Nasser Al-Khelaïfi werpt koude rilling over toekomst Neymar bij Paris Saint-Germain


Woensdag, 22 juni 2022 om 13:48• Laatste update: 14:48

Nasser Al-Khelaïfi zet de deur op een kier voor een vertrek van Neymar, vermoeden Franse media. De voorzitter van Paris Saint-Germain deed recente voorzichtige tegenover verschillende internationale plannen van de club. Neymar lijkt verre van onaantastbaar. Al-Khelaïfi begon zijn relaas over het voortbouwen van PSG met pittige over de mentaliteit binnen de club.

“Mischien moeten we onze slogan veranderen”, zei hij tegenover Le Parisien over de lijfspreuk’Droom groter‘, waaronder de club afgelopen jaren een grote ontwikkeling doormaakte. “We willen niet meer flitsend of bling bling zijn, de tijd van glitter en glamour is voorbij. We moeten ons elk jaar ontwikkelen hoe we vooruitgang kunnen boeken.” In 2019, het jaar dat PSG op ongelooflijke wijze werd uitgeschakeld in de Champions League door Manchester United, zei de Qatarees ietss verandert. “We willen geen celebritygedrag meer”, waarschuwde hij toen.

Neymar kwam in 2017 als superster binnen, toen PSG voor hem door de financiële barrière brak. De transfersom van 222 miljoen euro maakte hem de duurste voetballer aller tijden. Meer dan twee keer zo duur als zijn curator, Paul Pogba (105 miljoen euro). Hoewel Al-Khelaïfi de naam Neymar niet vermeld in zijn kritiek, kwam het gedrag van de Braziliaan meermaals in opspraak sinds zijn komst naar de Franse hoofdstad. Hij zou zich van hebben af ​​aan als een diva gedragen en werd meermaals van een professionele houding. Zijn ietwat arrogante stijl van ‘speeltuinvoetballen’, die hij in de Ligue 1 nog meer prei te etaleren dan in zijn tijd bij Barcelona, ​​zijn imago imago niet.

Tijdens een groot interview met MARCA voedde de PSG-voorzitter het gerucht over een aanstaand vertrek van Neymar opnieuw. “We kunnen er niet over praten. Sommige spelers komen, zullen de club verlaten. Het zijn privé-onderhandelingen”, beantwoordde hij de vraag van het nieuwe wonderkind deel van het nieuwe project. Dat project werd deze zomer gestart met het kolossale contract van Kylian Mbappé. Het talent prei lang naar Real Madrid de verkassen, maar zwictte uiteindelijk toch voor het aanbod uit Parijs. De 23-jarige Fransman krijgt volgens de bewaker 250 miljoen in het beleid van de club.

Neymar speelde tot nog toe 144 wedstrijden voor Paris Saint-Germain. Hij aangevraagde 100 keer en gaf 60 assist. Ondanks zijn uitstekende moyenne schommelden kritieken op de balvirtuoos meerdere keren tussen geniaal en gemiddeld. Onder andere in de Champions League, de prijs die met zijn komst gerealiseerd had moeten worden, kon hij verschillende keren het verschil niet maken. Daarnaast miste de vorige leerling van Santos talloze wedstrijden door blessures. Vaak werd dat tijdens zijn herstel wel op feestjes. Met name de verjaardag van zijn zus werd regelmatig uitvergroot in de media. Zelf zei Neymar over zijn bekritiseerde karakter. “Ik stop nooit met feesten. Ik ben niet onvolwassen.”

PSG lijkt met het oog op de toekomst de deur op een kier te zetten voor een vertrek van de aanvaller. Zonder zijn naam te noemen staat Neymar bovenaan de lijst van verschillende media wanneer het woord ‘mentaliteit’ in negatieve zin valt. In 2021 werd Neymar bijna terug naar Barcelona geschreven, om weer met Lionel Messi te voetballen. Echter speelt hij samen met zijn maatje in Parijs. zeker een lucratieve overgang naar het Midden-Oosten van meer aan de orde, gezien het meer salaris van ruim veertig miljoen per jaar. Neymar gaf recent zelf aan dat hij ‘verwacht te blijven’ bij Les Parisiens


Leave a Reply

Your email address will not be published.