Miljonairskoppel ontvangen slechte reviews over hun speeltuin na deelname aan ‘Blind gekocht’ en begonnen met juridische stappen

Ze mogen geen contact meer opnemen met Filip, Caroline of hun taken. Schadelijke opmerkingen geven over het koppel – or in de pers – is al helemaal uit den boze. Verder vragen de advocaten van het koppel de schrijvers van de slechte beoordelingen die binnen de drie dagen te verwijderen. Doen ze dat niet, volgt er een strafklacht en de eis van een dwangsom.

Hoewel het aantal negatieve situaties momenteel niet opweegt tegen het aantal positieve, wil het koppel erger voorkomen. “Ze hebben lang getwijfeld om deze stap te zetten, omdat ze geen polemiek willen creëren. Maar dit gaat niet meer over hun passage in Blind gekochtmaar over hun binnenspeeltuin (Tarzan & Jane in Heusden-Zolder, red.). Enkele mensen schreven recensies zonder duidelijk een voet in die zaak te hebben gezet”, zegt hun advocaat Bart Van den Brande. Zo hadden de reviews het over ‘luxe-mensen die op hun kap geld verdienen’. “We zochten uit wie die mensen waren en stuurden een brief.”

LEES OOK. “Het is een heel ander leven geworden”: miljonairskoppel blikt terug op bewogen ‘Blind gekocht’

De slechte beoordelingen niets te maken met de binnenspeeltuin en alles met de passage van Caroline en Filip in 'Blind gekocht', klinkt het bij hun advocaat.

De slechte beoordelingen niets te maken met de binnenspeeltuin en alles met de passage van Caroline en Filip in ‘Blind gekocht’, klinkt het bij hun advocaat. © Play4

Intimideren van mensen het zwijgen opleggen is niet hun bedoeling, de advocaat nog. “Het enige wat we willen, is zakelijke schade aan het bedrijf te voorkomen. Nog niet iedereen die stuurden, heeft een brief. Maar de meesten hebben zich intussen geëxcuseerd en hun recensie offline gehaald. Ik wilde nu dat er een aantal andere mensen vijfsterrenreviews geschreven, als tegengewicht. Dat was verre van de bedoeling, maar het doet wel dampen.”

Weinig charismatische deelname

De deelname van Filip en Caroline in Blind gekocht bleef niet onbesproken. Ze leggen als eersten in de geschiedenis van het programma een miljoen euro neer voor een woning. Maar de villa die experten voor kip uitkozen, kon aanvankelijk niet op hun goedkeuring rekenen. Zo vond ze de woning klein en had Caroline het moeilijk met het feit dat er aan beide kanten dichte buren wonen. “Ik wil niet dat ze onze gesprekken.” horen als ons raam openstaat

“Hier ontbreken kamers, dressings, een studio, badkamers. Er mag een bord ‘te koop’ op dit huis komen. Het mag voor mij hier gewoon stoppen, het Blind gekocht-avontuur”, het klinkt verder nog. Heel wat kijkers stoorden zich – vrij vocaal – aan de “weinig charismatische deelname” en “het gebrek aan realiteitszin”. “Dat mensen met zo’n bedrag meedoen aan Blind gekochtkunnen kopen.

Het koppel was niet meteen weg van de villa die de 'Blind gekocht'-experten voor hen uitkozen.

Het koppel was niet meteen weg van de villa die de ‘Blind gekocht’-experten voor hen uitkozen. © Play4

“Ik heb bewust niet alles gelezen”, Caroline aangifte. “Ik schrok ook heel erg toen ik mezelf op televisie zag. Mocht het iemand anders zijn, denk ik dat ik die ook heel verwaand zou vinden. Mensen vergeten soms hoe lang en intensief dit hele proces is. Van inschrijving tot verhuis gaat dat over een jaar. Als kijker begrijp je perfect waarom Bart en Béa een pand kopen, maar als deelnemer krijg je die informatie pas achteraf. Wij zijn altijd zeker geweest en sommige reacties waren achteraf gezien wat impulsief en overdreven, dat weten we zelf. We hadden vertrouwen in de experts, maar dat is gezegd dan gedaan.”

werd de soep niet zo heet gegeten als ze werd opgediend. Het koppel is intussen naar hun nieuwe woning en woont er erg graag. Van spijt is er geen sprake. “Mocht ik op voorhand weten hoe alles zou verlopen, zou ik opnieuw beginnen. Zelfs met de kritiek. Het was een parcours met ups-and-downs, maar we hebben elkaar recht gehouden en we hebben geleerd”, liet het koppel optekenen.

Grote paniek, twijfels en tranen bij ‘Blind gekocht’-koppel: “Het stopt hier!”

Bezorgdheid in ‘Blind gekocht’: zijn Bart en Béa de studio van Carolines zoon vergeten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.