Rachel Hazes: ‘Zeker 10.000 euro verdwenen tijdens volmacht na inzinking’ | Tonen

Met videoRachel Hazes stond vandaag in de rechtbank omdat er volgens haar in 2016 10.000 euro van haar rekening is verdwenen. Hazes stelt dat dat in een periode gebeurde waarin ze een ‘inzinking’ hadden. Haar raadsman Royce de Vries deed het woord voor de rechtbank Amsterdam.


Showredactie


Laatste update:
26-04-22, 15:30

In het najaar van 2016 hebben we een inzinking en begonnen ze een volmacht af te werken onder andere haar betalingen werden gedaan. Hazes wil vijf horen over de manier waarop haar belangen zijn behartigd tijdens de inzinking. Dat heeft haar raadsman Royce de Vries vandaag voor de rechtbank Amsterdam gezegd.

Er waren in die tijd drie personen machtigingen om haar betalingen te doen te doen: haar dochter Roxeanne en twee oud-zaken, Marieke van Beek en Rob Israël. Via de volmacht, die tot begin 2018 begonnen, konden ‘de zaken’ in die periode doordraaien, opgesteld Rachels advocaat Royce de Vries. Maar van de volmacht is ‘misbruik gemaakt’, aldus De Vries, en er gebeurden ‘dingen buiten haar zicht om’. Daar zou Rachel na het aflopen van de volmacht door ‘onderzoek’ zijn achtergekomen. De gevolmachtigden zouden hebben ‘verrijkt’ hebben, volgens de raadsman.

Zo zou Van Beek en Israël het muziekbedrijf Melvin Produkties BV voor een ‘habbekrats’ willen verkopen. Dat zou Rachel nooit gewild hebben. ,,Dat de verweerders Melvin Produkties hebben willen verkopen, toont aan dat ze handelden uit eigenbelang.” Daarnaast zou Van Beek minimaal 10.000 euro naar zichzelf hebben gesluisd. In totaal is er sprake van misbruik, aldus De Vries.

Rachel Hazes.

Rachel Hazes. © ANP

Onherkenbaar

Israël zegt de verklaring ‘stuitend’ en vindt het dat ‘zomaar’ van vreemd kan worden. ,,Ik ken Ras vele jaren, ik heb er goede herinneringen aan”, zei hij. ,,Ze is voor mij totaal onherkenbaar op dit moment.” Ook Van Beek, die de geldzaken namens Rachel beheerde, is het oneens met de aantijgingen. Zij geplaatst dat het geldbedrag naar Rachels dochter Roxeanne is vertrokken, onder meer om optredens voor te schieten.

Roxeanne was een van de gevolmachtigden. Zij zou van veel echter geen weet hebben gehad, zaken De vries. Zo is zij niet meegenomen in ‘de cc’s van mails’, omdat ze niet kreeg. Roxeanne, die zelf niet aanwezig was in de rechtbank, liet via een schriftelijke verklaring weten dat Rachel ‘jarenlang’ bijgestaan ​​en ‘dag en nacht’ hebben geholpen. Ze haar moeders verklaring ‘absurd’.

De rechtbank van Amsterdam beslist op 9 juni van de vijf getuigen die Rachel Hazes wil horen ook daadwerkelijk gaan worden. Dit is ‘een tussenbeslissing’, vooruitlopend op de inhoudelijke behandeling van de zaak, de rechtbank.

Luister ook naar de AD Media Podcast:Bekijk hieronder onze video’s op het gebied van Show & Entertainment:

Leave a Reply

Your email address will not be published.