Nieuwe baas VanMoof ging van multinational naar fietsfabrikant met groeipijnen

Als Gillian Tans, dan operationeel directeur bij Booking.com, in 2016 de promotie tot algemeen directeur kan maken, twijfelt ze niet. De cruise naar de Verenigde Staten ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van haar schoonouders die al vijf jaar op de planning, laat ze schieten – het gezin gaat zonder haar. Vlak na haar benoeming verhuurt ze haar eigen villa in Amsterdam via Booking, om het verhuurproces van dichtbij mee te maken. Op een avond wordt ze rond 23.00 uur gebeld: de gasten krijgen haar deur niet op slot, of ze zelfs kunnen komen helpen.

Het vijfde hoofdstuk van het boek de Machine, over het succesvollee-commercebedrijf, is volledig aan de oud-topvrouw van Booking. gepubliceerd wordt een beeld geschetst van een vrouw wier leven onlosmakelijk met haar werk verweven is. Haar werk is haar leven. Een trekje dat ze waarschijnlijk van haar vader heeft, die vaak ‘s avonds laat en in het weekend aan het werk was als Volvo-importeur. Nu neemt Tans, die in 2019 na drie jaar bestuur op een zijspoor werd gezet bij Booking, de dagelijkse leiding over bij het harde fietsenbedrijf VanMoof. Een paar jaar geleden was ze al een van de eerste investeerders in de Amsterdamse fietsenproducent.

Groeiende bedrijven

VanMoof is een stuk kleiner dan Booking, is niet winstgevend en zit midden in een groeifase (van 10 miljoen euro omzet in 2018 naar 75 miljoen in 2021). Het contrast met haar vorige werkgever lijkt groot, maar dit is niet de eerste keer dat Tans aan de slag gaat bij een nog groeiend bedrijf. De bestuurder, opgroeide in de Betuwe, begon in 2002 bij Booking op de hotelafdeling het bedrijf nog een rommelige toen-up was met enkele tientallen cellen.

„Gillian is iemand die graag uitgedaagd wordt”, zegt Pepijn Rijvers, oud-marketingdirecteur bij Booking en een van Tans’ vertrouwenelingen daar. Hij denkt de beslissingsfunctie van te gaan leiden – sinds haar vertrek in 2019 uitgevoerdde ze geen top meer – voortkomt. „Voor het inkomen is het niet te doen. Ze vindt toepassing gewoon heel leuk.”

Toch was het juist in de periode van (te) grote groei dat het voor Tans misging bij Booking: de top van het Amerikaanse moederbedrijf en zijn eigendommen dat de snelle groei van Booking doorzette, actueel het personeel op het hoofdkantoor in Amsterdam gerichte naar de menselijke maat. Geen van beide groepen kon tevreden stellen stellen. Onder medewerkers heerst vanwege de werkdruk veel ontevredenheid; ze zich voelen zich soms een nietig tandwiel in een grote, razende machine. Een miljoenenbedrijf – maar met gebrek aan professionele procedures en de werkwijze van een start-up. Tans was de belangrijkste aanjager van de groei, onder haar bewind brokkelde de ‘familiecultuur’ van Booking af.

Lange bereidingen

Bij VanMoof is de taak van Tans duidelijk: het bedrijf kampt met technische mankementen en langeen voor fietsreparaties en nieuwe fietsen. Dat de bij Booking onder haar leiding niet opgelost kan worden, is niet aan haar problemen, zegt Rijvers. „Ieder bedrijf kent betere en mindere fasen.” Geen reden om aan te nemen dat het bij VanMoof niet zal slagen. „De problemen daar vergen sterke executie – dat is waar Gillians kracht ligt. En ze heeft er veel ervaring mee, binnen Boeking is ze het langst werkzaam geweest als operationeel directeur. Ze zal er als een vis in het water zijn.”

VanMoof heeft Tans in ieder geval een bescheiden topvrouw: bij Booking kwam ze op de fiets naar het werk, met natte haren en in regenpak als het regende. Een auto met chauffeur ze af. Wie weet fietst ze op haar elektrische VanMoof naar haar nieuwe werkplek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.