Monica Geuze doet schokkende onthulling over haar tijd bij Abercrombie & Fitch

Het enorme internationale kledingbedrijf Abercrombie & Fitch ligt al een tijdje onder vuur. Zo zouden er onacceptabele taferelen binnen, maar ook buiten het bedrijf zich afspelen, en zijn er strengere vereisten als je er wil werken. Daarnaast profileren ze trots dat hun doelgroep, ”coole”, witte mensen zijn. Ook Monica Geuze doet nu haar verhaal en haar persoonlijke – verschrikkelijke – ervaringen bij het bedrijf.

Heftig: Monica Geuze vertelt over haar vreselijke ervaringen tijdens haar tijd bij Abercrombie & Fitch

In haar podcast die ze samen met Kaj Gorgels heeft, Geuze & Gorgels, vertelt ze over schokkende ervaringen bij het kledingbedrijf Abercrombie & Fitch

Onacceptabele handelingen binnen het bedrijf

Er is een recente documentaire uitgebracht over de handelingen binnen A&F. Hierin worden alle vreselijke praktijken die erin omgingen. Het is nogal schokkend, vooral voor de mensen die het drama niet hebben gekregen. in de eind jaren 90 en begin 00’s was dat namelijk hét kledingbedrijf waar alle ”coole” mensen hun kleding haalden. Het was dan ook gericht naar geschikte en witte mensen. En dat niet onder stoelen of banken te steken. Ze hebben namelijk in interviews gezegd dat niet iedereen hun kleding te dragen. ”Op elke school heb je de coole en populaire kinderen, en dan heb je de niet-zo-coole kinderen. Wij richten ons op de coole kinderen. Wij richten ons op de voordelen allemaal Amerikaans jongeren met een fantastische houding en met veel vrienden. Heel veel mensen behoren tot onze kleding niet te dragen, de kleding is niet bedoeld voor hen. Zijn we exclusief? Absoluut” werd er toen gezegd.

Als je een maatje meer had of je een getinte of donkere huid had, was je er eigenlijk niet welkom. Dat uitte zich in de advertenties en modellen, maar ook in de kleding zelf. De modellen waren allemaal blond, slank en afgetraind, en in 2013 begonnen het bedrijf dat ze geen kleding meer boven maat 40 (L) zouden verkopen. Natuurlijk is dit onacceptabel gedrag, en nu lijkt het bedrijf daar eindelijk de prijs voor te betalen omdat er meer en meer naar boven blijft komen.

Geuze & Gorgelen

Ook onze geliefde Monica Geuze heeft vreselijke ervaringen tijdens het werken bij Abercrombie & Fitch, hier vertelt ze over in hun podcast, Geuze & Gorgels. ”Het stomste werk” [dat ik ooit heb gedaan], ik denk dat dat van Abercrombie & Fitch was. Je moest daarheen om 5:00 ‘s nachts, en dan moest je beginnen met kleding vouwen want de winkel moest er helemaal pico bello kijk als ze opengingen,” vertelt ze erover. ”Dan moest je ‘s ochtends eerst naar boven, en dan stond er op de kluisje de omzet van alle jaarlijkse jaren, en dan moest je de afgelopen twee jaar uit je hoofd leren.” Ook vertelt ze dat er gedurende de dag een manager naar de werknemers toekwamen. ”Die gingen je dan overhoren, van ‘Wat was de omzet in 2016’ Of, ‘Wat zijn de focuspunten van vandaag?’ En ‘Welke’ artikelen zijn nieuw?’ Als je het dan niet wist, moest je terug naar de kleedkamer om het uit je hoofd te leren.”

”Dan moet je ook nog een aantal actiepunten van die dag leren.” Eén daarvan was: ”Hey, volg ons zeker op Instagram”.

Met puistje het magazijn in

Waar wij nog het meest van schrikken zijn de informatie over de het beleid van het alleen willen hebben van ‘knappe’ mensen in de winkel. Je zou denken dat je op het moment van het krijgen van baan al door die selectieprocedure bent heengekomen; maar nee. Zo vertelt Monica: ”Die eigenaar wilde alleen maar dat er mooi mensen in de winkel stonden. Dus als je ook maar een puistje had je het magazijn in, en als je er goed uitzag mocht je op de vloer,” vertelt ze. ”Ik heb nooit in het magazijn gestaan, maar dat leek me heerlijk. Dan kan je lekker een beetje op een stoel zitten, en cijfers checken. […] Het was niet eens dat het werk zo kut was, maar gewoon die hele uitstraling eh omheen. Het was zo raar,” sluit ze haar verhaal mee af. Dit filmpje van alleen maar de vreselijke verhalen die rondgaan over de kledingwinkel. Schokkend…….

Leave a Reply

Your email address will not be published.