Organisatie GP Miami over kritiek neppe haven: ‘Ze dacht dat ik gek was’

De buzz op de sociale media rond de openingen-Grand Prix van de Formule 1 in Miami werd gedomineerd door grappen, debatten en memes over één onderwerp: de neppe jachthaven. Volgens de organisatie is dat geen enkel probleem en kunnen ze er zelf ook om lachen, zo meldt autosport.

De verzameling van tien jachten aan de binnenkant van de bochten 6, 7 en 8 van het circuit van Miami, die worden omringd door speciaal massief ‘vinyl’ water, hebben een stroom van gefotoshopte beelden en video’s veroorzaakt. Een bewerkte Twitter-video van een man die in het water lijkt te springen om vervolgens van het uitgestrekte oppervlak af te stuiteren, ging viral en is inmiddels meer dan drie miljoen keer bekeken.

=https://twitter.com/mattamys/status/1521082921217667074″ data-service=”twitter”>

Meningen verdeeld over circuit Miami

De komende van de fans over wat Miami heeft gedaan zijn, zoals te verwachten was, verdeeld. sommige hebben het unieke karakter van alles tijdens een weekend waarin de ticketprijzen duidelijk zijn zijn hoofdprijs vragen.

Maar voor de managing partner van de GP in Miami, Tom Garfinkel, vice-voorzitter en CEO van de Miami Dolphins en Hard Rock Stadium, zijn de grappen over wat het circuit heeft gedaan met de jachthaven is helemaal geen zorg. Ten eerste hij het best leuk dat het vindt dat iedereen het over de Grand Prix van Miami heeft. Maar belangrijk nog, hij ziet geen nadeel in het feit dat de race een beetje lacht en iets unieks kan bieden.

‘Ik denk dat we onszelf niet al te serieus nemen. We hebben er plezier in, toch?’, zegt de Amerikaan. ‘Ik denk dat de mensen genieten. Ik denk dat de mensen achterop die jachten die naar de race kijken er plezier aan beleven, en ik denk dat de mensen die er een beetje de draak mee steken, ik denk dat het grappig is, en het is geweldig.’

Idee van jachthaven kwam van Garfinkel

Garfinkel zegt dat het idee van de jachthaven bij het stadion is ontstaan ​​eerst de plannen voor de Miami GP in de stad, met de echte jachthaven, in het water vielen. ‘In eerste instanties, toen we naar de binnenstad keken, had de Formule 1 een aantal ideeën over het uitvoer van de jachten’, leg hij uit. Vooral omdat we dachten dat we geen goed racecircuit in de binnenstad konden hebben, zei ik tegen de F1 dat jullie jacht-beelden krijgen, de jachten zullen er zijn.’

‘Ze keek me aan alsof ik gek was. En toen kwam ik terug en tekende het op het whiteboard en zei: ‘Ik wil een jachthaven met jachten hier, en we gaan het waarmaken.’ En zo deden we het. En het is heel leuk.’ Wat belangrijk is om te begrijpen, is dat de namaak-jachten niet een of ander irrelevant meubelstuk langs het circuit zijn, speciaal om het circuit er beter uit te laten zien op televisie.

In plaats daarvan vormen ze het middelpunt van een boulevard van entertainment-stands die een hal vormen voor de fans. De jachthaven ligt naast een jachtclub met meerdere verdiepingen langs het circuit, met bars en restaurants, en is ook omgeven door een nepstrand met spelletjes en ligstoelen. Terwijl zo’n 400 gasten het geluk hebben het raceweekend op de jachten zelf door te brengen, wordt het hele gebied eromheen omringd door meerdere feestende gasten die genieten van de zon en van wat er te doen is.

Race-spektakel het belangrijkste

Maar naast al het andere is Garfinkel duidelijk duidelijk over één ding. Als de jachthaven, of de Hard Rock Beach Club met ‘echt’ zand aan de andere kant van het circuit, zou kunnen niet mogelijk worden als ze gelegen zouden kunnen zijn naast een circuit dat geen potentieel voor geweldige races zou bieden. Het circuit heeft lovende kritieken van coureurs gekregen en het ziet weergegeven uit dat het een goed spektakel kan worden. Daarom heeft Miami iets extra’s gedaan om het circuit te omringen met iets speciaals.

En te koop naar het uitverkochte publiek, dat zich haastte om tickets te machtigen ondanks de prijzen, lijken de moeite waard. ‘De eerste en belangrijkste prioriteit was het creëren van een geweldig circuit om te racen’, zei hij. ‘We geloven echt dat als het een circuit is waar coureurs op willen rijden en waar teams op willen komen racen, dat het dan geweldig is voor de fans. Dus dat was de eerste prioriteit.’

Op de vraag van hij ooit had verwacht dat de jachthaven zo’n social media buzz om zich heen zou hebben, is Garfinkel snel in zijn antwoord. ‘Ik wist dat het een ding zou niet zijn met zijn echte zand, of het podium zelf’, zou hij. ‘Maar zolang mensen zeggen dat we eerst een geweldig racecircuit hebben gemaakt voor geweldige races, en mensen hier en een geweldige tijd hebben, kan de rest er ook sluiten nog bij’, zo Garfinkel af.

Leave a Reply

Your email address will not be published.