Netflix ziet abonnees vertrekken en gaat onderuit op de beurs: wat is er aan de hand? | Tonen

Netflix was lang de nummer één streamingdienst ter wereld, maar de stevige concurrentie van platforms als Disney+ en HBO Max begint zijn tol te eisen. Voor het eerst sinds 2011 kampt de film- en seriegigant met een neergang in abonnees en vandaag verdampte bijna 46 miljard euro aan beurswaarde op Wall Street. Wat is er aan de hand?

Het valt niet meer te: Netflix heeft een probleem. 31 procent, daarmee verdampte bijna 50 miljard dollar aan beurswaarde. De val op Wall Street volgt op het nieuws dat het bedrijf aan het einde van het eerste kwartaal 200.000 betalende gebruikers minder had dan drie maanden eerder. Bovendien is de verwachting dat in het lopende kwartaal nog eens 2 miljoen abonnees zullen vertrekken. Er zijn redenen om te bedenken.

Door de pandemie bleef mensen meer binnen en was er behoefte aan thuisamusement. Inmiddels zijn in veel landen de bioscopen, theaters en restaurants weer geopend. Het is ook tijd waarin we door de uitvoering ons uitgaven patroon kritischer.

Maar het eerste feit dat Netflix voor het eerst een moment te verwerken heeft, vooral aan een ander fenomeen. De concurrentie is tegenwoordig actueel. Netflix is ​​ooit het spits af, maar hoe populairder deze moderne videotheek werd, hoe meer de behoefte van filmstudio’s als Disney om de eigen titel te bieden. Dat geldt ook voor Warner Bros Die krijgt een aardig bedrag voor de aanwezigheid van Vrienden op Netflix, maar het is voor de productiereus veel aantrekkelijker deze serie uit de eigen exclusief te houden voor HBO Max met wie ze in deze streamingoorlog samen optrekt. Vrienden is niet meer op Netflix te zien.

Phoebe Dynevor en Rege-Jean Page Bridgerton.

Phoebe Dynevor en Rege-Jean Page Bridgerton. © AP

Winst maken niet belangrijk doel

Winst was nooit het belangrijkste doel van Netflix, datum altijd altijd wereldwijd dik 200 miljoen klanten bezit. De strategie: zolang ze de nummer één-positie behouden, blijf je investeringen vinden en pomp je het geld in het maken van eigen films en series zoals Vreemde dingen en Bridgerton. Maar de aandelen zijn nu lager. Consumenten kunnen door het enorme aanbod aan keuzes te maken.

De koop zijn in tussen slim in het vinden van toegevoegde waarde. Ze richten zich rossen meer op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ze bombarderen de kijker niet à la Netflix, die vooral heel veel in huis heeft, met de zoveelste misdaaddocumentaire of ander inwisselbaar aanbod.

Millie Bobby Brown en Sadie Sink in Stranger Things.

Millie Bobby Brown en Sadie Sink in Stranger Things. © Netflix

Disney bezit Marvel en lanceert dus nu en dan een nieuwe superheldenreeks (onlangs nog Maan Ridder) en HBO Max kan de blijvend populaire Harry Potter-wereld uitbreiden met series en specials (net nieuw: een Potter Quizshow!). Netflix heeft geen eigen superhelden, animatiefiguurtjes van een merk als Star Trek om de fan bij zich te houden.

aangekondigd de Amerikaanse streamingdienst voor het eerst een eigen mobiele game aan, gebaseerd op het internationaal populaire kaartspelletje Exploderende kittens. Om het hoofd boven water te houden, zullen ze meer van ontworpen worden proberen, anders is het een kwestie van tijd voor ze door een andere dienst opgekocht worden. Het blijft een even simpele als ijzeren economische wet: het bedrijf met de diepste zakken wint.

Bekijk hier onze trending entertainmentvideo’s:

Praat mee
Reageren kan hieronder dit artikel. Alleen respectvolle reacties voorzien van een volledige naam worden geplaatst. We doen dat omdat we een gesprek willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam bij zetten. Wie zijn naam nog moet invullen, kan dat doen door rechts bovenaan op onze site op ‘Login’ te klikken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.