Slotcall: oranje boven en helaas uw lievelingsaandelen van onderen

Eerst alcoholcontrole voor u deze slotcall leest. U mag hooguit één blikje bier in uw mik hebben om deze te lezen. Anders moet u eerst even op het beursstrafbankje uw roes uitslapen 🙂

Oranje zit precies tussen rood en groen in en de AEX komt met de schrik vrij vandaag op dat barre, boze avondje Wall Street gisteren? De Europese indices stijgen nipt tot een paar tienden en de beurzen in New York herstellen een klein procent. Onderliggend is er weer veel koersgeweld, zo meer.

Logisch al beweging met die torenhoge volatiliteit, hoewel de hoge CBOE VIX Index deze torenhoge volatiliteit. De VDAX-Nieuw spanningsboog en u ziet er zo uit op bijna dezelfde stand geklokt: 31,7 en 30,7. Dit onderwerp op onrust.

Zo dus:

Er is meer dat. Zo wordt onze euro verder uitgehold.

De euro is niet de enige valuta die apegaapt, er is een vlucht in de dollar. De hele FC Fiat Geld denkt daar anders over, maar de dollar geldt ook op Damrak, City, City, City, and the rest als safe haven. Zie hier de dollar versus de Chinese renmibi, van yuan. Het verhaal heb je zo zelf op.

Wat is het verhaal van de dag? China gaat de economie stimuleren, Rusland speelt met de gaskraan naar Polen en Bulgarije – zie hieronder Nederlandse gas future TTF, valt nog mee? – en de markt is de ban van technologie die zo slecht ligt. Wilt u huren en conjunctuur? Daar lijkt het op.

En van technisch slecht licht:

Tot zo ver, over maar naar de Q1-cijfers van Unibail die net doorrollen. De gevallen vastgoedreus staat weer langzaam op?

Om 22:00 uur is Meta er met haar Q1’s. Euhm, is dit zo? Klinkt niet vreemd in ieder geval. Zeker in Europa houden adverteerders hand op de knip.

Geklopt op de Europese slotveiling, de scores vandaag. Nipt herstel in Europa en wat meer op de Big Board. Tsja, die dollar en dat merkt zeker goud en misschien andere commodities ook wel.

De huur houdt Koningsdag dan nog aardig in ere.

Beursplein 5

ING en Wereldhave zijn ex-dividend, maar lopen dat er amper uit. Verder houden onze beursbedrijven Koningsdag mooi schoon. Onze beleggersdesk slaapt nooit en wat heeft ze vandaag? Bezit van de zaak is einde vermaak: zou niet voor het eerst zijn bij een cyclisch. En Randstad is dat zeker. Ons bureau is somber.

Uitstapje naar Duitsland:

De oorlog in de Oekraïne kost welgeteld een cent per aandeel. Niets lijkt Microsoft te kunnen raken. Zeven kwartalen op rij nu double digit groei.

Als u alle aandelen in één stuk hebt, bij deze:

Dit zijn de advies- en koerswijzigingen van vandaag met een zwik verlagingen voor Philips. Klik op het plaatje voor de details.

Verder nog iets? Zeker, Flinke koersuitslagen weer op het Damrak, maar grote gemene delers zijn er niet. Alles beweegt door elkaar. Of het moet zijn dat defensief en waarde wat minder kost.

 • ArcelorMittal hoort elke dag tot stijgers of dalers van de dag. Kan u veel geld mee verdienen als u daar handig mee bent. En veel verliezen als u dat niet bent
 • DSM heeft zich in alle rust en stilte weer eens geherstructureerd
 • Heineken -1,5% op Koningsdag, dat komt er van met dat ene rottige blikje bier 🙂
 • Nee, geen dubbele mayo vandaag bij de frites. Just Eat Takeaway zet weer een nieuwe bodem neer
 • OCI geeft maar weer eens gas
 • ABN Amro ligt echt heel goed dit jaar en zelfs zonder dat dividend blijft ING ver achter
 • Vopak heeft de bodem weer in zicht. Van de koers dan, niet van die grote opslagtanks
 • Fugro pikt stijgingsdraad ook weer op
 • Auw, CM.com zet ook nieuwe bodem neer
 • Fastned komt vandaag tot €0,80 van bodem €29,30 van begin maart
 • ForFamers, hoe laag kun je gaan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.