Tientallen gerangschikt, rijen tot aan buiten door wilde staking KLM | Nieuws

Het is zaterdag een enorme drukke dag op de luchthaven in verband met de start van de meivakantie. Tientallen vluchten van KLM en KLM-partners zijn geannuleerd. De rijen staan ​​tot buiten de luchthaven.

De kans is groot dat er vluchten zonder bagage vertrekken door de wilde staking. De nationale luchthaven verwacht de dagen een half miljoen reizigers en intensieveen die tot uur en een kwartier. Een bericht van Schiphol meldt zaterdagmorgen dat reizigers rekening houden met vertragingen van vluchten en annuleringen.

“‘Geen handjes om in en uit te laden'”

„Op dit moment is er een zeer beperkte vluchtafhandeling. Klanten worden geïnformeerd en we bekijken de verdere impact”, zegt een grootste van de luchtvaartmaatschappij die de gebruiker is van Schiphol.

Vliegtuigen kunnen niet vertrekken van Schiphol en ook niet van ouderlingen naar Nederland, omdat er geen handjes zijn om de vliegtuigen uit en in te laden. gevolg loopt het hele netwerk in de soep, met vertragingen en annuleringen van vluchten. „We gaan in gesprek met medewerkers van de grondoperatie”, aldus de zegsvrouw.

Emoties

Onduidelijk is wie er met de woedende bagagemedewerkers in gesprek. Die willen dat operationeel directeur René de Groot naar de luchthaven komt om met hen te spreken. Die geplaatst donderdag in een brief aan het personeel ‘dat het niet anders kan’.

„We realiseren ons dat het besluit emoties en vragen kan aanvragen. We onderdompelen de hulp in van een concurrent.” Het volgens De Groot gaan ‘om een ​​laatste redmiddel’, omdat andere stappen tot geen resultaat hebben geleid, zo staat in de brief. Het rommelt al jaren in de grondoperatie van KLM, dat zijn personeelsplanning beter van dan andere spelers op de luchthaven.

De bagagemedewerkers zijn woedend omdat KLM een deel van de grondwerkzaamheden zou willen uitbesteden aan Viggo, een ander afhandelingsbedrijf. Dat zou te maken hebben met de huidige personeelstekorten.

goedkopere

KLM-Transavia is in de coronacrisis overgestapt op de dienstverlening van Viggo, omdat deze ook goedkoper opereert. De KLM-medewerkers zijn bang dat men onder het mom van de crisis werk wil verschuiven, volgens een gezegd.

Volgens FNV is men niet betrokken bij de protestactie, maar campagneleider Joost van Doesburg zegt dat men bereid is te bemiddelen. In totaal zijn er 150 stakers, aldus FNV. Om 6 uur hebben ze het werk opgesteld. „Deze wilde staking is het gevolg van de slechte arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel”, zegt Van Doesburg. „Als KLM haar personeelstekort wil oplossen, moet het de arbeidsvoorwaarden verbeteren, in plaats van uitbestedingsplannen komen.”

Stakende platformmedewerkers zaterdagmorgen op Schiphol.

Stakende platformmedewerkers zaterdagmorgen op Schiphol.

Uit interne berichten blijkt dat KLM de stap naar Viggo moet zetten omdat het anders slots, een start- en landingsmoment, zal verliezen. Die zijn essentieel in het voortbestaan ​​van de onderneming, die essentieel zijn voor het voortbestaan ​​van de onderneming.

Banentekort

De operatie op Schiphol staat zaterdag sowieso onder druk, omdat er in verband met onderhoud van de Buitenveldertbaan en de windrichting slechts één start- en één landingsbaan in gebruik is. Normaal zijn dat er drie of vier in de ‘spits’.

Bij de briefing van alle afhandelingsbedrijven vrijdag dat er veel gaten in het rooster zitten, omdat er niet voldoende uitzendkrachten beschikbaar zijn. KLM annuleerde al vluchten voor zaterdag omdat de luchthaven deze niet accommoderen, maar opgesteld vrijdag dat hun hanen nog redelijk op de orde waren voor zaterdag.

In een brief aan het management van KLM schreven de boze platformmedewerkers donderdag de huidige arbeidsmarkt „simpelweg vraagt ​​om een ​​andere benadering. Aannemen van personeel die na een succesvolle proeftijd een contract voor onbepaalde tijd ontvangen is een eenvoudig voorbeeld, die perspectief biedt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.