Max Verstappen kan maar weinig rondjes rijden tijdens de eerste vrije training in Miami | Formule 1

video’s ontmoetIn een door een rode vlag onderbroken eerste vrije training heeft Max Verstappen in Miami niet zoveel rondjes kunnen rijden als hij gewild. De Limburger van Red Bull Racing werd naar binnen gehaald, omdat er zorgen waren over de temperatuur van zijn wagen.

Op het splinternieuwe circuit van Miami Verstappen naar boven hij negen rondjes was gereden tot zijn eigen onvrede naar binnen riep werd. ,,Hoe wil je dat ik zo de baan leren kennen?”, verliefd hij over de radio toen hij de pitstraat naderde. Terwijl er aan zijn wagen werd gewerkt, verheugde Valtteri Bottas van de baan. De Fin werd bepaald niet de eerste, maar wel de enige die met zijn crash voor problemen zorgde. De rode vlag betekende dat de training stil kwam te liggen.

Toen de boel werd opgeruimd kwam ook Verstappen weer naar buiten. De wereldkampioen reed onmiddellijk naar de snelste tijd (1.31.277), maar nog later reed hij zijn wagen weer naar. Charles Leclerc (1.31.098) en George Russell (1.31.169) doken nog onder de tijd van de Nederlander.

Bekijk de crash van Bottas:

Met slechts veertien rondes was Verstappen na de gecrashte Bottas (dertien) de coureur met de minste meters op het nieuwe circuit. Rivaal Charles Leclerc tot 26 omlopen en verzamelde zo veel meer data dan zijn naaste achtervolger.

Tijdens één van de eerste rondjes schuurde Verstappen lang één van de muren langs het circuit. ,,Ik raak letterlijk de muur een beetje aan”, vertelde hij in zijn radio.

Bekijk de actie van Verstappen:

De tweede plaats van Russell tot tevredenheid bij Mercedes. De geplaagde ploeg spreekt van een ‘positieve opening van het weekeinde’. Lewis Hamilton eindigde de achtste tijd neer. Na de Grand Prix van Imola liet het team al weten aan de wagen door te willen voeren voor de wedstrijd in Miami. Er is met naam gesleuteld aan de voor- en achtervleugels.


De tweede vrije training wordt vanavond vanaf 23.30 uur Nederlandse tijd gereden. Bekijk hier het hele programma voor dit weekeinde.

De resultaten van de eerste vrije training:


Max Verstappen in de pits tijdens de eerste vrije training.

Max Verstappen in de pits tijdens de eerste vrije training. © AFPLeave a Reply

Your email address will not be published.