Showbizz-expert Vanessa Bontje: Hoe kan Katja zulke grote BLINDE VLEKKEN hebben?

Jarenlang was Katja Schuurman een graag geziene verschijning op tv, het witte doek en op het podium. Toch lijkt er wat veranderd. Steeds vaker bezocht La Schuurman in opspraak. Is het niet haar omstreden vriendschap met grensoverschrijdende vriend Job Gosschalk, dan is het een fotoshoot in Zanzibar of haar liefdesleven. Het lijkt wel of ze blinde rijst heeft met ze zekere blijft doen aan haar puree blijft doen.

Tekst gaat verder onder advertentie

Dat Katja geen onbeschreven blad is, mag geen nieuws heten. In het collectieve geheugen staan ​​de jeugdzonden van een onbezonnen sexy actrice die nooit een geheim heeft gemaakt van haar turbulente liefdesleven. Van een aanhoudinkje hier en daar beneden Katja het iets te gezellig gehad, maar toch de weg op was gegaan. En wie bestaan ​​over zich niet die hoogoplopende spanning tussen haar en een vrouwelijke collega op de filmset?

Waar Katja kwam, gebeurde altijd wel iets. Soms leuk. Soms pikant. Soms over de top. Maar vergevingsgezind als het publiek was, werd alles met de mantel der liefde toegedekt. Maar nu de kaarten in entertainmentland anders zijn geschud, ligt ook zij regelmatig onder vuur.

Een van de eerste gebeurtenissen die dat in werking zette, was toen castingmastodont Job Gosschalk werd ontmaskerd als seksueel roofdier die ambitieuze mannelijke acteurs als prooi zag. Katja wilde er niet van horen en bleef hem verdedigen. Ze nodigde Job, die geruime tijd ondergedoken had gezeten en gerealiseerd geen bedrijf meer had, in 2019 zelfs uit op haar met Freek van Noortwijk. Een actie die menig wenkbrauw deed fronsen.

Tijdens haar relatie met Freek waren de ontboezemingen over haar seksleven niet van de lucht. Ze met intiem zijn met derden (maar altijd samen) en zelfs groepsseks hebben gehad. Dit alles om de boel spannend te houden. Het akte hun relatie goed, want enkele maanden na hun trouwen, beviel Katja van dochtertje Coco.

Nu is Katja nooit zwijgzaam geweest over haar avonturen boven, onder en tussen de lakens, maar de latere jaren er werkelijk geen enkele rem meer op te zitten. Verhalen over seksdates in hotels, wat haarzelf een ‘hotelverbod’ zou hebben opgeleverd; seks in een vliegtuig en zelfs tijdens een voorstelling in het theater doken op.

uiteindelijk strandde haar huwelijk met Freek. Diverse berichten op haar Er is geen misverstand over bestaan: de actrice/presentatrice had het zwaar. Maar gelukkig is dat nu ook achter de rug: Katja is opnieuw verliefd. Ze prei wel een krolse kat toen ze door weekblad Weekend in gezelschap van een jongeman op een terras werd gefotografeerd.

Let wel: zes dagen ervoor vertelde ze dat Freek zich al snel na hun breuk weer op het liefdespad had begeven. ,, Pijnlijk en duidelijk”, Katja dat. De nieuwe vriend popt voor de lens van een paparazzo op in de week dat Katja fel werd bekritiseerd omdat ze voor een fotoshoot van een schoenenmerk naar Zanzibar was gevlogen.

Alsof al dat milieuonvriendelijks nog niet erg genoeg was, stond ze ook nog eens op de foto met mooi schoeisel naast een kindje op blote voeten. In excuses uitputten ze zich bij Jinek afgelopen week zeker niet. Het was een beetje geweeklaag over hoe tegenwoordig al snel iets wordt uitgemeten en dat je het ,,niet snel goed” meer doet als BN’er.

Voor mij lijkt het Katja de scherpte over zichzelf als meer kwijtraakt. Dat zorgvuldige product imago van intelligente, vrijgevochten vrouw met acteer- en presentatietalent breekt ze in rap tempo af. De blinde vlekken van Katja lijken groter te worden.

Leuk hoor, al die BN’ers die zichzelf etaleren via hun sociale media en in interviews. Maar waar zijn die managers gebleven die hun artiesten behoeden voor overkill en beroepsklagen? Zonder een hoeder van je reputatie heb je geen juicer meer nodig om je imago te ruïneren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.