marseille. Op overwerk zaten Arne Slot en zijn spelers gisteren niet te wachten. Maar dat overwerk kwam er toch.

Luis Sinisterra.

Luis Sinisterra. © Pro Shots / Kay int Veen

Orkun kreeg de kans op de 2-0, maar keeper De Keijzer greep op tijd in. En ineens was daar uit het niets de gelijkmaker. Pontus Almqvist gaf in het zestienmetergebied een hakballetje op invaller Othmane Boussaid gaf de voorzet en Sander van der Streek tikte de 1-1 binnen. En tot overmaat van ramp moest Marcos Senesi direct strompelend het veld moest verlaten Luttele dagen voor de clash met Marseille zag het er allesbehalve geruststellend uit.

Slot liet Lutsharel Geertruida naar het centrum verhuizen en bracht Marcus Pedersen als rechtsback. In de slotfase moest FC Utrecht met tien spelers overeind zin te blijven. Dat was een persoonlijk drama voor Tommy St. Jago. De verdediger stond al maanden langs de kant met een knieblessure en moet ook in de Kuip geblesseerd de strijd staken. De verdediger werd met een brancard van het veld gedragen en trainer Rick Kruys mocht niet meer wisselen.

Het werd nog erger voor Utrecht toen Sinisterra diep in blessuretijd toesloeg. FC Utrecht in mineur achtergelaten.

Doel alert!
Mis geen doel: gratis Goal Alert installeren en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van elk doelpunt van je aangevinkte club.Leave a Reply

Your email address will not be published.