Openbaar Ministerie gaat over Johan Derksen onderzoeken | Instagram

Het Openbaar Ministerie gaat de aanvallen van Johan Derksen onderzoeken en beginnen op hun verhaal te doen. Hij zei dinsdag dat hij in de jaren 70 een bewusteloze, dronken vrouw met een kaars had gepenetreerd – een dag later zwakte hij dat verhaal weer af. Derksen zelf spreekt van ‘een jeugdzonde’.

‘Op basis van twee uitzendingen van het programma’ Vandaag Binnen, afgelopen dinsdag en woensdag, heeft de hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie besloten een opsporingsonderzoek in te stellen. Dit onderzoek is gericht op de waarheidsvinding van mogelijk strafbare gedragingen in dat programma gesproken is’, stelt het OM. ‘Daarbij wij vooruit mogelijk op, voor zover dat nog is, hun verhaal te doen.’

De resultaten uit het onderzoek zullen door het OM worden beoordeeld op de strafrechtelijke relevantie. Daarbij wordt rekening gehouden met eventuele verjaringstermijnen. Die termijnen van de aard en de context van en het moment van strafbaar feit kunnen zijn.

Iemand die bewusteloos is, kan geen toestemming geven voor seksueel contact en is juridisch gezien wilsonbekwaam. De actie van Derksen is dan verkrachting, hoewel juridisch kan worden aangevoerd dat ontbreekt, er sprake is van misbruik. Verkrachtingen kunnen sinds een wetswijziging in 2013 niet meer verjaren. verwerkt in dat jaar voor verkrachtingen die nog niet verjaard waren, oftewel als ze minder dan twintig jaar geleden zijn gebeurd. Het verhaal van Derksen speelde zich af in 1971 en zou dus zijn verjaard.

Het OM zegt dat er ‘duidelijk sprake is van zeer af te keuren grensoverschrijdend gedrag’. ‘Daarbij is ook de wijze er in het tv-programma over gesproken wordt bijzonder kwetsend. Dit kan beschrijving van zedenfeiten ook na een lange tijd diep raken.’

Lees verder onder de video met de van Johan Derksen.

Stella

Eerder vandaag bekend gemaakt e-bikespecialist Stella Fietsen al bekend om die reden de sponsoring van tv-programma Vandaag Binnen per direct geplaatste stop. ‘Hoewel Stella als e-bikefabrikant sport en beweging, waaronder voetbal, een warm hart toedraagt, afstandelijk het zich van water in die bewuste uitzending is voorgevallen’, laat het bedrijf weten. Talpa Network, was verantwoordelijk voor het onmiddellijk onmiddellijk bereikbaar voor commentaar.

Stella Fietsen kon nog niet direct zeggen lang de sponsoring al liep en hoeveel geld er precies mee gemoeid is. Volgens de gaat het om een ​​totaalbedrag voor sponsoring aan meerdere programma’s van producent Talpa. Stella is ‘zeker geen hoofdsponsor’ van het programma, aldus de genoemde. Stella heeft nog geen contact gehad met het tv-programma van met producent Talpa over het stopzetten van de sponsoring. De woordvoerder kon nog niet zeggen of er nog contact komt met het programma van de producent.

Talpa

Het is voorlopig nog onduidelijk van het toegezegde gesprek van Talpa met Derks over het kaarsenverhaal al heeft plaatsgevonden. In de uitzending van Vandaag Binnen zinspeelden Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp er wel meerdere keren op dat het programma mogelijk zou kunnen gaan stoppen.

Vooral Van der Gijp heeft er niet echt lol meer in sinds divers incidenten het programma en de mannen onder vuur te liggen. De eerste keer gebeurde dit toen Van der Gijp in 2018 VRT-journalist Bo van Spilbeeck belachelijke na haar beslissing om als vrouw door het leven te gaan. Ook grappige opmerkingen over de discussie tussen de discussie tussen Akwasi en Zwarte Pietn tot weken en boze reacties van onder het programma. Toen trok ook een groot aantal sponsors zich terug.

Ook Staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media heeft voor beide uitzendingen van Vandaag Binnen geen goed woord over. ,,Wat er in beide programma’s besproken is, blijft kwetsend en vernederend voor iedereen die te maken heeft gehad met seksueel geweld en voor hun naasten”, aldus Uslu.

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Leave a Reply

Your email address will not be published.