Mogelijke tegenstander van Nederland-tegenstander Ecuador: FIFA start onderzoek


Woensdag, 11 mei 2022 om 19:32
Tim Cozijnsen• Laatste update: 19:31

De wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek gestart om de vaststelling van Ecuador eind dit jaar aan het WK mag meedoen. De voetbalbond komt in actie naar een klacht van de Chileense voetbalbond. Volgens de Chilenen heeft Ecuador mogelijk een niet-speelgerechtigde speler in de kwalificatiereeks voor het WK 2022 ingezet. Volgens de Chileense bond is Byron Castillo geboren in Colombia in plaats van in Ecuador en is hij drie jaar ouder dan vermeld. Chili wil dat de uitvoer waarschijnlijk wordt, veroorzaakt het land het WK-ticket van Ecuador zou overnemen. La Tri zijn op het WK in Qatar een van de tegenstanders van het Nederlands elftal in de groepsfase.

Ecuador moet nog altijd altijd voor het WK. Uit een geboorteakte zou dinsdag zijn gebleken dat Castillo niet in Ecuador, maar in Colombia het levenslicht zag. In Zuid-Amerikaanse media wordt gespeculeerd dat de resultaten van de kwalificatie wedstrijden gericht kunnen worden, resulterend in Ecuador plaatsing voor het WK zou mislopen. De FIFA heeft de voetbalbond van Ecuador uitgenodigd om een ​​verklaring van te geven de situatie.

In de acht wedstrijden waarin Castillo meedeed uit Ecuador veertien punten. Hij speelde mee tegen Paraguay (2-0 zege en 3-1), Chili (0-0 en 0-2 zege), Uruguay (1-0 nederlaag), Bolivia (3-0 zege), Venezuela (1-0 zege) en Argentinië (1-1). Ecuador werd uiteindelijk vierde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiepoule en plaatste rechtstreeks voor het WK. Als de wedstrijden worden opgesteld die worden opgesteld in reglement 0-3 nederlagen, zou Chili – dat als zevende mag worden geschreven aan het totaal. zou het land van de zevende naar de vierde plek gaan en daarmee de plek van Ecuador op het WK in Qatar overnemen. “Ernstige onregelmatigheden bij de registratie van spelers zijn onaanvaardbaar, zeker als het om een ​​WK gaat”, geeft de Chileense bond aan in een verklaring op de officiële kanalen. “Fair play moet zegevieren op en naast het veld.”

Aan de bedoeling van Castillo wordt al tijd getwijfeld. Er werd vanuit de voetbal uitgezonden dat hij afkomstig is uit het Ecuadoraanse General Villamil Playas, al heeft de Ecuadoraanse bond daar nooit bewijs voor gehad. Barcelona SC, de club van Castillo, werd ontwikkeld in een gevestigde met de burgerlijke stand, die niet kon worden vastgesteld dat de vleugel echt een Ecuadoraan was, hoewel hij wel zo stond bij de club. De voetbalbond van Ecuador, de FEF, uitgewerkt Castillo niet op te lang zijn nationaliteit niet officieel werd vastgesteld. Vorig seizoen maakte Castillo indruk met zijn prestaties bij Barcelona, ​​resulterende de nationale ploeg een logische volgende stap werd.

Het proces werd versneld en uiteindelijk opgericht de burgerlijke stand vast dat Castillo inderdaad Ecuadoraans was. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat hij werd geboren in Playas. De FEF onderzocht of Castillo volgens de reglementen van de CONMEBOL en de FIFA kon worden volledig en alles wees erop dat hij speelgerechtigd was. werd Castillo en ingezet in acht kwalificatiewedstrijden. Bij de FEF is men ervan overtuigd dat er geen fouten zijn gemaakt en alle eisen zijn uitgevoerd, er geen straf wordt verwacht. Dat het er nu lijkt op dat Castillo is geboren in het Colombiaanse Tumaco, zou daar niets aan veranderen. Het toekomstige onderzoek werd in 2021 afgerond, maar Castillo’s geboorteakte is nu boven tafel gekomen.

Een officiële protest heeft er nooit gelopen tegen de identiteitsverwisseling. Wel was er een eiser, die een geboorteakte overlegde van iemand met de naam Byron Javier, geboren in Colombia in 1995, en van de in 1998 in Ecuador geboren speler. Naar vormen zijn het broers, waarbij de een geboren is in Colombia en riet is overleden en de ander het levenslicht zag in Ecuador. Aangezien de vader van Byron al is overleden en de twee niet dezelfde moeder hebben, kan niemand het toestemming geven. De Ecuadoraanse voetbalbond niet voor het WK vrees en verwacht er later dit jaar gewoon bij te zijn tijdens het mondiale eindtoernooi in Qatar.


Leave a Reply

Your email address will not be published.