Slotcall: Netflix bakt ze bruin, ASML bakt ze goudbruin en hup, Tesla

Het verhaal van de dag is natuurlijk dit, het bedrog van Netflix. Er staat nu -35,9% op abonneekrimpen.

Koopmomentje? Misschien, maar hier is misschien meer aan de hand dan een koersdipje. Net als die andere gevallen Big Tech ster Meta loopt Netflix misschien tegen de grenzen van haar groei aan. Zeker met die eisen. Bij zo’n zeperd komen er meestal meer treinen, maar wie weet.

Er is nu in ieder geval bijna 70% van de koers af sinds de top vorig jaar. Dat zijn honderden miljarden minder in de porto’s van de aandeelhouders. Ja, dit is het risico van groeiaandelen…

Pershing Square van Bill Ackmann doet -1,6% op Damrak, om het verhaal af te maken. Valt nog mee? En waar risico is, is ook een kans? Ga maar kijken wat Paul Weeteling er van maakt.

Waar het ene Big Tech fonds haar biezen kan pakken, staat de volgende echter al klaar. Nog één keer over die beruchte waardering: veel voor een autofabrikant, maar dat geldt ook voor een innovatieve autofabrikant met een genie als CEO?

Veel cijfers en beweging op het Damrak, zo meer, maar eerst de brede markt. Met pratende hoofden vandaag. Het IMF meent zich ook al met kermiswaarzeggerij te bezig houden. Koersen voorspellen, daar houd je als zelfde organisatie niet mee bezig. Zal wel weer iets met onzekere tijden zijn.

Intussen in Frankfort, waar misschien iets beweegt:

heeft dit iets met dat Duitse PPI cijfer van vandaag over maart te maken: ruim +30%! Eens meer, het officiële en wettelijke wettelijke mandaat van de ECB is een doelstelling van 2%. Verdere woorden maakt u zelf aan vuil.

Wat levert dat zoal op de brede markt op? Eerst de AEX die weer 730 terug ziet. Volgende halte omhoog is die 743,05 van twee weken geleden. Omlaag staat er 652,80 van begin maart. Dat klinkt heel ver weg, net als all time high 829,66 van vorig jaar november. Ja, misschien zitten we al vijf maanden in de berenmarkt.

Verder:

 • De meeste beurzen doen het zelfs met een één voor de komma, prima Europese indices vandaag
 • Wall Street is zeer wisselend: de blue chips doen het aardig, maar tech krijgt weer klappen. Netflix hakt er echt in. ASML zit ook in de Nasdaq 100, is stijger van de dag en neemt alle chippers op sleeptouw
 • De volatiliteit dan, de CBOE VIX Index doet open en de VD DAX Nieuwe op
 • Mede door die ECB-pipo, de dollar krijgt een 0,7% schop en doet het ongeveer een cent hoger op 1,086
 • Olie zakt ineens weg, goud doet niks en crypto breekt ook geen potten vandaag

Tot slot nog op de woelige baren van de rentemarkt, wat hier allemaal gebeurde dit jaar:

Beursplein 5

Veel cijfers vandaag op het Damrak, waaronder populaire namen. De Q2-outlook is aan de magere kant bij de Q1’s van ASML, maar het kijkt vooruit naar 2025. Dan gaat de omzet met nog eens 35% omhoog? resultaten is dit de fantasie die de koers vandaag een zwieper geeft.

Het waren tien niet zo fantastische maanden in de VS voor Just Eat Takeaway met GrubHub. Concernbreed is de groei er uit, acties vereist en dat vastgelegd het bedrijf ook? De koers haalt opgelucht adem heet het dan, maar niet boven er zelfs na opening een nieuwe low stond met €24,88.

CM.com laat prima omzetgroei, maar niet zo’n prima winstontwikkeling zien. De koers vliegt over het bord en lijkt zich er niet goed raad mee te weten. De koers geeft ‘m reversed van JETje, er stond vanochtend nog ruim +8,0%

Niemand die het over die €400 miljoen afschrijving van Heineken heeft, wil het bedrijf de hogere grondstofprijzen door te berekenen en er wordt geen minder om zoet. Aldus onze desk met een kleine toevoeging van ondergetekende.

Tot slot nog over het gewraakte en vandaag getergde Vopak:

Dan zijn er nogMG met koersdoelverlagingen voor DSM en Vopak en verhogingen voor Heineken en A:

Verder nog iets? Zeker. Onze chippers blinken uit dankzij ASML, want ook sectorindex SOX gaat goed met +1,0% dwars tegen de Nasdaq 100 in. Verder liggen grofweg tech, financials en cyclisch goed ten koste van waarde en vastgoed. Vastned is ex-dividend en de rest lijkt dat wel.

 • Was al verwacht en ingeprijsd? DSM doet niet veel op die verkoop van Beschermende Materialen
 • AkzoNobel heeft morgen cijfers: kan ze net als Heineken doorprijzen?
 • Unilever is ook zo’n doorprijs usual suspect en drijft vandaag mee op fraaie cijfers P&G (+2,5%)
 • ABN Amro staat dit jaar -4,3% versus ING -20,5%
 • Na een paar moeizame dagen heeft Alfen er weer zin in
 • Kan ook met uw ogen, trekt u zelfs een horizontaal lijntje over de toppen van Basic-Fit
 • Dikke opdracht weer, Boskalis staat nog wat ruimer boven het bod van € 32,50 van HAL
 • PostNL geeft weer tekenen van leven. Morgen €0,32 ex-dividend
 • Van Lanschot Kempen, waar komt die vandaan? Er is geen nieuws
 • Sligro, TomTom en BAM zien er ook leuk uit, maar per saldo doen die koersen niet veel
 • Ebusco ligt lekker
 • Geen paniek, ForFamers en Vastned dalen om de goede reden: ex-dividend

Leave a Reply

Your email address will not be published.