Omboeken en tassen laten ophalen: stressvrij voorbij security op Schiphol

“De drukte op Schiphol had zeker voor onze klanten ook consequenties”, zegt een toespraak van touroperator Corendon. “Er zijn lange vertragingen, vooral bij de security, met alle stress. Dit ontstaan ​​er ook veel vertragingen. Voor zover we kunnen vooruit hebben geen klanten.”

Via Duitsland

Corendon vanwege de chaos op Schiphol per directe vliegvakanties aan te bieden die vertrekken vanaf vliegvelden in Duitsland.

Er zijn 100.000 plekken beschikbaar voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers die het niet erg vinden naar Duitsland te reizen voor hun vlucht. “Die plekken zijn voor mensen nu hun boeken”, laat een gezegde weten. “Mensen die al een vliegticket hebben, kunnen tot zes weken voor vertrek gratis hun vakantie omboeken.”

Om te optimaliseren op Schiphol te verkorten, kunnen Corendon- en transavia-reizen online en de koffer pick-up service bijboeken. “De koffers worden dan thuis opgehaald. Zij hoeven in ieder geval niet in de rij te staan ​​om in te checken.”

Tot aan de zomervakantie zo druk

Volgens een rekent Schiphol tot aan de zomervakantie op passagiersaantallen die zijn met die van tijdens de meivakantie. Toen noodzaak worden geannuleerd op de luchthaven door, personeelstekorten en drukte. Ook er vluchten uitwijken naar Rotterdam en Eindhoven.

Voor reizigers die de vluchten via Schiphol vliegen, heeft Schiphol-topman Dick Benschop een belangrijk advies: houd de informatie van de luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten. “Wij gaan tussen alles op alles zetten”, besluit de topman.

Omboeken

Heb je een flex-ticket voor een Transaviavlucht, dan raadt een toespraak van Transavia aan je vlucht om te boeken via regiovliegvelden als Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. “Naar veel populaire vertrekken we ook vanaf Eindhoven, je naaste extra kosten als het ticket dat je gaat kopen duurder is.”

Wie geen flex-ticket heeft, kan ook de vlucht omboeken, maar dan betaal je wijzigingskosten à 35 euro per stoel, exclusief de extra kosten van het nieuwe ticket.

Alleen handtas werkt niet

KLM heeft geen mogelijkheid om uit te wijken naar regionale vliegvelden, omdat ze vanuit Schiphol vliegt. “We zijn met de luchthaven in gesprek om deze drukte te laten verlopen”, laat een gesproken van KLM weten. “Er worden verschillende opties besproken.”

Vooralsnog is alleen met handbagage reizen niet de oplossing van het probleem. “Een volle handtastas kan bij beveiliging meer tijd in beslag nemen dan een rugzak met alleen een boek erin. Er is helaas geen eensluidend antwoord voor de lange wachtrijen, we doen er samen met de luchthaven alles aan dit nog zo snel mogelijk in goede banen te leiden.”

Kom op tijd

“Je kunt als reiziger vrij doen om dit probleem te weinig”, laat een sprekende van TUI weten. “Het enige dat ik kan zeggen is: kom op tijd en check waar mogelijk online in.”

Eerder op Schiphol staan ​​dan de drie uur die de luchtvaartmaatschappijen aanbevelen, heeft volgens de genoemde zin. “Dan zijn de incheckbalies nog niet open.”

Mijd Schiphol

Daarnaast houden mensen die zeven uur van tevoren op Schiphol zijn de mensen op, die er vier uur van tevoren zijn, laat reisbranchevereniging ANVR weten. “Mensen komen veel vroeger om zeker te zijn om te nemen, dus ook aves werken.”

ANVR gebruikt om zoveel mogelijk te maken om via de regionale luchthavens te gaan en Schiphol zelfs te mijden.

Stressvrije uren in de rij

De langste rijen op Schiphol staan ​​bij de veiligheidscontrole, waar alle reizigers langs moeten. Hoe blijf je een beetje zen als je vertrektijd dichterbij komt? “Je kunt wel stressen in de rij, maar je hebt geen invloed op het proces, dus het heeft geen zin je eindeloos druk te maken”, geïnspireerde stress-expert Suzan Kuijsten. “Blijf in het hier en nu, doe wat je kunt en laat het dan los. Je bedenkt wel een oplossing als je die vlucht niet haalt.”

“Stress heeft vooral met mindset te maken: natuurlijk mag je balen van de hele situatie, maar blijf er in niet hangen. Probeer er het beste van te maken. Stress is de beste, maar positiviteit ook. Laat jij het licht zijn, dan zul je zien dat mensen om je heen ook relaxter worden.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.