Ophef van Johan Derksen: ‘Bekent hij nu verkrachting?’

Johan Derksen ligt zwaar onder vuur. Dat is zeker niet de eerste keer, maar deze keer heeft de presentator het wel erg bont gemaakt. Onder meer kijkers van Vandaag Binnen trekken naar social media met een gezinse vraag: bekende de presentator gisteren nou dat hij seksueel misbruik op zijn kerfstok heeft?

Het gesprek ging, natuurlijk, over Johnny de Mol. Zijn ex Shima Kaes is schuldig aan mishandeling en nu is daar een andere procedure van ‘ongepast’ gedrag bijgekomen. Een anonieme vrouw heeft gezegd dat zij een paar jaar geleden door De Mol is gedrogeerd met GHB en daarna door hem seksueel misbruikt. De presentator ontkent dat met klem, maar zag zich wel genoodzaakt om zijn werkzaamheden, hoewel tijdelijk, neer te leggen.

bij Vandaag Binnen is de hele situatie het gesprek van de dag. Derksen zei al dat hij de zaak ‘heel erg vindt stinken’. Toen het eenmaal over de nieuwe productie ging, maakte Derksen ook een misplaatste grap: „Er wordt gezegd dat hij nog heeft gedrogeerd, met GHB ik, wat Bill Cosby ook succesvol gebruikt heeft. Ik zou wel zo’n flesje mee naar huis willen, maar dat terzijde.” Wilfred Gene kan niet om lachen en kijkt met een emotieloos gezicht naar Derksen. „Jij vindt het geen leuke grap?”, vraagt ​​hij hem dan. Genee: „Ik hoef toch niet al jouw grappen leuk te vinden?” En vanaf daar gaat het allemaal bergafwaarts.

Johan Derksen in Vandaag Inside over kaars

„Johnny heeft wild geleefd, maar we hebben allemaal onze tijden gehad”, zegt Genee over mogelijk ‘jeugdzondes’ van de HLF8-presentator, zoals de Vandaag Binnen-hier het graag noemen. „Wil je niet generaliseren? Ik wil hier graag buiten blijven”, zegt Derksen nog. En dan komt het eruit: „Als ik daar aan terugdenkt, Wilfred, je schaamt je kapot. Heel smerig verhaal hoor, maar dat soort dingen gebeuren.”

Dan begint Johan Derksen een verhaal over zijn jongere jaren, toen hij met de keeper van Veendam op stap was, met „twee juffrouwen”. In de studio klinkt hard gelach en René van der Gijp vraagt: „Wanneer was dat, 1936?” Derksen kijkt enigszins verontwaardigd, maar gaat verder met zijn verhaal. „We zijn op stap, dronken, en we gaan mee naar die woning. En die juffrouwen zijn zo dronken, die kotsen ons helemaal onder. We zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op een bank, en er stonden zo’n grote kaars, die hebben we gestopt en zijn we weggegaan.” Van der Gijp en tafelgast Steven Brunswijk barsten in lachen uit. Eerstgenoemde wil ook nog weten van ze de kaars ‘aan hebben gedaan’.

Derksen: „Daar zou je nu ontvangen voor krijgen.” Ook noemde hij nog dat hij er niet trots op is, „maar dat soort dingen gebeuren als je jong bent”. Volgens de presentator hebben we namelijk allemaal „onze jeugdzondes”. „Nu ook, met dit soort installaties (richting De Mol, red.), het gaat wel erg ver terug. Het is een groot verschil van je 73 bent of 22, hé?”

En ook in de studio blijven de grappen komen. Van der Gijp: „Ze heeft nog geluk gehad, hé. Voor hetzelfde geld stond er een honkbalknuppel in de hoek.” Brunswijk wil op zijn beurt weten hoe groot de kaars was. „Dat was een mijl”, aldus Derksen. „Een officier van justitie zou dit, technisch gezien, als verkrachting kunnen kunnen.”

Kijkers verontwaardigd

hoewel er in de studio van Vandaag Binnen maar wat lollig over wordt gedaan, zijn kijkers het daar niet mee eens. Sterker nog: ze zijn verontwaardigd en trekken naar social media om hun toekomstige te uiten. Zo tweet één kijker een aantal keer „Johan Derksen heeft iemand verkracht”, met een stuk uit een artikel erbij.

Een ander verwijst naar de mededeling dat iedereen ‘jeugdzondes’ heeft: „Nee Johan, ik stak nooit een kaars in een bewusteloze man zijn aars.” Een greep uit de reacties:

Vandaag Binnen kun je hier terugkijken.

Johnny de Mol met HLF8 na nieuwe procedures, Vandaag vindt Inside de zaak ‘stinken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Ophef van Johan Derksen: ‘Bekent hij nu verkrachting?’

Leave a Reply

Your email address will not be published.