Tim Hofman werd door Talpa

Tijd om even te bellen met Twan. Wat kunnen we allemaal van het nieuwe seizoen en de eerste aflevering met presentator, schrijver en programmamaker Tim Hofman verwachten?

Waarom moeten we naar het nieuwe seizoen van Collegerondleiding kijken?

“Omdat we opnieuw een heel fijne line-up hebben. We beginnen met een exclusief interview met Tim Hofman. Het is de eerste keer dat hij op televisie verschijnt sinds de spraakmakende van BOOS over De stem. Het is een enorm intiem, persoonlijk, ontroerend en gedeeld gesprek geworden. Daarnaast staan ​​er nog vijf fantastische gasten op het programma: Lex Hoefsloot (ontwikkelaar van de elektrische auto), Jamala (Oekraïense Songfestivalwinnaar van 2016), Christine Lagarde (president van de Europese Centrale Bank), Pieter Omtzigt (Tweede Kamerlid) en Ireen Wüst ( ex-schaatser). Ik verheug me enorm op die gesprekken.”

Op wie het meest?

“Ik wil niemand tekortdoen en ben over alle zes heel enthousiast. Maar in het bijzonder wil ik dan toch Jamala noemen. Zij won in 2016 het Songfestival voor Oekraïne. Tegen haar wil in is ze nu een soort vrijheidsstrijder geworden. Haar man vecht in Oekraïne en zij is met haar twee kinderen gevlucht. Ze reist nu heel Europa door om te praten over de strijd van haar landgenoten. Dat vind ik heel bijzonder en dat verdient veel aandacht. Maar ik verheug me ook op het gesprek met Christine Lagarde, de president van de Europese Centrale Bank. Dat is een vrouw op een toppositie, misschien wel de hoogste bereikbare functie binnen de financiële wereld. Zij geeft bijna nooit interviews, dus ik ben extra trots op haar als gast.”

Wat vond jij de meeste interesse, verrassende momenten uit het interview met Tim Hofman?

“We hebben het natuurlijk over de BOOS-uitzending over De stem gehad. Hij vertelde dat er in de week na de uitzending 2000 meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij ze zijn binnengekomen. Van dat enorme aantal schrok ik erg. En tot op de dag van blijven ze meldingen krijgen. Deze week is de MeToo-affaire bij D66 ontploft, ook de datum besproken in de uitzending uitgebreid met Tim. Hij reageert daar heel fel op. Als Sigrid Kaag weet geweten heeft, en we weten nu dat dat zo is, dan vindt hij dat ze moet opstappen.”

Het interview gaat door onder de foto. Bekijk alvast een preview van dit moment: