Nicolas Cage als Nicolas Cage in de ultieme Nicolas Cage-film

Het ondraaglijke gewicht van enorm talent is wellicht het magnum opus van Nicolas Cage, waarin hij Nicolas Cage speelt. Maar eigenlijk ook niet. Het is nogal een ritje.

Nicolas Cage heeft een carrière achter de rug die lijkt op een achtbaan. De ster heeft briljante rollen gespeeld in bijvoorbeeld de enigszins ‘kazige’, maar krachtige films Gezicht/Uit, De steen en Con Air. Maar hij zei ook over in films als Las Vegas verlaten, Arizona opvoeden en Varken. Die laatste is ook echt een meesterwerk waar mensen overheen kijken.

Geezer-teaser

Desalniettemin staat de acteur ook bekend als een ‘phone-in’-acteur en om ‘geezer-teasers’, waarin acteurs zelfs een dingen doen en zo op de poster belanden, zoals Bruce Willis vaak deed. Zo was hij de ‘ster’ in de cultfilm Willy’s Wonderland (hij zei geen woord) en was hij bijzonder irriterend met zijn overacting in Deadfall en De rieten man (niet de eeeeeeeees).

Het ondraaglijke gewicht van enorm talent, nicolas cage, 100 procent, rotte tomaten
Nicolas Cage en Pedro Pascal (Foto: Lionsgate)

Het briljante aan Het ondraaglijke gewicht van enorm talent is dan ook dat Nicolas Cage een soort van zichzelf speelt, maar aan lager wal is geraakt. Hij aast op een rol in een nieuwe film van David Lynch (hij werkte al samen met hem in Wild in hart en nieren) maar wordt door de beroemde regisseur erkend.

Cage is in de film gescheiden en woont in een hotelkamer waarvan de kosten begonnen opgelopen zijn tot 600 duizend dollar. agent Richard Fink (gespeeld door Neil Patrick Harris) wijst hem op het feit dat de miljonair Javi Gutierrez (Pedro Pascal) hem een ​​miljoen biedt op zijn verjaardag te verschijnen. Cage wordt echter ingelicht door de CIA, omdat Javi’s zaakjes misschien wat louche zijn. En Nic helpt met enige tegenzin mee om erachter te komen waar een ontvoerd meisje is gebleven.

Meta Nicolas Cage

Wat volgt is een bromance-film die zijn weerga niet kent. Niet alleen is Javi’s personage extreem schattig als een idolate Nicolas Cage-fan, maar wordt Nic er continu door Javi op datum hij begonnen dingen kan doen. “Je kan prima autorijden, net als Verdwenen in 60 seconden”. De grappen zijn bij tijd en wijle wat suf, maar de ouderwetse actie zorgt al snel voor dat je het gevoel hebt een fijne ‘Nic Cage’-film aan het kijken bent.

De charme van Het ondraaglijke gewicht van enorm talent is vooral hoe meta de film is. Nicolas Cage speelt een panische versie van Nicolas Cage. Zo gaat hij weer volledig los zoals in vorige films als Mandy, De kus van de vampier en Matchstick Heren. Daarnaast heeft hij ook hele discussies met tijd zijn jongere zelf (dankzij fantastische deep fake) uit de dat hij onder andere Wild in hart en nieren maakt.

Nicolas Cage
Nicolas Cage en Pedro Pascal (Foto: Lionsgate)

Het ondraaglijke gewicht van enorm talent is wat dat betreft een fantastische eerbetoon aan Nic Cage’s carrière maar neemt het ook uitstekend op de hak. Het doet aan twee andere films waarin acteurs spelen: John Malkovich zijn van regisseur Spike Jonze en JCVD ontmoette Jean-Claude van Damme. En ook die films zijn ijzersterk. Vooral die laatste is wat ons betreft door te weinig mensen gezien.

Nicolas Cage slaat de film over

Hoe dan ook: Nicolas Cage gaat de uitstekende film zelf niet zien. Hij trekt het slecht om een ​​panische versie van ‘zichzelf’ te moeten aanschouwen. Hij stelt dat hij juist enorm ‘zen’ is.

Het is dan aan ons om deze fantastische film een ​​kaskraker te maken. Al is het alleen al om het feit dat we dankzij het personage Javi nog een andere fantastische tip krijgen. Een evenzo goede film wordt aangehaald, die we ook aanraden. Dikke tranen over die filmtip. (Geen spoilers.)

Check in ieder geval de trailer en je krijgt een idee van wat je te wachten staat:

Hoe dan ook scoort Het ondraaglijke gewicht van enorm talent enorm hoog op Rotten Tomatoes, en dat is wat ons betreft volledig terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  • Nicolas Cage’s beste rol ooit(?)
  • Pedro Pascal is buitengewoon schattig als idolate fan
  • Krankzinnige rollen van Cage worden op de hak genomen
  • Suffe lekker, flauwe grappen die niet landen

The Unbearable Weight of Massive Talent zet een kroon op de carrière van Nicolas Cage. De film is grappig en actievol, maar regisseur Tom Gormican durft Nicolas Cage’s loopbaan ook onder de loep te nemen. Daarnaast is Pedro Pascal de aandoenlijke superfan die eigenlijk wel wil hebben. Dit is misschien wel de beste Nicolas Cage-film ooit. Nota bene over Nicolas Cage.

Reageer op artikel:

Review: Nicolas Cage als Nicolas Cage in de ultieme Nicolas Cage-film

Leave a Reply

Your email address will not be published.