Notulen EU: moeten we bitcoin kopen en verkopen? – BTC Direct

Tijdens een debat over proof of work opgesteld een ambtenaar de vraag van de Europese Unie de handel in bitcoin moet worden uitgevoerd. Een andere bijzondere informatie is dat de EU de bitcoin moet verplicht tot proof of stake.

Dit valt te lezen in het verslag van het debat, de notulen zijn opgevraagd via een Europees WOB-verzoek. Grote delen van het document zijn gemaakt gemaakt niet alles is, waaronder het antwoord op de vraag voor een verbod op Bitcoin.

Energieverbruik Bitcoin

Het Duitse Netzpolitik heeft dit document (PDF) opgevraagd en gepubliceerd. Er staan ​​bijzondere vragen en opmerkingen in, die allemaal bedoeld zijn om het energieverbruik van proof of work coins zoals bitcoin te verminderen.

Het gefingeerde document bevat notulen van een vergadering tussen de Zweedse financiële toezichthouder en een milieuorganisatie. Waarom Zweden? Omdat veel bitcoinminers hier gevestigd zijn. De toezichthouder is dat het koud is in Zweden, hebben mijnwerkers hun apparatuur niet te koelen. Daarnaast is er veel goedkope, duurzame energie aanwezig en krijgen miners belastingvoordelen voor de aanschaf van hun computers.

Toch blijkt uit het hele document dat men hier geen fan van is, “duurzame energie is spaarzaam en moet gebruik worden voor andere dingen dan het minen van bitcoin.”

Dwing bitcoiners tot proof of stake

Een bestaande dat de bitcoin gemeenschap hetzelfde moet doen als de ethereum gemeenschap. Ethereum stapt namelijk over op een andere manier om consensus te bereiken tussen gebruikers namelijk door gebruik te gaan maken van proof of stake. Dit is precies wat men ook dat voor bitcoin, en als men niet wil, dan zou de EU druk uit moeten oefenen.

“Ethereum begon met de overgang naar PoS vanwege zijn gemeenschap … als Ethereum dit kan, kunnen we verwijderen dezelfde van de Bitcoin gemeenschap vragen. We moeten andere cryptomunten die duurzaam zijn, beschermen. We zien de noodzaak om de Bitcoin gemeenschap te beschermen.”

Handel bitcoin gebruikt

Een andere anoniem-gemaakte spreker stelt de vraag van de EU een verbod zou kunnen opleggen op de handel van alle cryptocurrency’s die gebruik maken van proof of work. Het zou dan verboden worden om bitcoin te kopen of te verkopen.

Het antwoord op deze vraag werd in het document helaas volledig gefeerd om het “lopende besluitvormingsproces” te beschermen, maar het stelt in ieder geval vast dat de EU-leden zo’n voorstel uitvoeren.

Eigen verantwoordelijkheid

Aanwezigen speculeren ook al op wat zo’n verbod voor kan opzet. Het komt neer op eigen schuld dikke bult:

“Deelnemers aan BTC zijn zich volledig bewust van de volatiliteit van het valuta-/beleggingsrisico. Wij hebben geen aanvullende beschermingsmaatregelen nodig.”

Ergens heeft ze een punt, iedereen die investeert in bitcoin en crypto weet dat er risico’s aan verbonden zijn en dat er geen garanties zijn. Dat is iets goeds, want dit betekent dat elke bitcoiner verantwoordelijk is voor het investeringsgedrag waar zij zich comfortabel bij voelt. Het is alleen jammer dat dit goede gedrag wordt gebruikt als een stok om mee te slaan.

Andere EU-zaken

De commissie Economische en Monetaire Zaken van de EU heeft onlangs tegen wetgeving gestemd waarin wordt tot een verbod op proof of work. Dit document biedt echter inzicht in hoe ver sommige EU-functionarissen voorbereid zijn om hard op te treden tegen het energieverbruik van bitcoin.

Gerelateerd nieuws: het Europese parlement heeft anonieme crypto-transacties verboden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.