Spelersbattle: Feyenoord de beste defensie, PSV wint slag in andere linies

PSV vecht in de traditionele lastige uitwedstrijd in de Kuip voor zijn laatste kans in de titelstrijd, toekomstige Feyenoord in eigen huis de derde plaats veilig wil stellen. VoetbalPrimeur legt de elftallen van trainers Arne Slot en Roger Schmidt langs de meetlat in aanloop naar de kraker in de Eredivisie: wie wint de spelersbattle?

Ofir Marciano – Yvon Mvogo: 0-1
Bij PSV zorgden de keepers dit seizoen meer dan eens voor discussie. heeft Mvogo de voorkeur boven Joël Drommel gekregen. Hij wint ook deze strijd van Marciano, die de honneurs waarneemt onder de Feyenoord-lat sinds de blessure van Justin Bijlow, maar niet echt potten kan breken.

Lutsharel Geertruida – Mauro Junior: 1-2
Geertruida heeft de concurrentiestrijd met Marcus Pedersen voorlopig gewonnen in De Kuip. Hij is niet snel meer in de oorlog en staat beschermd zijn mannetje. Mauro groeit meer in zijn nieuwe rol als vleugelverdediger en is niet meer weg te denken uit de PSV-basis. Hoewel hun speelstijl sterk, deze strijd onbeslist: beide een punt.

Gernot Trauner – Jordan Teze: 2-2
Jordan Teze toont regelmatig zijn potentieel in het hart van de PSV-defensie, niet voor niets selectiede bondscoach Louis van Gaal hem eind maart voor het Nederlands elftal, maar hij is niet zo’n stabiele factor als Trauner bij Feyenoord. De Oostenrijker was ook donderdag tegen Marseille weer een rots in de branding. Hij haalt het tweede punt binnen voor de Rotterdammers.

Marcos Senesi – Erick Gutierrez: 3-2
Aan de hand van Trauner beleeft ook Senesi een prima seizoen. De Argentijn, die op termijn de clubs moet spekken, levert een oneerlijke strijd met Gutiérrez. De Mexaan is als controleur uitgegroeid tot een belangrijke pion in de ploeg van Schmidt, maar staat door de vele blessures noodgedwongen centraal achterin.

Tyrell Malacia – Philipp Max: 4-2
Max kende een uitstekend begin bij PSV. Het leverde hem zelfs een uitnodiging voor Die Mannschaft op, maar het Duitse renpaard is tot stilstand gekomen. Hij is minder dominant en legt het daarom af tegen Malacia. De terriër van Feyenoord laat niet los zodra hij zich heeft vastgebeten in een uitgestrekte. Hij ontwikkelt zich in rap tempo en schopte het al tot de Oranje-selectie.

Fredrik Aursnes – Ibrahim Sangaré: 4-3
Aursnes werkte zich stilletjes op tot basisspeler bij Feyenoord. De Noor is de scharnier op het Rotterdamse middenveld, maar kan niet tippen aan Sangaré. De Ivoriaanse international is beresterk en staat niet voor niets in de belangstelling van Premier League-clubs als Leicester City en Newcastle United. Hij slaapt het punt binnen voor PSV.

Orkun Kökcü – Joey Veerman: 5-3
Onder Arne Slot heeft niet alleen Feyenoord, maar zeker ook Kökcü een gedaanteverwisseling ondergaan. Van de enigszins flegmatieke nummer tien is niets meer over. De Turks international strooit met fraaie passes en heeft de benodigde meters. Hij wint het van Veerman, misschien nog wel meer oog heeft voor de steekpass, maar voorlopig iets minder zijn stempel gedrukt op zijn ploeg.

Reiss Nelson – Ritsu Doan: 5-4
Het talent van de Engelse dribbelaar van Feyenoord komt meer aan de oppervlakte, maar het blijft een uitdaging om constant te gebruiken. Doan is duidelijk wat verder in zijn ontwikkeling bij PSV. De Japanner, die tegen Willem II zijn zevende competitiegoal maakte, is ijverig, heeft een goede trap, inzicht nooit echt door de ondergrens. Het is genoeg voor een punt.

Guus Til – Mario Götze: 5-5
Niet voor niets nieuws Aad de Mos hem ‘de vakantieman’: Mario Götze laat bij vlagen zien waartoe hij in is – en dat is veel – maar ook regelmatig is hij afwezig. In topduels staat de Duitse spelmaker wel vaak ‘aan’. wint hij deze strijd van Til, die een daverende voorgerecht maakte in De Kuip, maar de laatste maanden iets minder vaak belangrijk is.

Luis Sinisterra – Cody Gakpo: 5-6
De sterspelers van Feyenoord en PSV staan ​​op dezelfde positie. De Eindhovenaren zijn een klasse minder zonder Gakpo, Sinisterra regelmatig waard zijn voor de Rotterdammers met individuele acties. De Oranje-international krijgt nipt de voorkeur, omdat hij nog net iets bepalender is: tien goals en dertien assists in 1642 minuten, om twaalf goals en vijf assists in 2237 minuten.

Cyriel Dessers – Eran Zahavi: 6-6
Dessers en Zahavi ontlopen elkaar weinig dit seizoen. De Israëlische spits is in de Eredivisie met tien goals en zes assists iets beter op dreef dan Dessers, die op zes goals en twee assists staat. ‘Mister Conference League’ is echter wel vaker betrokken bij een doelpunt: elke 105 minuten, om elke 149 minuten van Zahavi. De Belg wint, mede door zijn algemene inbreng, dan ook nipt.

conclusie
De Eredivisie-topper tussen Feyenoord en PSV op papier een gelijkopgaande strijd te worden. De Rotterdammers hebben vooral in beschermde opzicht de zaakjes wat beter op orde, maar met spelers als Mario Götze en Cody Gakpo heeft ook PSV de wapens in huis om te slaan in De Kuip. De aftrap is zondag om 16.45 uur.

Video speler

Check de laatste video’s

Meer video’s

Leave a Reply

Your email address will not be published.