Rondje buitenlandse media GP Emilia-Romagna: ‘Verstappen was gewoon perfect’

FORMULE 1 verzamelt na elke Grand Prix de beste headlines en artikelen met een blik op de buitenlandse media. Dit keer van de Grand Prix van Emilia-Romagna, waar Red Bull voor het eerst sinds 2016 weer een één-twee geplaatst voor de ogen van de tienduizenden aanwezig Tifosi, die juist een slechte middag kenden.

La Gazzetta dello Sport

“Red Bull’s dominantie en Ferrari’s eerste echte val van het seizoen”, zo vat het Italiaanse La Gazzetta dello Sport de Grand Prix van Emilia-Romagna samen. “Het is een moeilijk te praktische realiteit voor de rode supporters in Imola, die droomden van een totaal andere Grand Prix van Emilia-Romagna.”

“Verstappen is de waardige winnaar van een Grand die hij op vrijdag gedomineerd, op zaterdag rechtzette te winnen in de sprint en vandaag opnieuw gedomineerde Prix door zij. “Petje af voor de wereldkampioen, die ook het extra punt voor de snelste raceronde mee naar huis nam. Zijn weekend was sensationeel, gewoon perfect.”

Lees ook: Verstappen en Pérez verstieren Italiaans feest op Imola met één-twee voor Red Bull

Carlos Sainz vroeg uit vallen Charlescler plek een weggooide door een spin “De coureur uit Monaco kwam na het incident als negende terug en herstelde zich daarna in ieder geval tot de tweede plaats. Maar de triomf was helemaal voor Red Bull, de fans gingen naar huis met opgevouwen rode vlaggen. Het kampioenschap is lang, maar wat jammer, ze zouden veel meer verdiend hebben.”

Bild

“De inhaalrace is begonnen!”, zo schrijft het Duitse Bild. Ook daar is veel aandacht voor de spin van Leclerc. “In ronde 53 komt de XXL-schok voor Ferrari. Leclerc pusht te hard in de strijd om de tweede plaats, ontdekt de kerbstone te hard en spint. De Ferrari glijdt in de vangrail en blijft gelukkig zonder grote schade.”

Lees ook: Verstappen blij met ‘absoluut verdiend’ zege in Imola: ‘We hebben alles goed gedaan’

Red Bull was natuurlijk de grote winnaar met de één twee, maar voor Bild is er een nog grotere winnaar: Lando Norris. Hij maakte de derde plek na de spin van Leclerc en bood weer tot glimlachen bij McLaren. “De grote winnaar: Norris! De Brit is derde door de misstap.” Maar de race werd gehaald naam goed voor de titelstrijd: “De inhaalrace voor het wereldkampioenschap is begonnen!”

(Tekst loopt door onder de foto)

Foto: Red Bull-inhoudspool

Dagelijkse mail

Vooraan waren Red Bull, Ferrari en Norris de hoofdrolspelers, meer naar achteren was Mercedes-coureur Lewis Hamilton veel in beeld. Hij probeert voorbij te gaan aan Pierre Gasly, maar daar niet in en als dertiende. “Voor ouder wordende sporters is het gevaar dat de klok kan voortbrengen. Dat is misschien niet het geval voor Lewis Hamilton, zelfs niet na de meest verontrustend slechte prestatie uit zijn carrière: een hulpeloze dertiende plaats in de Grand Prix van Emilia-Romagna”, winden ze er bij Dagelijkse mail geen doekjes om.

Lees ook: Wolff uiterlijk zich bij Hamilton op boordradio: ‘Sorry voor deze auto’

“Het was moeilijk om hier op het koele, vochtige imola te geloven dat de Brit ooit aanspraak kan maken op de achtste wereldtitel waar hij zo naar hunkert.” Niet alleen het feit dat George Russell met dezelfde auto werd gespeeld, ook het feit dat hij op een ronde achterstand werd gezet door Verstappen maakte een einde voor de zeven wereldkampioen. “Het gat tussen Meester George en Sir Lewis veroorzaakt een bevroren minuut. In totaal was Hamilton 1 minuut en 42 seconden verwijderd van winnaar Max Verstappen, de wereldkampioen van Red Bull die zijn rivalen van vorig jaar in ronde 41 van de 66 inhaalde. Dit was Hamiltons laatste schandelijke snee in een meedogenloos weekend van slechte vorm.”

Marca

Het Spaanse Marca geeft Verstappen een tien voor zijn race. “Er is een titelstrijd. Imola is vanaf dag één van hem geweest, van start tot finish met de snelste ronde. De kampioen is niet van plan op te geven, zijn tweede overwinning van het jaar.”

Lees ook: ‘Je kan niet in Hamiltons hoofd kijken, maar kampioenen zijn vaker stoppen’

Hamilton krijgt een nul. “Hij is niet één met de auto. Russell lag de hele race vijfde toen hij veertiende reed en als rookie geeft hij de kampioen een run voor zijn geld en haalt hem in. Hij begint afscheid te nemen van de titel.”

Foto: Motorsportafbeeldingen

Leave a Reply

Your email address will not be published.