Maud valt stil en Sander zet Janine voor het blok

Als je begint voor de duurt het lang voordat je de liefde van je leven vindt. Zoiets als vissen op zee, de visie die je wilt in zoet water zwemt… ook niet handig. MensTypes helpt je om in de juiste vijver te vissen. Als je weet welke typen voor serieus relatiemateriaal zijn, kan cupido verder z’n werk doen. Want hij kan onmogelijk twee mensen blijvend bij elkaar brengen die niet matchen. uiteindelijk gaan ze uit elkaar en zeggen ze: “we passen toch niet echt bij elkaar, onze karakters zijn te verschillend.”

Janine zou wel verliefd kunnen worden

“Het is een beetje moeilijk om te vragen wat ik moet vragen”, zegt Christiaan weifelend. Janine bekent dat zij dat ook heeft. “Ik hoef niet constant over gevoel te praten, maar het is wel belangrijk dat iemand dat kan”, legt ze uit. Ze hebben elk karaktereigenschappen van het Maantype en praten over gevoel is niet hun favoriete hobby. Totaal oncomfortabel gevoel daarbij. En gekwetst zijn in de liefde maakt het niet gemakkelijk.

Janine en Christiaan hebben hun maximale aantrekking nodig om zich wat kwetsbaarder op te stellen. Voor Janine meer een type zoals Sander. Hij zet haar voor het blok en ontdooit ze wat. Ze geeft toe dat ze wel heel erg verliefd zou kunnen worden op hem. Maar dat is eng. Ze blijft consequent volhouden: “ik zou sneller op Christiaan kunnen vallen dan op Sander, want hij is zo druk.” Ze passen allebei bij haar, alleen Sander ietsje meer.

Hans is er klaar voor

Het was zelfs wennen voor Hans, zo zonder Dinie. Maar een goede nachtrust doet wonderen. Hij was weer fris en fruitig. Klaar om full force aandacht te richten op Annette. Samen ontbijten, samen werken en samen met de kinderen eten. Nog wat onwennig, maar het voelt goed. Of zoals zijn dochter Karin zegt: “wel heel bijzonder, maar hoe we net aan tafel voelden ook heel praktisch”. En dat klopt!

Als menstypes bij elkaar voelen zich het al snel vanzelfsprekend. En er is ook begrip. Hans en Annette zijn beide Jupitertypes. Zelfs als Hans zich freudiaans verspreekt en dingen zegt als: “Dinie…of eh Annette” en “Ja maar Annie…eh Annette”, heeft Annette hier begrip voor. “Ik maak me daar niet druk om”, zegt ze. “Dat is toch logisch, want die man is ontzettend hardrest”, vervolgt ze. Ze zijn een goede match en ik hoop dat de citytrip nog meer zal versterken.

Maud over Evert de liefde

Initiatiefnemer Maud gooit in de groep dat het tijd is voor een momentje alleen met Evert. Een een-op-een gesprekje om elkaar beter te leren kennen. En brandende vragen te stellen. Nans gaat moedig het gesprek aan en ziet wel hoe het gaat. Maud is minder dapper en schrijft een brief. Nou ja, brief, het blijkt een liefdesverklaring.

Declamerend en ondersteund door de juiste bewegingen ze Evert de liefde. Het overrompelt zoom en stille Evert wordt nog stiller. Bang dat hij misschien flauwvalt vraagt ​​ze snel of hij iets wil drinken. Een koud biertje? Als Nans later vertelt dat ze een goed gesprek hebben gehad is zelfs Maud zelfs stil. “Heeft hij jou nog vragen gesteld”, vraagt ​​ze voorzichtig. “Ja”, antwoordt Nans. En Maud werd nog stiller.

Jouke staat in de zevende hemel

Lotte heeft het idee dat Jouke hun beide heel leuk vindt. Hij zou met ons beide goed kunnen matchen zegt Karlijn tegen haar. “Ik hoop gewoon heel erg dat hij voor mij kiest”, zegt ze verlangend. Jouke bekent dat hij het stiekem een ​​beetje te pakken heeft. Een beetje verliefd hij het. “Misschien wel meer dan een beetje ook nog”, bekent hij stralend. Hij kiest voor Karlijn en honderden vlinders fladderen van het scherm.

Jouke koos voor drie vrouwen die bij hem pasten. “In het begin stonden jullie allemaal gelijk”, zegt hij tegen Karlijn. Hij is precies en vindt het toch wel gek hoe in een week zo snel kan veranderen. Maar als je weet wat je wilt en de juiste typen om je heen verzameld, kan het snel gaan.

Rob heeft vlinders voor Wendy

Hij wilde niet het keuze moment afwachten. In zijn hart had hij al gekozen voor Wendy. Geen verrassing, maar nog wel spannend van deze verliefdheid wordt beantwoord. De vrouw van zijn dromen mist nog het WOW-effect. Hij bekent Sonja dat hij in vuur en vlam staat voor Wendy. Maar van het bij Wendy gaat vonken is nog maar de vraag. Ze vindt het leuk en supergezellig met Rob, maar vlinders zijn nog ver te zoeken. Ze zijn voor een deel elkaars maximale aantrekking en hebben een echte klik. Maar je wordt niet verliefd op iedereen die jouw type is. Elkaar beter leren kennen is een goed idee en wie weet zorgt voor de citytrip voor verrassingen.

Over Monica:
Monica Wardenaar is MensTypes-expert, trainer en schrijfster van het boek Jij verleden echt bij mij. Ze is bedenker van TypeDating. Tijdens haar workshops van een persoonlijk raadplegen singles hoe ze hun ideale partner herkennen. Om sneller te vinden: www.menstypes.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.