Max Verstappen zat tijdens Grand Prix Miami niet zonder drinken

Max Verstappen liet na de Grand Prix van Miami over de boordradio weten dat hij wel wat te drinken kon gebruiken. Er werd gesuggereerd dat Red Bull haar coureur in het snikhete Miami zonder water op pad had gestuurd, om zo gewicht te besparen. Maar is dit wel zo? Het ‘mysterie’ is nu ontrafeld.

Verstappen zat na afloop van de Grand Prix in Miami uitgeput en lurkend aan een fles drinken op de grond. Toen hij als winnaar over de streep kwam, liet hij direct aan zijn team weten dat hij wel wat te drinken kon gebruiken. Niet gek natuurlijk, want het was bloedheet in Miami. Robert Doornbos liet weten dat hij niet zou zijn als Red Bull had besloten geen water mee te geven aan Verstappen. Heeft Red Bull haar bewust zonder het broodnodige vocht op pad gestuurd? “Het is een extra kilo ballast”, zo zei Doornbos bij het Race Café van Ziggo Sport. Verstappen kwam uiteindelijk zelf met het verlossende antwoord op deze vraag.

Veel vochtverlies tijdens Grand Prix van Miami

Het raceweekend in Miami werd bij hoge weerstand afgewerkt. Tijdens de Grand Prix op zondag was het zo’n 34 graden Celsius. Wanneer je onder deze omstandigheden moet leveren, weet je flink wat vocht verliest. Het is in zo’n situatie van belang dat je dit aan te vullen door regelmatig te drinken. Maar een drinksysteem met een liter water aan boord van een Formule 1-auto, omvat toch al minimaal een extra kilo aan gewicht. En de auto van Verstappen, de RB18, is eigenlijk al te zwaar. Doornbos er dan ook niet gek van staan ​​te kijken als Red Bull had besloten het drinksysteem weg te laten bij Verstappen in Miami.

Doornbos: ‘Geen drinken in auto voor Verstappen in Miami? Zou me niet frekwen’Lees meer

Drinksysteem zorgt voor extra gewicht auto

“In de auto een drinksysteem inbouwen, daar wordt tegenwoordig over nagedacht door de engineers, want dat is weer een extra kilo ballast”, zo vertelde Doornbos, die vervolgens aangaf dat Red Bull vorig jaar in Zandvoort ook heeft besproken over het weglaten van het drinksysteem . “Op een circuit van 4,8 kilometer, wat Zandvoort is, doe je dan drie honderdsten cadeau.” Het zal in Miami dan ook binnen een onderwerp van gesprek zijn geweest Red Bull, maar Verstappen heeft aangekondigd dat hij ‘gewoon’ drinken aan boord had.

Verstappen dronk een liter tijdens race in Miami

Verstappen heeft de datum waarop hij “wel drie kilo” is kwijtgeraakt tijdens de Grand Prix van Miami kwijtgeraakt. Hoewel hij zijn vochtverlies niet volledig drinkt, had hij wel gewoon aan boord aan van zijn RB18. “Ik heb denk ik wel een liter water tijdens de race”, zo werd hij geciteerd door De Telegraaf. Verstappen prei echter geen water meer over te hebben aan het einde van de wedstrijd, want over de boordradio liet hij aan zijn team weten dat hij wel wat te drinken kon gebruiken.

Op het Miami International Autodrome dronk Verstappen dus ongeveer een liter en dat is volgens Doornbos en Olav Mol ook ongeveer de hoeveelheid die coureurs meekrijgen van hun team tijdens de race. “Anderhalf maximaal”, zo vertelde Mol, die ook aan tafel zat bij de uitzending van Ziggo Sport.

Blijf het hele F1-seizoen op de hoogte

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een korte nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.