SUPERFREELANCER, een boek vol praktische tips voor de freelancer met ambitie

Dit is een interview met Edwin Dijkstra. Vijftien jaar geleden startte Edwin als marketeer, waarvan de laatste tien jaar als freelancer. Zijn minder deelt hij in zijn boek SUPERFREELANCER, een boek vol praktische tips voor de freelancer met ambitie.

Hoe en waarom ben je ondernemer geworden?
Tien jaar geleden werkte ik parttime en runde ik mijn eigen webshop. Die webshop flopte en mijn baan stopte. Ik stond voor een tweesprong: van ik ga weer in dienst bij een bureau, waar ik weer voor klanten moet werken waar ik geen energie van krijg, met collega’s die mij afleiden en moet smeken om een ​​paar weken op vakantie te gaan. Of ik kan gaan freelancen en mijn eigen werktijden bepalen, werken waar ik wil en voor wie ik wil. Omdat ik toch blut was, had ik ook niets te verliezen. Het recht dat er kon gebeuren was dat ik weer moest zoeken naar een baan. Hoge bovenkant, lage onderkant.

Tot dit punt was ik een algemene marketingadviseur. Ik kwam met in aanraking met Google Ads. De vraag nam rap toe naar dit advertentieplatform, zo ook de beheerders van de campagnes. Dit is er iemand werd opgeleid om dit werk te doen. Daar zag ik mijn kans. Ik wist dat als ik in deze markt zou springen, er komende jaren werk zat zou zijn voor mij als freelancer.

Het was vooral de vrijheid en de uitdaging die mij lokten en afgelopen tien jaar enorm veel plezier gebracht hebben. Nu vind ik het ook mooi om andere mensen te laten zien hoe ze eenzelfde pad kunnen bewandelen.

Wat doe je precies? En wat is je missie?
Als freelancer beheer ik Google Ads campagnes voor kleinere bedrijven met hoge gebruikers. Ik heb namelijk het liefst contact met de ondernemer zelf en houd niet van hiërarchische constructies van langzame beslisprocessen die bij grote bedrijven horen.

Als auteur schrijf ik voor freelancers. Dat doe ik bijvoorbeeld op LinkedIn, daar post ik elke dag, maar dus ook in mijn boek. Eigenlijk schreef ik het boek dat ik tien jaar geleden zelf had willen lezen. Ik maakt namelijk veel fouten in het begin. Van het nee durven zeggen, tot mijzelf burnout in werken tot niet mijne zakelijk vermogen niet slim.

Mijn missie is om andere freelancers met eenzelfde mindset te helpen deze fouten te voorkomen. Dat geeft mij energie en een gevoel van voldoening.

Wat wil je bij de zzp’ers bereiken met dit boek?
Eerst is het boek SUPERFREELANCER enorm praktisch geschreven. Elk kopje dat je leest is een actief geschreven actiepunt. De inhoudsopgave is dan ook een lijst met todo’s als het ware. Dat is bewust. Ik wil zzp’ers op een praktische manier helpen hun zaken te richten, zodat ze wat ze willen bereiken.

Meerdere heb ik in een boekenhandel gestaan ​​op zoek naar een boek over freelancen. Eerst mis ik altijd het vak ondernemenen moet je op zoek naar het vak beheer. Daar mag je blij zijn dat een kwart van de boeken over ondernemen gaat en je mag een gat in de lucht springen als je een boek over freelancen vindt. Op een gegeven moment ging dit kriebelen en onderzocht ik dat ik ook mijn eigen jeuk kon krabben en die leegte in de boekenhandel ook zelf kon vullen.

Door wie ben je gedacht bij het schrijven van jouw boek?
Ik lees altijd graag businessboeken. uitgevoerd lees ik een combinatie van informatieve boeken en autobiografieën. Zo houd ik van de boeken van Tim Ferris, het boek Company Of One en het werk van Tony Robbins, maar ook krijg ik inspiratie van biografieën van bijvoorbeeld Warren Buffet, Steve Jobs en Elon Musk.

Tijdens het schrijven van mijn boek ik Justin Welsh. Hij is iemand die na tien jaar voor startups werken zijn eigen ‘eenmansbedrijf’ gaat opzetten. De manier waarop hij kennis heeft vermarkt heeft mij enorm ontwikkeld in het afschrijven van het boek, maar ook de manier waarop ik het boek vermarkt.

Wanneer is jouw boek succesvol?
Vanaf het begin heb ik gezegd dat ik 10.000 boeken wil verkopen. Dit prei mij een mooi aantal mensen om te bereiken met mijn kennis. Ook zit er een business case aan vast, want ook financieel moest het verhaal voor mij kloppen. Mijn bierviltberekening was dat 10.000 boeken mij €250.000 aan opbrengst zou werken. Dit zou succes voor mijn bedoeling. Wil je lezen wat de echte cijfers zijn die ik tot nu toe heb bereikt, volg mij dan op Linkedin. Ik schreef vorige week een transparante post met mijn exacte kosten en baten zover, deze lees je hier.

Wat is jouw favoriete (ondernemers)boek? En waarom?
Poeh, sterven is lastig. Op dit moment Company Of One. Dat heeft ook te maken met de fase waarin ik zelf zit. Na tien jaar freelancen ben ik dus bezig met het maken en verkopen van producten. Ik werk naast freelancewerk dus ook aan mijn eigen bedrijf. Ook heb samen met twee andere marketeers €100.000 gecombineerd in een contentsite over Tiny Houses. Het boek Company Of One veel praktische tips en beschadigde over wanneer je een bedrijf in je geeft bestiert. Waardevol als je een transitie maakt van freelancen naar breder ondernemen.

Tot slot… wat is jouw belangrijkste tip voor de zzp’er?
Laat niets van niemand je tegenhouden je doelen te bereiken. We zitten in een samenleving waarin je snel wordt teruggeroepen als je iets meer ambities dan de rest doet. Onthoud: als je een gemiddeld leven wilt leiden, moet je vooral doen wat de gemiddelde Nederlander doet. Wil je je eigen pad bepalen? Zoek mensen om je heen die je tekenen en dragen en consument kennis die je helpt je doel te bereiken.

Meer over Edwin?
Kijk eens op Edwin.nl en als je het boek wil aanschaffen, dat kan hier. Je kunt Edwin ook volgen via LinkedIn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.