Prins Constantijn neemt eerste boek Startup Funding in ontvangst

Prins Constantijn heeft in Amsterdam het eerste exemplaar van het nieuwe boek Startup Funding in ontvangst genomen. In dit boek beschrijven auteurs Sjoerd Mol en Thomas Mensink hoe startups zich optimaal kunnen voorbereiden op een investering. Bij de boeklancering waren ongeveer 25 Nederlandse ondernemers en investeringen aanwezig.

Het boek Startup Funding continu het hele proces dat startups doorlopen om een ​​investering op te halen. De auteurs uit hoe startups het beste kunnen voorbereiden op financiering, hoe investeringen startups beoordelen, water er in een termsheet staat en hoe een bedrijf uiteindelijk via een exit waarde verzilvert. Het boek bevat ook de uitgaven van een aantal Nederlandse ondernemers en investeerders onder wie Johan van Mil (Peak), Jacqueline van den Ende (Carbon Equity) en Herman Kienhuis (Curiosity VC).

Veel aandacht in het boek gaat uit naar de dealvoorwaarden, de voorwaarden voor een onderneming durfkapitaal ophaal. Auteur Sjoerd Mol heeft vanuit zijn ervaring als startup- en venture capital advocaat bij Benvalor beschreven wat de belangrijkste zaken uit een termsheet zijn en welke bepalingen gangbaar zijn in Nederland. Met het boek wil Mol ondernemers ook behoeden voor fouten. Mol: “Voor veel ondernemers is het aangaan van een investeringstransactie geen dagelijkse kost. Een termsheet bevat veel specifieke afspraken die lastig te begrijpen zijn als je er niet mee bekend bent. Wij willen met ons boek ondernemers de helpende hand bieden door uit te leggen wat de betekenis is van risicokapitaalclausules en daarbij aan te geven wat wel of niet gangbaar is. Het doel is om de ondernemer zoveel mogelijk op een gelijk speelveld met de investeerder te brengen, die vaak meer ervaringen heeft met soort transacties. uiteindelijker de belangen van de investeerd en de onderneming niet uiteen te liggen als soms gedacht wordt. Zowel de investeerder als de ondernemer hebben baat bij een goede maar ook eerlijke deal.”

Het boek verschijnt op het moment dat er opnieuw een recordbedrag is vernieuwd in Nederlandse tech-bedrijven. Toch meet Prins Constantijn, speciaal gezant van Techleap, dat het boek nodig is. Bij het in ontvangst nemen van het eerste exemplaar licht hij tot dat financiering ophalen nog steeds een belangrijke uitdaging is voor veel startups, met naam voor bedrijven die actief zijn in deeptech. Startups kunnen daar later veel laatste van krijgen. “Dit boek kan startups helpen om dat te voorkomen. Het is een nuttig en compleet boek dat eigenlijk bij alle incubators en accelerators in Nederland op tafel zou moeten liggen”, concludeert Constantijn van Oranje.

Bij het boek Startup Funding zijn meerdere ondernemers en venture capital investeerders betrokken geweest. Thomas Mensink, co-auteur en startup-analist bij Golden Egg Check: “We wilden een boek schrijven dat waardevol is voor een grote groep ondernemers. Door de kennis en instructies van andere ondernemers en investeringen te voegen aan ons boek is het leuker en praktischer geworden. Het is niet alleen een boek van Sjoerd en mij geworden, maar door en voor het Nederlandse startup-ecosysteem.”

Johan van Mil, managing partner van Peak, is een van de investeerders die met een inhoudelijke heeft meegewerkt. Van Mil: “Het is wat mij betreft een must-read voor ondernemers die VC’s aan boord willen halen. Dit boek helpt je bij de juiste voorbereiding en werkelijkheid je kans op succes in het aantrekken van financiering.”

Het boek Startup Funding is vanaf vandaag verkrijgbaar in (online) boekhandels, waaronder op bol.com nl Amazone. op de website van het boek staan ​​meer bronnen en sjablonen, bijvoorbeeld voor een standaard termsheet en een overzicht van investeringen.

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.