Remco Evenepoel ontmoet fenomenale solo naar winst bij debuut in Luik-Bastenaken-Luik: ‘Mooier kan niet’ | Wielrennen

Remco Evenepoel heeft een fenomenale solo Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 22-jarige Belg koos op La Redoute voor de aanval, haalde de laatste vroege vluchters bij en ging vervolgens op de laatste beklimming, de Roche-aux-Faucons, alleen verder. De debutant in LBL beschermde stand en bezorgde zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl de eerste grote klassieke zege van het seizoen.

Het hele podium is ontstaan ​​uit Belgen. Want achter winnaar Evenepoel sprintte Quinten Hermans (Intermarché-Wanty-Gobert) naar de tweede plaats en Belgisch kampioen Wout van Aert (Jumbo-Visma) eindigde als derde.

Elf vroege vluchters voor de aanval in La Doyenne, de afsluiter van het wielervoorjaar. Op de Côte de La Redoute liet de Fransman Bruno Armirail zich de sterkste en hij de rest achter In het peloton volgde ook actie op de iconische beklimming. Evenepoel versneld op de laatste hellende stroken en reed iedereen uit het wiel.

Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel. © BELGA

Al snel had Evenepoel laatste vroege vluchter Armirail te pakken. Op de Côte de la Roche-aux-Faucons, de laatste beklimming van de topklassieker, ging de Belg opnieuw solo verder. Bij de favorieten Aleksandr Vlasov en Waalse Pijl-winnaar Dylan Teuns nog geprobeerd om het gat te dichten, maar zonder succes. Op tweeënhalve kilometer van de finish ging de gebalde vuist al de lucht in bij Evenepoel. Hij had alle tijd om in Luik zijn zege te vieren.


Een groep van dertien renners streed op geschikte afstand om de tweede plaats. Die ging naar de 26-jarige Hermans, vlak voor Van Aert (derde). Dat was 48 seconden boven Evenepoel de finishstreep werd gepasseerd. Bauke Mollema (Trek-Segafredo) werd de beste Nederlander in de uitslag: 29ste, op 2’30 van de winnaar.

Evenepoel was de eerste Belg die Luik-Bastenaken-Luik won sinds Philippe Gilbert in 2011. ,,Het was een moeilijk jaar tot nu toe”, aldus Evenepoel in het flitsinterview. Zijn ploeg Quick Step kende dit voorjaar weinig successen. ,Ik wil iedereen bedanken die mij heeft gesteund. Mijn ploeg, mijn vrienden, mijn ouders, mijn fans.”

Remco Evenepoel met zijn vader.

Remco Evenepoel met zijn vader. © BELGA

Evenepoel genoot ondanks de enorme inspanning in de finale. ,,Het was een geweldig gevoel. Het was zwaar met de tegenwind, maar ik wist dat iedereen het zwaar had. Dit was misschien wel mijn beste dag op de fiets. Mooier dan dit kan het niet, het ook nog is voortvloeiend”, aldus de 22-jarige zelfs ing op de mindere periodes. vorig jaar moest opgeven in de Giro d’Italia. ,,De afgelopen maanden gaat gelukkig weer de goede kant op. Ik kan nu weer de beste Remco laten zien. Ik ben zo trots op deze prestatie.”

Wereldkampioen Julian Alaphilippe, ploeggenoot van Evenepoel, moest opgeven op een massale valpartij op zestig kilometer van de finish. bij sterven Botsing waren onder andere ook Mollema, Wilco Kelderman en Romain Bardet betrokken. Titelverdediger Tadej Pogacar ontbrak in het wielermonument vanwege het overlijden van zijn schoonmoeder.Remco Evenepoel.

Remco Evenepoel. © BELGA

Giro Wielerspel
• Ben jij een echte Giro-kenner? Speel dan mee met het Giro Wielerspel! Stel een team bestaande uit 20 renners en punten punten met hun positie in de klassementen van een etappe. De Giro start op vrijdag 6 mei in Boedapest.

Bekijk hier al onze video’s over wielrennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.