Uitstel van Executie blikt terug op ‘meest volledige aflevering ooit’

Na 14 seizoenen van ‘Uitstel van Executie’ komt er definitief een einde aan het programma. In de laatste aflevering was vanavond dan ook geen nieuw verhaal te zien, maar werd samen met Martijn Krabbé, Eef van Opdorp, Alex van Keulen en Duncan Abrahams teruggeblikt op de afgelopen jaren. Er bleek vooral één verhaal te zijn waar iedereen bijzonder door geraakt was, namelijk dat van de ongeneeslijk zieke Hedwig. Zij had maar één wens en dat was haar kinderen zonder schulden achter te laten.

“Ik ben daar elke dag nog steeds erg dankbaar voor”

Het programma heet natuurlijk Uitstel van Executie, maar het doel was altijd om de deelnemers niet-uitstel te geven, maar voor de lange termijn te helpen. De grote vraag is alleen of dat bij iedereen is gelukt.

Een verhaal dat iedereen altijd is bijgebleven, is dat van Hedwig. De ongene lijk zieke moeder wist dat ze zou komen te overlijden en wilde daarom twee kinderen, Idoor en Isanthe, zorgd achtergelaten. Hedwig was niet langer in staat om te werken, maar had zich als ZZP’er ook niet kunnen verzekeren. Hierdoor was ze gericht op de bijstand. Haar woning stond onder water en daarom wilde de hypotheekverstrekker niet meedenken in oplossingen met als gevolg dat Hedwig in de laatste maanden van haar leven haar huis uitgezet kon en haar kinderen zou vertrekken met een onderliggende restschuld. Daphne, de zus van Hedwig, kon dit niet aanzien en schakelde daarom de hulp in van Martijn en zijn team.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn schiet vol in Uitstel van Executie: ‘Zoiets ontroerends!’

Hoewel het niet makkelijk was, wist zij zeker 2 jaar in het huis blijven en voorkomen zich dus voorlopig niet druk te over een onderdak. En dat niet alleen: Hedwig bleek een levensverzekering te hebben afgesloten voor 131.596 euro, iets wat ze zelf was vergeten. Bij haar overlijden zou dit bedrag vrijkomen voor haar kinderen. Idoor en Isan zouden in ieder geval niet achterblijven met een schuld.

Hedwig stierf verdrietig genoeg kort na dit nieuws en Martijn en zijn team konden het niet over hun hart krijgen om de kinderen niet nog een extra handje te helpen. Daar werd er iets gedaan wat in de geschiedenis van het programma nog nooit is gebeurd: er werd namelijk een extra aflevering aan het gezin. Hierin werd het huis waar de twee nog woonden uitgebreid opgeknapt en verkocht met winst winst. Hierdoor konden de kinderen hun blik eindelijk weer op de toekomst richten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verlamd geraakte Fred ontroerd door hulp van Uitstel van Executie

Eef kijkt met de komende gebeurtenissen terug op de aflevering. “Ik heb daar slapeloze nachten van gehad. We wisten niet waar we begonnen en het goed zou komen. Ik had aan Hedwig beloofd dat het goed ging komen haar kinderen, maar die zekerheid heb je natuurlijk niet.” Omdat Martijn nieuwsgierig is hoe het vier jaar later met Idoor en Isanthe gaat, besluit hij een bezoekje aan ze te brengen. Eerst gaat hij nog langs bij Daphne, de zus van Hedwig en de tante van de kinderen. Zij bleek met warme gevoelens terug te kijken op het programma. “Ik ben daar elke dag nog heel erg dankbaar voor”, zo vertelt ze. kampt ze ook met een schuldgevoel. “Ik heb Hedwig wegviel heb ik nu een dichtere zelf kinderen bij ze. Dat is dubbel, want de grond is heel verdrietig, maar ik voel ook blijdschap dat de kinderen in mijn leven zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen in Uitstel van Executie: ‘Moeten paps huis achterlaten’

Idoor blijkt inmiddels een leuk plekje voor zichzelf in Amsterdam te hebben gevonden, Isanthe met een sportbeurs in Amerika zit. Martijn brengt daarom een ​​bezoek aan Idoor, Isanthe via een videoverbinding meekijkt. Idoor blikt terug op de periode van de opnames. “Het was de meest kantloze tijd uit mijn leven. Eigenlijk alleen maar negativiteit na negativiteit. Het dubbeltje viel continu de originele kant. We zijn geholpen op een moment dat we geen andere meer op konden. was dat een pak van mijn hart.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Uitstel van Executie-team staat voor grootste uitdaging ooit: ‘Kansloos’

Zowel Idoor als Isanthe hebben leuke dingen om naar uit te kijken. Idoor wordt vervolgd voor het eerst vader en Isanthe bleek het reuze naar haar zin te hebben in Amerika. “Ik heb het echt onwijs leuk hier”, zo vertelt ze stralend. “Ik heb leuke vriendinnen gemaakt ook. In Nederland was er eigenlijk een constante herinnering aan, resulterend ik hele tijd getriggerd werd. Hier heb ik ik weer een nieuw leven kunnen mijn opbouw.” Aan het einde wordt er dan ook geproost op de toekomst van Idoor en Isanthe én wordt er ook een traantje weggepint.

Leave a Reply

Your email address will not be published.