OM gaat, van Johan Derksen onderzoeken, roept getuigen op | Tonen

Het OM gaat de aanvallen van Johan Derksen onderzoeken en beginnen op hun verhaal te doen. In de uitzending van dinsdag vertelde de opiniemaker dat hij in zijn jeugd bij een bewuste vrouw een kaars ‘erin had gestopt’. Gisteren nuanceerde hij dat verhaal door te zeggen dat hij de kaars tussen haar benen had gezet.

Eerder vandaag bekend gemaakt e-bikespecialist Stella Fietsen al bekend om die reden de sponsoring van tv-programma Vandaag Binnen per direct geplaatste stop. ‘Hoewel Stella als e-bikefabrikant sport en beweging, waaronder voetbal, een warm hart toedraagt, afstandelijk het zich van water in die bewuste uitzending is voorgevallen’, laat het bedrijf weten. Talpa Network, was verantwoordelijk voor het onmiddellijk onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Het is niet duidelijk of het toegezegde gesprek van Talpa met Derksen over het kaarsenverhaal al heeft plaatsgevonden. In de uitzending van Vandaag Binnen zinspeelden Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp er wel meerdere keren op dat het programma mogelijk zou kunnen gaan stoppen.

Vooral Van der Gijp heeft er niet echt lol meer in sinds divers incidenten het programma en de mannen onder vuur te liggen. De eerste keer gebeurde dit toen Van der Gijp in 2018 VRT-journalist Bo van Spilbeeck belachelijke na haar beslissing om als vrouw door het leven te gaan. Ook grappige opmerkingen over de discussie tussen de discussie tussen Akwasi en Zwarte Pietn tot weken en boze reacties van onder het programma. Toen trok ook een groot aantal sponsors zich terug.

Uslu

Staatssecretaris Uslu van Cultuur en Media vandaag ook verontwaardigd op de twee uitzendingen van het tv-programma Vandaag Binnen. ,,Wat er in beide programma’s besproken is, blijft kwetsend en vernederend voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld en voor hun naasten”, aldus Uslu.

Uslu heeft voor beide uitzendingen geen goed woord over, laat ze via een mededeling weten. Uslu is, mede naar de uitzending van dinsdag, in nauw overleg met regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag Mariëtte Hamer. De staatssecretaris overlegt regelmatig met Talpa, zo laat haar zeggen. Talpa is de eigenaar van SBS6. In juni gaat u opnieuw in gesprek met onder meer omroepen, producenten en gedragsdeskundigen. Dat deed ze al eerder in maart en januari, naar de misstanden bij De stem van Holland.

Het onderwerp moet continu bespreekbaar blijven, Usla via haar spreken. Een cultuuromslag is hard nodig om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en een einde aan te maken. Niet alleen moeten proberen te voorkomen.

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Leave a Reply

Your email address will not be published.