‘Power Rankings’: onfeilbaar weekend Verstappen wordt instructie met een 10

De ‘Power Rankings’ van het raceweekend in Imola zijn binnen. Max Verstappen was tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna elke sessie dominant. De coureur, die poleposition voor de sprintrace, die hij vervolgens wist te winnen, en ook tijdens de hoofdrace was de Red Bull Racing-rijder ongenaakbaar. De Nederlander wordt door de ‘Power Rankings’ dan ook uitstekende prestatie voor zijn prestaties. Door de matige thuisrace van Ferrari zijn Charles Leclerc en Carlos Sainz niet te vinden in de toptien van deze week.

Na iedere Grand Prix presenteert de Formule 1 de ‘Power Rankings’. Hierbij worden de meest recente prestaties van de coureur beoordeeld door een vijfkoppige jury. Ook na de Grand Prix van Australië is de balans weer gemaakt door het jurypaneel. Hierbij wordt materiaal niet meegerekend, enkel vorm vorm je eindscore. De scores worden het gehele seizoen bijgehouden, zo komen we er aan het einde van het jaar achter welke coureur er nu echt het beste gepresteerd heeft.

Grand Slam levert Verstappen perfect 10 op

Verstappen wist afgelopen weekend poleposition te pakken, de race te winnen, de snelste raceronde te begrijpen en hij reed elke ronde van de race op kop. De regerend wereldkampioen op zondag niet meer om te kijken naar de start van de race en na de safety car-herstart. De onfeilbare race van zondag gaat met de goede prestaties van eerder in het weekend.

Bijna een gele vlag roet in het eten in Q3, maar ondanks dat Verstappen van zijn gas ging, geven hij met ruim zeven tienden luide poleposition. Tijdens de start van de sprintrace ging het echter zelfs mis voor de enkelvoudig wereldkampioen. De coureur kwam amper van zijn startplek af en Leclerc wist de leiding van de race te pakken. Nadat de banden van de F1-75 versleten waren, kon Verstappen twee ronden voor het einde met een uitstekende inhaalactie voorbij aan de Monegask en de sprintrace winnen.

Norris levert voor podiumplek, Russell en Bottas gedeeld derde

Lando Norris wist in Imola voor het eerst dit seizoen op het podium te staan. Daar had de goede uitvalbeurt van Sainz en de grote fout van Leclerc voor nodig, maar de jonge Brit wist na de start derde plek zonder coureur moeiteloos te behouden. Het werd een eenzame race voor Norris, maar de champagne op het podium zal nog goed zijn gemaakt. Bovendien wordt hij door ‘Power Rankings’ met een 9,4.

George Russell en Valtteri Bottas kwamen met Norris over de streep. Bottas reed in de slotfase op de staart van de Mercedes-rijder, maar Russell wist de vierde plek vast te houden. De jonge coureur wist dit weekend veel beter te coureur dan teamgenoot Lewis Hamilton. Bottas kende in de kwalificatie vooral veel pech, omdat hij stil kwam te vallen in Q3. bestaande mag hij de derde plek met Russell delen, beide rijders werden met een 8,6.

Perez moet ondanks één-twee vijfde plek delen met Tsunoda

Sergio Pérez zorgde voor dit weekend voor Red Bull haar eerste één-twee sinds de Grand Prix van Maleisië in 2016 mochten vieren. Echter kende de Mexicaan een matige kwalificatie. De Red Bull-rijder ging zonder moeite door naar Q3, maar daar kwam hij niet verder dan de zevende plek. Op zaterdag en zondag ging het veel beter voor Pérez. In de sprintrace maakte hij veel plekken goed, als hij als derde mocht starten. Na de start van de hoofdrace lag Perez tweede en deze plek stond hij niet meer af.

De coureur krijgt voor zijn prestaties van afgelopen weekend een 8,4 en moet daarvoor de vijfde plek delen met Yuki Tsunoda. De AlphaTauri-rijder kende een grove kwalificatiesessie, samen met Pierre Gasly, niet verder kwam dan Q1. Net zoals bij Pérez gingen de zaterdag en de zondag een stuk beter voor Tsunoda. Tijdens de sprintrace kon er tijdens de hoofdrace een andere finale als zevende plaatsvinden. Goede punten voor Tsunoda.

De stand in het klassement vindt u hier.

‘Power Rankings’ GP Emilia Romagna

=https://twitter.com/F1/status/1519355693769400324″ data-service=”twitter”>

Leave a Reply

Your email address will not be published.