NS schrapt tienminutentrein door personeelstekort, meer ingrepen dreigen | Binnenland

NS kampt met zo’n groot personeelstekort dat de nieuwe tienminutentrein tussen Rotterdam, Schiphol en Arnhem vanaf 13 juni wordt geschrapt. Volgens de spoorwegen zal het daar waarschijnlijk niet bij blijven en dreigen meer ingrepen in de dienstregeling.

Het personeelstekort bestaat al langer, maar ‘door een extra beroep op onze collega’s te kunnen we de impact voor reizigers nog voorkomen’, schrijft NS in een persverklaring. ‘Dat lukt nu niet langer.’ Vandaar dat de tienminutentrein op het traject Arnhem-Schiphol-Rotterdam in frequentie terug gaat naar een kwartierdienst. ‘Voor deze lijn is dat met de huidige lagere reizigersaantallen voldoende.’

Daar blijft het echter niet bij, voorzien van vervoerder alvast. ‘De vooruitzichten zijn niet rooskleurig, snelle NS deze zomer mogelijk meer maatregelen moeten worden genomen en belemmerd wordt in de groei.’ Een besluit over twee maanden.

Het personeelstekort is er over de hele lijn: van hoofdconducteurs tot machinisten, IT’ers, veiligheidsmedewerkers, kantoorpersoneel tot medewerkers in de stationswinkels. gemiddeld telt NS liefst 1100 vacatures. De wervingsinspanningen zijn recent flink opgevoerd.

1100 vacatures

Specifiek voor de treinen zijn honderden conducteurs en machinisten nodig. NS zegt er alles aan te doen om voldoende treinpersoneel op te leiden. Zo zijn vorig jaar 850 mensen klaargestoomd tot conducteur of machinist en zijn dit jaar al 220 mensen begonnen aan de opleiding voor beide functies. ,,In 2021 hadden we echter plek voor 1.000 mensen en momenteel zijn er 500 opleidingsplekken beschikbaar”, zegt toespraak Erik Kroeze.

Hij vertelt dat NS bij het terugbrengen van de frequentie van treinen goed kijkt waar dat het minste pijn doet voor de reizigers. ,,Vandaar ook dat we nu voor de tienminutendienst hebben gekozen. Op die route blijven voldoende treinen rijden.”

Het stoppen met de tienminutentrein tussen Rotterdam en Arnhem is desalniettemin pijnlijk; afgelopen jaar werd de dienst met veel tromgeroffel aangekondigd. Dit najaar werd eerst op veertien woensdagen proefgedraaidlater de trein vanaf december ging rijden.

De eerste tienminutentrein reed tussen Eindhoven en Amsterdam.  Het traject Rotterdam-Schiphol-Arnhem kwam daar eind 2021 bij.

De eerste tienminutentrein reed tussen Eindhoven en Amsterdam. Het traject Rotterdam-Schiphol-Arnhem kwam daar eind 2021 bij. © Thijs Unger

ProRail

NS is echter niet de enige partij in de spoorsector die moeite heeft om personeel te vinden. Ook spoorbeheerder ProRail heeft veel vacatures, onder meer is er een tekort aan verkeersleiders. ontstaan ​​afgelopen twee jaar ook al meermaals treinen uit.

In februari moest NS ook al veel treinen schrappen wegens personeelstekort, maar dat kwam toen specifiek door de coronapandemie. Veel teams zaten thuis omdat zij van een gezinslid positief getest waren op Covid-19. De tienminutentrein tussen Rotterdam-Schiphol-Arnhem reed toen ook in lagere frequentie.

Bekijk onze nieuwsvideo’s in onderstaande playlist:

Leave a Reply

Your email address will not be published.