Spaanse media lyrisch over sensationele comeback Real Madrid; Lionel Messi vol ongeloof


Donderdag, 5 mei 2022 om 12:15
Tim Cozijnsen• Laatste update: 12:53

Real Madrid bezorgde de voetbalwereld woensdagavond met een sensationele comeback tegen Manchester City een historische voetbalavond. De Madrilen leken dood en begraven maar bogen met nog een paar minuten te gaan twee goals van Rodrygo een 0-1 achterstand om, later Karim Benzema benutte ploeg in de verlenging met een achterstand naar de finale van de Champions League schoot. Spaanse media komen daags na de remontada woorden te kort om de prestatie van de Koninklijke te beschrijven.

Na de eerder met gewonnen 4-3 thuiswedstrijd de ploeg van Josep Guardiola met nog vijf minuten op de klok en een 0-1 vooraf de finale niet meer te kunnen ontgaan. Rodrygo werd de gehouden van de avond door binnen één minuut twee trefzeker te zijn, zowel in de 90ste als in de 91ste minuut scoorde de Braziliaan. Benzema heeft vervolgens al vroeg in de verlenging aanleggen vanaf elf meter een overtreding van Rúben Dias op de Franse spits: 3-1 toegestaan. Spaanse media noemen Real ‘van een andere wereld’, Lionel Messi de prestatie kan geloven.

Mundo Deportivo de manier waarop zich briljante manier ooit heeft gevormd en haalt de eerdere ontsnappingen tegen zowel Paris Saint-Germain als Chelsea aan. De Madrilenen schakelden de Parijse club uit door na een 1-0 uitnederlaag thuis dankzij late treffers met 3-1 te winnen. Tegen de Londense grootmacht wist Real door een late treffer van Rodrygo een verlenging uit het vuur te slepen, later het verbeterde Benzema was die in de verlenging toesloeg. Volgens de Spaanse krant waren zowel PSG als City, maar vergaten ze dat ‘de negentig minuten in het Bernabéu heel lang zijn’. De krant verwees ook naar Groundhog-day, een film uit 1993 waarin een weerman een specifieke dag weer opnieuw beleeft.

de kop van Marca laat weinig aan de verbeelding voorbij. ‘Kom naar beneden God en leg het ons uit’. Het dagblad zit vol ongeloof over de comeback van Real en heeft een verklaring van bovenaf nodig om de prestatie te vermelden. ALS zoekt het ook buitenaf en opgenomen de Koninklijke ‘van een andere wereld’. Ook trainer Carlo Ancelotti komt na afloop van het bereiken van de finale aan het woord. “De magie van het Bernabéu is waar, want de wedstrijd was bijna voorbij en we tegen onze laatste energiereserves te vinden een sterkere. Misschien dat de geschiedenis van deze club ons helpt op de oplossingen die het lijkt alsof het al gedaan is.”

Opvallend genoeg sprak ook Messi zich uit over de wederopstanding van Real. De vorige sterspeler van Barcelona voorafgaand na afloop van de wedstrijd een bericht naar zijn land Sergio Agüero. “Doe normaal, dit kan niet waar zijn”, waren de woorden die de Argentijn naar zijn vroeger collega-internationale bewerking. Agüero deelde op internet beelden te zien was hoe hij samen met Carlos Tevez naar de wedstrijd aan het kijken was, toen hij het bericht van Messi voorlas.


Leave a Reply

Your email address will not be published.