Reacties op overlijden Jan Rot: ‘We zullen vaak aan je denken’ | Lezersbrieven

‘Niemand is onmisbaar, maar in dit geval moeten we maar een uitzondering maken’ en ‘Bij saaie komen veel gifgassen vrij en dat kan een grote reacties op nieuwsonderwerpen die lezers. De lezersbrieven sterven in de krant van maandag 25 april verschenen. Je kunt zelf een reactie sturen via brieven@ad.nl.

Jan Rot | Voor hem moeten we een uitzondering maken

Ik maak toch even mijn verhaalje af‘ (23-4 n.Chr.). De ziekte kanker heeft Jan Rot geveld. Het NOS Journaal memoreert onder meer zijn grootste allerlaatste optreden op 17 maart in de Ziggo Dome met zijn persoonlijke lied Hallelujah. Vooral over de liefde. Dat heeft hij zolang mogelijk volgehouden. Ik wens zijn Daan en kinderen en familie heel veel sterkte. Er wordt al snel gezegd: Niemand is onmisbaar. Maar in dit geval moeten we maar een uitzondering maken.

Veerboot Visser, Dordrecht.

Jan Rot II | Voor het echte werk moest je bij hem zijn

Een tekst in het Nederlands vertalen is moeilijk. Rappers komen nog wel weg met het afsnijden van een hoek. Maar voor een echt goede vertaling moest je bij Jan zijn. Niet dat dit het enige was wat hij daad. Maar het is wel een enorme erfenis. Een oeuvre, te groot voor elk programma. Zo vaak dat je je situaties zal vragen aan we je eindelijk eens rusten. Maar dat is je eigen schuld. Ik wens je familie de kracht die jij ze toedicht.

Francinia Steenstra, Den Haag.

Jan Rot III | Integere stukjes

Wat zal ik ze missen die fijngevoelige, integere stukjes in Mezza van Jan Rot.

J. Verweij-Kok, Alphen aan den Rijn.

Spaartaks | Geef een mogelijkheid om iets níet terug te vragen

Spaarders is het meest rechtvaardig‘ (Brieven 22-4). Blij met de brief van R. Kroese. Gelukkig ben ik niet de enige die geen prijs stelt op deze belastingteruggave. Uiteraard het een ieder vrij dit terug te staat maar uiteindelijk staan ​​we met elkaar voor grote maatschappelijke problemen, waar veel belastinggeld voor nodig is. Persoonlijk draag ik daar graag aan bij. Dus belastingdienst: graag een knopje om teruggave te geven.

H. Goet, Haarlem.

Krimflatie | Ook alcoholpercentages worden voort

Consument baalt van sluwe truc: prijs gelijk, minder product‘ (22-4 na Chr.). Voor mij als voormalige winkelier geen verrassing. Dit is iets dat al tientallen jaren speelt. En niet alleen wat betreft de inhoud. Als voormalig slijter weet ik dat het ook verloren dat het alcoholpercentage van dronken gliiperig wordt aangepast. Van bijvoorbeeld van 31,5 procent naar 30 procent alcohol. Dat merkt de consument nauwelijks maar de prijs van de fles wordt niet verlaagd. Kasa. Het staat wel op het etiket, maar wie leest dat? Zeker niet wanneer je al jaren een gekozen drank koopt je niet meer wat er op het etiket staat. Ook de inhoud van een fles die voorheen een liter sterke drank (1000cc) bevat terugbrengen naar 980 cc. Het lijkt maar ook hier steekt de fabrikant iets extra’s in de zak. Wil ook geen prijsverlaging. Dat heet besodemieteren.

Hans Offermans, Rotterdam.

Kolom Özcan Akyol | Maak er een letterspel van

De overheid moet er alles aan beginnen om taligheid bij nieuwkomers te doen‘ (Kolom 23-4). Wie als vluchteling de Nederlandse taal niet kent en ook de woonplaats niet, heeft een probleem. Ik heb een idee. Zet op één blaadje het alfabet, hoofdletters en kleine letters. Kopieer de plattegrond van je gemeente. Zet op een derde blaadje vijf namen van straten. Geef de blaadjes aan de vluchteling en vraag ze die straten te zoeken. De namen staan ​​op de bordjes. Zo leert iemand letters en woorden lezen, de eigen woonomgeving kennen en komt thuis met verhalen. Geloof je niet in goed resultaat? Probeer het gewoon een keertje. Veel succes.

Mark Boon, Brummen.

Gas Duitsland | Hopelijk gaan er meer protesten komen

Duitsland gaat toch naar gas boren boven Schiermonnikoog‘ (AD.nl 20-4). Omdat Duitsland zich terecht zorgen maakt over de Russische gasleveringen, wil men boven ons eigen Schiermonnikoog naar gas gaan boren. De burgemeester heeft hier tegen al geprotesteerd , want door deze boringen vrij en dat kan een grote bedoeling op het werelderfgoed De Waddenzee. Hopelijk komen van meer kanten protesten, want de Waddenzee is een van de gebieden van ons land.

Gerbrand Affiche, Den Burg, Texel.

Boodschappen duurder | Kijk wat we weggooien

Er wordt geklaagd dat de boodschappen duurder worden. En als ik dan zie wat er dan aan goed voedsel wordt weggegooid, dan springen mij de tranen in de ogen.

Gerrit Toren, Drunen.


Leave a Reply

Your email address will not be published.