Marko uitspraak Ferrari en looft Verstappen: “Hij reed een superieure race”

Na een lastige seizoenstart nam het team van Red Bull Racing afgelopen weekend sportief revanche. De Oostenrijkse renstal zag dat coureurs Max Verstappen en Sergio Perez afgelopen weekend in Imola boven zichzelf uitstegen. Verstappen won de race voor Perez, dat was echter niet het enige succes van het weekend.

Verstappen was ook de snelste in de sprint en op vrijdagavond de pole position. Het was een ongekend succes voor Verstappen en Red Bull, ze zijn weer helemaal terug in het duel om de leidende WK-positie. Gelijktijdige Ferrari faalde voor het thuispubliek in Imola op wijze wijze. Carlos Sainz werd in de eerste ronde aangetikt door Daniel Rciardo waardoor hij uitviel. Charles Leclerc prei de schade beperkt te houden voor Ferrari tot dat ook bij hem het noodlot toesloeg. De Monegask spinde in de slotfase en zijn wagen. uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish.

Broodnodig

Bij Red Bull waren mannen in zijn nopjes met de prestaties in Imola én de tegenvallende prestatie van Ferrari. Teamadviseur Helmut Marko was erg enthousiast en zag dat zijn coureurs na tegenslag opstonden. De Oostenrijkse adviseur sprak zijn enthousiasme uit tegenover Sport1: “Na de uitvalbeurten in Bahrein en Australië was dit het broodnodige antwoord. Wij wisten dat we de snelheid hadden. Als we puur naar de cijfers kijken, staan ​​we nog niet op Ferrari. Maar we wisten wel dat we komen. In het klopte alles en maakte Ferrari fouten onder druk.”

Leclerc

Marko zag, net als de rest van de wereld, dat WK-leider Leclerc op individuele wijze in de fout ging in Imola. De Monegaskische Ferrari-coureur reed op podiumkoers en kostbare punten. Bij een thuisrace is die druk nog veel groter. Het blijft spannend. Ferrari is echt sterk en wij moeten op volle kracht blijven doorwerken Als we er voor zorgen dat Ferrari tot de limiet gaan dan zal het niet altijd soepel gaan bij hen.”

Verstappen

Waar men de mist in ging bij Ferrari, heersend regerend wereldkampioen Verstappen op. De Nederlander won zijn tweede race van het seizoen en kreeg rugdekking van Perez, tot grote tevredenheid van Marko. “Max reed een superieure race met enorm veel zelfvertrouwen. Hij is niet gemaakt van de snelste ronde, hij heeft echt gewonnen de sprintrace. Ik weet niet van iemand die ooit eerder heeft gedaan. Ik zou niet zeggen dat hij nerveus is, nu is zijn soevereiniteit terug. Als we goede balans hebben en de banden niet slijten, dan haalt Max alles uit de auto. Er blijft wel altijd ruimte voor verbetering.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.