Rangnick leeft mee met uitgedrukte Greenwood: ‘Vreselijk voor hem’


Zaterdag, 7 mei 2022 om 13:20
Tim Cozijnsen• Laatste update: 13:31

Mason Greenwood werd eind januari van dit jaar uitvoering op verdenking van onder meer het krachten van zijn ex-vriendin Harriet Robson, en heeft geen doelen wedstrijd meer gespeeld voor Manchester United. Interim-manager van de club, Ralf Rangnick, vindt de situatie met betrekking tot de aanvaller nog altijd verschrikkelijk. “Het is een menselijke oprit”, zo vertelde hij de aanwezige pers in aanloop naar de uitwedstrijd bij Brighton and Hove Albion van zaterdagavond.

Greenwood kwam begin dit jaar in opspraak toen er op het Instagram-account van zijn ontstaan ​​op het eerste jaar foto’s zijn ontstaan ​​blauwe plekken en verwondingen op haar lichaam te zien waren. Ook kan er op haar account een video zijn hoe de aanvaller haar te verkrachten. “Voor iedereen die wil weten wat Mason Greenwood mij aandoet”, luidde de duidelijke tekst bij de Instagram-post. Greenwood werd vervolgens verzocht op verdenking van verkrachting, later ook nog aanklachten voor verdenking van seksueel geweld en doodsbedreigingen bijkwamen. De clubleiding van de Engelse grootmacht kwam later die dag met een verklaring, waarin duidelijk werd dat de Engels internationaal voorlopig niet welkom is bij de club. “Mason Green zal nader order niet om te trainen van wedstrijden te spelen.”

Rang van zichnick vrijdagavond door de consequenties te noemen dat het voorval van een maanden aantal geleden met. “Het is voor iedereen een menselijke helling”, begon het Duitser zijn verhaal. “Het is een persoonlijk drama.” De Duitser lijkt Greenwood mee te leven met, en voorzien de situatie voor beide de aanvaller als voor zijn familie ‘verschrikkelijk’. Daarnaast kijkt de manager naar de belangen van de club en ook binnen hij het wegvallen van de jongeling een gemis zijn ploeg. “Het is natuurlijk niet goed voor hemzelf en zijn familie, maar voor onze club is het ook niet goed. Hij speelde regelmatig in de periode voor zijn arrestatie.”

Robson zou de foto’s vooraf vlak na het plaatsen hebben verwijderd van Instagram, maar dit voorkwam niet de arrestatie van Greenwood. Op het sociale medium liet ze later van zich horen door te stellen dankbaar te zijn voor de vele steunbetuigingen die ze hadden ontvangen. “Ik ben dankbaar voor iedereen die me steunbetuigingen en aanmoedigingen heeft gestuurd – dank jullie wel. De laatste paar dagen zijn erg moeilijk voor mij geweest en ik neem een ​​pauze van sociale media zolang het politieonderzoek gaande is.” Greenwood maakte voor zijn arrestatie in januari dit seizoen achttien maal zijn opwachting in de Premier League. Ook maakte de twintigjarige al zijn debuut voor het nationale elftal van Engeland door op 5 september 2020 in de Nations League-wedstrijd tegen IJsland als vervangen van Harry Kane in de ploeg te komen.


Gerelateerd

Meer sportnieuws


Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Leave a Reply

Your email address will not be published.