Twitter zet vraagtekens bij Hamilton: “Lewis kon de grasmaaiers niet voorbij”

Lewis hamilton streed vorig jaar nog tot de laatste snik met Max Verstappen om de wereldtitel, maar dit seizoen is het compleet anders. De Brit kent een rampseizoen met Mercedes en ook in Imola moest de gifbeker weer helemaal leeg. Op Twitter is Hamilton dan ook het onderwerp van gesprek.

Mercedes had het moeilijk in Italië, heel moeilijk. En dat begon al op de vrijdag, toen de eerste vrije training en de kwalificatie op het programma stonden. Waar George Russell zich nog als elfde wist te kwalificeren, kwam zevenvoudig wereldkampioen Hamilton niet verder dan de dertiende startplek voor de Sprint Race op zaterdag. Russell wist zijn positie tijdens de ingekorte wedstrijd te behouden, maar Hamilton leverde een positie in. Tijdens de allesbeslissende Grand Prix op kwam de coureur uit Stevange ook totaal niet uit de. Russell werkte zich nog knap op naar P4, maar Hamilton bleef op plek veertien, vastgepind achter Pierre Gasly.

Op het eerste oog lijken de problemen bij Mercedes, maar dit geeft een enigszins vertekend beeld. Mercedes kon tijdens de races nog ontwikkelingen van problemen bij anderen. Dit verhaal Russell ook in Italië, maar Hamilton bleef ver achter. Op social media vraagt ​​men zich dan ook af wat er aan de hand is. Waarom kon Hamilton niet in de punten komen? Wat maakt dat verschil met Russell zo groot is? Is Hamilton nog goed? Een greep uit alle – enigszins kritische – reacties.

Blijf het hele F1-seizoen op de hoogte

Ontvang het belangrijkste F1-nieuws overzichtelijk gebundeld in een korte nieuwsbrief. Inclusief specials en exclusieve interviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published.