Sparta boekt verrassende zege in Groningen en klimt naar plek zestien | Eredivisie

Sparta heeft drie belangrijke punten gepakt in de degradatiestrijd. De concurrentie won van speelde gelijk dus de Rotterdammers wisten wat ze doen: winnen. Dat akte de ploeg van trainer Maurice Steijn bij FC Groningen: 1-2.

Door Dennis van Bergen

Het gezicht van Sven Mijnans vertelt het verhaal van Sparta, zaterdagavond in de Euroborg. Afgepeigerd is hij, na ruim negentig minuten rennen, draven en beuken. Maar de blijdschap vergoedt alles bij hem. Dankzij de zwaarbevochten 1-2 overwinning op FC Groningen blijft elftal in de race voor handhaving in de eredivisie. En dat het middenvelder zich na afloop zichtbaar. Met zijn ploeggenoten viert hij een feest met de tweehonderd meegereisde supporters.

Nog meer dan in weken, wist een overwinning in Groningen bittere noodzaak was. Eerder op de avond hadden de Willem II en Fortuna Sittard plannen gewonnen van Heracles en FC Twente Van de kelderploegen alleen PEC Zwolle, dat gelijkspeelde tegen FC Utrecht, niet de volle buit. In zie zin vormde de eerste 45 minuten in de sfeervolle Euroborg ondubbelzinnig een houvast voor de ploeg van Maurice Steijn.

Een sfeeractie van de fans van FC Groningen

Een sfeeractie van de fans van FC Groningen © ANP

Onder een hels fluitconcert van het publiek werden de spelers van FC Groningen halverwege de kleedkamer in geleide. De ploeg van Danny Buijs had, zoals wel vaker de laatste weken, hevig verdrietig. En daarvan kon Sparta profiteren. Uit een slank balletje van Younes Namli koos Arno Verschueren voor de openingsstreffer namens de Spangenaren. En hoewel de groenwitten via Neraysho Kasanwirjo (katachtige reflex doelman Mad Okoye) en Mike te Wierik het doel goed nu en dan gezocht, had Sparta voor rust dé mogelijkheid om een ​​tweede treffer te maken, maar Vito van Crooij kreeg de bal van niet dichtbij in het doel.

Na rust werd de situatie voor Sparta er nog mooier op toen FC Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh zich verkeek op een schot van Sparta-spits Lennart Thy: 0-2. Het betekende dat het voor Europese play-offs strijdende elftal van Buijs alles van niets ging spelen. Het bevat tot de 1-2 van Bjorn Meijer. Maar verder kwam FC Groningen niet, dat voor de vijfde keer op rij vergunning.

Tot opluchting van Sparta en z’n achterban. Degradatie is niet lang afgewend, maar hoop doet nog altijd leven in Rotterdam-West.

Lennart Uw viert de 0-2.

Lennart Uw viert de 0-2. © Pro Shots / Erik Pasman

Doel alert!
Mis geen doel: gratis Goal Alert installeren en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van elk doelpunt van je aangevinkte club.Leave a Reply

Your email address will not be published.