Martijn Krabbé na Uitstel van executie: ‘Ik wil met iets nieuws in dit genre komen’ | Tonen

Met een terugblikaflevering komt vanavond een einde aan veertien jaar Uitstel van executie. Martijn Krabbé is ‘trots op de reeks, maar ook opgelucht’.

Hedwig heette ze. Ze is de eerste aan wie Martijn Krabbé denkt als hij teruggrijpt in veertien jaar geschiedenis van Uitstel van executie. ,,Een alleenstaande moeder die terminaal ziek was, maar haar kinderen niet met schulden wilde achterlaten. Het was schrijnend om te zien.”

Het team van Uitstel van executie wijdde er in 2019 twee afleveringen aan het huis te verbouwen dat het zo goed mogelijk verkocht kon worden. Voor de terugblikaflevering, vanavond te zien bij RTL 4, zocht de presentator de kinderen drie jaar later op. ,,Het gaat goed met hen”, kan Krabbé wel verklappen, ,,Isanthe studeert in Amerika waar zij een sportbeurs kreeg en aan het softballen is. Idoor heeft een eigen koeriersbedrijf dat zeer succesvol is. Hij woont samen en wordt vader.”

Het is de laatste Uitstel van executie. Martijn Krabbé blikt in die uitzending samen met het team terug: makelaar Alex van Keulen, bouwkundige Duncan Abrahams en budgetcoach Eef van Opdorp zitten aan tafel. ,,Met datzelfde kleine Perzische kleedje waar we vroeger in de bouwkeet zaten. We kijken terug: was het alleen uitstel of konden we helpen? Gelukkig konden we in de gevallen helpen.”

Het was Alex van Keulen, die vijftien jaar terug met het idee kwam om mensen met financiële problemen te helpen en een uitvoering van hun huis te voorkomen. Krabbé maakt er een tv-formaat van. ,,Woningen stonden toen enorm onder water. We gingen ertussen zitten. Verbouwden de boel en afspraken met de banken. Dat is nu achterhaald. De markt is veranderd. Huizen staan ​​nauwelijks onder water. De laatste jaren hebben we de focus naar mensen die hun huis niet meer konden betalen door ziekte, ontslag of reorganisatie. Dat werd moeilijker. Halverwege het productiejaar heb ik tegen RTL gezegd: Ik denk dat dit het wel was. Ik ben trots op de reeks, maar ook opgelucht. Dit programma ging het hele jaar door. We denken wel na om in dit genre met iets nieuws te komen, samen met Eef.”

Leuk stellen

Zo komt aan Uitstel van executie een einde en staat, zoals bekend, De stem van Holland na het misbruikschandaal in de ijskast. Over die ontwikkelingen heeft hij niets te zeggen. ,,Dat heeft geen zin. Er wordt onderzoek gedaan en de zaak is onder de rechter.”

Wie zich maakt maakt over het leven van Krabbé, heeft het mis. De presentator focust zich vol op Kopen zonder kijken, dat vanaf volgende week een nieuwe reeks op de buis brengt bij RTL 4. ,,Dat is serie 5 maar we zijn ook al bezig aan 6”, stelt Krabbé, die stelt dat de kijker zich mag verheugen. ,,De kracht van het programma ligt bij de mensen, er doen zulke leuke stellen mee. En je kijkt met ze mee. Wat vinden ze ervan? Zijn ze tevreden? Hoe loopt het af?”

Presentatoren van Blow Up: Chantal Janzen en Martijn Krabbé met jurylid Guido Verhoef (links).

Presentatoren van Blow Up: Chantal Janzen en Martijn Krabbé met jurylid Guido Verhoef (links). © RTL 4

Krabbé blijft doorgaan op de buis, want vanaf 3 juni presenteert hij samen met Chantal Janzen Opblazen, een nieuw spelprogramma waarin strijdenkunstenaars tegen elkaar strijden. Daar moeten we niet te lacherig over doen, stelt de presentator. ,,Spannend, met fraaie kunstwerken. Een leuk programma dat er prachtig uitziet. Alsof je in een soort Teletubbieland terecht komt. Een mooie lieve wereld waarin je je als kijker zelfs kunt onderdompelen.”

Uitstel van executie, vanavond om 20.30 uur op RTL 4

Leave a Reply

Your email address will not be published.